Parteneri cu program diferit? 4 soluţii ca relaţia să funcţioneze

De în Dragoste & Sex 8 mai 2017

Când ai program diferit de al partenerului tău, fie că este din cauza locurilor de muncă fie pentru că organismul vostru funcţionează mai bine la alte ore, trebuie să ai răbdare şi să fiţi amândoi dispuşi să faceţi eforturi pentru ca relaţia voastră să funcţioneze cum trebuie.

Nimic nu poate fi mai frustrant decât să vii acasa de la muncă şi el să doarmă deja sau atunci când aveţi acelaşi prorgam de muncă unuia să-i trebuiască mai mult timp pentru odihnă decât celuilalt. Stai totuşi calmă, pentru că există soluţii pentru orice.

1. Indiferent cât de puţin este, programaţi-vă timp împreună

Poate părea imposibil, dar cel mai important lucru pentur voi doi este chiar să petreceţi măcar puţin timp împreună treji, indiferent ce aţi face. Chiar dacă este vorba despre a lua masa împreună sau a petrece o zi întreagă împreună în weekend. Vă puteţi uita împreună la serialul preferat, vă puteţi spăla în acelaşi timp pe dinţi sau puteţi lua masa impreună. Ca să fiţi siguri că asta se va întâmpla, luaţi o dat pe lună un caldndar şi agendele fiecăruia şi confruntaţi-va programele. Este esenţial să găsiţi timpul necesar pentru a înoda legătura dintre voi.

2. Amintiţi-vă prin gesturi simple că vă iubiţi

Dacă trec câteva zile şi nu vă vedeţi este foarte uşor să aluneci în cealaltă extremă, să te simţi singură şi să te consolezi în braţele altcuiva. În loc să laşi acest sentiment să pună stăpânire pe tine, fă un efort şi cumpără-i ceva celui drag, pentru a-i aduce aminte de tine şi a-i arăta cât de mult îl iubeşti încă. Nu trebuie să fie cine ştie ce cadou exorbitant ci o atenţie deosebită. De exemplu, dacă ştii că îi place foarte mult o anume prăjitură de la o cofetărie mai scumpă, o data la ceva vreme poţi să o pui în frigider special pentru el. La un bărbat care nu se simte stânjenit faţă de colegii lui şi nu-şi simte masculinitatea în pericol, funcţionează chiar şi o livrare la locul de muncă, aşa că îi poţi comanda mouse-pad-ul la care visează de ceva vreme şi să fie livrat la birou, eventual alături de o sticlă de şsampanie, pentru a avea cu ce sărbători. Chiar şi mai simplu este să-i impachetezi prânzul şi să i-l pui în geantă alături de o bomboană, lucru care îl va face să-şi dea seama că eşti alături de el mereu.

3. Faceţi-vă timp pentru a discuta ce vă macină  

Când nu vă vedeţi suficient de des apar diverse controverse legate de faptul că nu mai aveţi cum să trăiţi la fel aceleaşi experienţe. Începeţi să daţi vina unul pe celălalt că nu a fost dus gunoiul la timp, că nu au fost spălate toate vasele sau rufele sunt împrăştiate peste tot. Dacă nu lămuriţi din start problemele aceste lururi pot degenera şi vă vor ocupa acel puţin timp liber pe care îl puteţi petrece împreună. La început este nepăcut să programezi discuţii deranjante, dar pe măsură ce o veţi face acest lucru va deveni din ce în ce mai uşor, pentru că veţi vedea cât de benefic este pe termen lung pentru relaţia voastră. Gândeşte-te că dacă se acumulează frustrările relaţia riscă să se rupă.

4. Ţine cont de feng-shui-ul celuilalt

Dacă aveţi programe de somn diferite lucrurile pot degenera rapid, deoarece atunci când unul dintre voi vrea să se ducă la culcare celălalt are chef de zbenguială. Când nu ai parte de un somn adânc, odihnitor te simţi ca pe ghimpi, devii chiar enervantă pentur cei din jur. În funcţie de gravitate, va trebui să aveţi dormitoare separate, dar până acolo poţi discuta cu partenerul ce vă deranjează cel mai mult dimineaţa, poate unu dintre voi este deranjat de mirosul mâncării gătite dimineaţa la prima oră sau poate că unul dintre voi nu suportă zgomotul oalelor din bucătărie. Oricum, dacă vrei să asculţi muzică foloseşte căştile, dacă aveţi televizor în cameră mutaţi-l, pentru a nu vă strica somnul şi orientează patul în aşa fel încât să nu vă bată lumina în ochi. În plus, vezi dacă reuşeşti să îţi aproprii orarul de somn de al lui, cu oricât de puţin, ca să vadă că te interesează persoana lui şi încerci să faci un efort. Dacă preferi totuşi să te trezeşti dimineaţa puneţi o alarmă silenţioasă precum o brăţară care vibrează sau selectează-ţi o sonerie care să îi placă şi lui, dar nu o da la maxim.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 mai