OTRAVA din sticla de apă: de ce să bei apă de la robinet

De în Sanatate 22 mar 2016

Apa înseamnă hidrogen plus oxigen. Cu apa îmbuteliată însă, este o cu totul altă poveste. Industria ne-a convins, oamenii consumă apă la sticlă fără să se întrebe o secundă ce conţine de fapt. Dacă este doar apă de la robinet împachetată frumos? Ce chimicale se regăsesc în apa plată sau din ce materiale este confecţionată sticla? Toate acestea sunt întrebări legitime care merită un răspuns, mai ales că, în urmă cu câteva zile, în supermarket-urile din România au fost depistate pe raft cinci branduri de apă care nu corespondeau microbiologic, nu se încadrau în parametrii normali în urma analizelor de laborator. 

Ce conţine apa din sticla de plastic?

Sulfat de magneziu

Sulfatul de magneziu, cunoscut şi sub numele de sare epsom, este unul dintre ingredientele din apa îmbuteliată. Sulfatul de magneziu este un agent de uscare eficient cât şi un laxativ. De ce este adăugat în apa la sticlă? Pentru simplul fapt că apa este alimentul vieţii, cea care îţi potoleşte şi cea mai puternică senzaţie de sete, iar un agent de deshidratare precum această substanţă produce dependenţă.

Ceea ce înseamnă că apa plată sau minerală nu pune capăt setei ci te face şi mai însetat, acesta este trucul comercianţilor. Să bei mai mult, să cumperi mai mult, să consumi mai mult. Partea proastă este că sulfatul de magneziu este un agent teratogen (care produce malformaţii, anomalii) de clasă D. Dacă este consumat în doze mari, poate afecta structura osoasă a unui copil.

Clorură de potasiu

Un alt agent otrăvitor care acţionează fără grabă şi pe nesimţite este clorura de potasiu. Aceasta se regăseşte cel mai adesea în îngrăşăminte şi în amestecul chimic al injecţiei letale. Nu se poate spune cu certitudine de ce aceastră otravă face parte din compoziţia apei la sticlă, dar ea este asociată cu defecte la naştere, probleme cu intestinele, aritmie, slăbirea muşchilor, diaree sau vătămări ale sistemului nervos.

Sare

Cel mai puţin dăunător ingredient din apa îmbuteliată este sarea, care poate fi foarte periculoasă însă pentru oamenii care se confruntă cu afecţiuni ale inimii sau hipertensiune.


Pentru că nu vom şti niciodată ce conţine cu adevărat sticla cu apă din comerţ, dar ştim cu siguranţă că nu este apă pură, sfatul specialiştilor este să ne punem un filtru şi să bem apă de la robinet. În afară de substanţele dăunătoare din apă, sticla de plastic prezintă la rândul ei multe pericole pentru sănătate. Orice fel de plastic conţine substanţe chimice care pot provoca diferite probleme pentru organismul uman.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 apr