Pepene roșu cu cimbru și lime

In Reţete de 14 iun 2018

Transformă pepenele roșu în ceva delicios cu această rețetă și du-ți grătarul de vară la un alt nivel.

Timp: 15 minute
Dificultate: ușoară
Porţii: 4
Ingrediente:

1/2 ceașcă cimbru proaspăt, 1 pepene roșu mare (preferabil fără sâmburi), 1 linguriță sare, 2 lingurițe ulei de măsline extra virgin, 2 lime

Mod de preparare:

1. Se taie pepenele roșu pe rotund, în felii groase de câte 5 cm, astfel încât să obții 8 felii (dacă este nevoie se mai ia un pepene), apoi se stoarce toată zeama din bucățile de lime.

2. Se unge fiecare felie de pepene cu ulei pe toate părțile și se stropește cu zeamă de lime, păstrând jumătate din ea pentru după gătire, apoi se asezonează cu un pic de sare pe ambele părți (aproximativ 1/2 linguriță pentru toate cele 8 felii).

3. Se încinge grătarul și se pun feliile câte 4 minute pe fiecare parte, permițându-le să se imprime de la grilaj.

4. Se îndepărtează feliile de pe grătar și se stropesc cu restul de zeamă de lime, apoi se presară cimbru proaspăt, rupt de mână, și se mai pune un pic de sare, dacă se simte nevoia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep