covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»

Micul dejun, un plus de vacanta hoteliera

Dupa o vara torida, dar si ploioasa, inapoi la munca, ne trezim in orasul nostru mai bogati cu un bagaj de amintiri estivale, ale unor vacante mai mult sau mai putin indelungate.  

Si totusi multi dintre noi, cititnd aceste randuri, ne amintim de ultima impresie pe care o lasa hotelul unde ne-am permis sa innoptam in aceste zile de vacanta. Si pentru ca micul dejun face parte din aceasta ilustrata merita sa ne oprim putin asupra lui si sa incercam sa comentam impreuna impresiile acumulate.

Prin definitie, un mic dejun continental copios si de buna calitate poate sa compenseze anumite carente hoteliere. Desigur, pentru anumite hoteluri mici cu  15 – 25 de camere, absenta bufetului poate fi justificata, deoarece este greu de administrat.

Totusi,   anumite hoteluri il propun cu foarte mare succes, considerand micul dejun ca o extensie logica si necesara a celorlalte servicii hoteliere. Astfel principiul conform caruia clientul are libertatea de a-si  alcatui singur continutul micului dejun  a aparut  in mai toate categoriile de hoteluri.

Un serviciu de calitate la micul dejun este o dovada profesionalism din partea administratiei hotelului. Si totusi in aceste conditii, in vacantele din vara aceasta, unii dintre Dvs. s-au  confruntat cu anumite situatii ce parca ne aduc aminte de timpurile trecute, cand micul dejun era considerat ceva trecator, nu neaparat necesar.

Cand lucrurile stau cu totul alfel, caci pentru a incepe ziua cu placere si destindere, este necesar un mic dejun de calitate, insotit de fetele zambitoare si gesturile indemanatice si placute al personalului din restaurantele de hotel.

Am pomenit de acest lucru ca urmare a unor experiente personale pe care le-am avut in aceasta vara in scurtele vacante (weekenduri prelungite). Sa vedem insa ce spune teoria in ceea ce priveste micul dejun.    

Din punct de vedere nutritionist, medicina lauda beneficiile unei alimentatii bogate si sanatoase dimineata. In acelasi timp, este clar ca avantajele bufetului nu mai trebuie demonstrate nici pentru client, nici pentru lanturile hoteliere.

Cu atat mai mult, un client care se serveste este in general un client multumit, iar daca acesta cunoaste acest serviciu dinainte, atunci il poate considera ca un bonus adus de hotelier serviciilor sale.

Si cum nu exista produs bun fara o prezentare calitativa, atunci cand va aflati in fata bufetului de mic dejun, nu uitati sa observati : modul in care a fost intocmit meniul,  diversitatea sa, modul in care este prezentat pe platouri, ospatari bine instruiti si competenti,  fete de masa si servete  sau tablemate-uri  curate, farfurii si tacamuri adecvate.

Iata si cateva din produsele care ar trebui sa se gaseasca pe bufetul de la micul dejun:
  -   2-3 tipuri de cereale, paine (briose, tarte, gofre, placinte cu fructe, croissante  - la mai mult de 3 stele).
   -  legume, fructe proaspete (rosii, castraveti, ardei gras, mere, banane, grepfrut, pepene, portocale, struguri, caise uscate) si sucuri naturale.

  - Produse lactate (lapte, branza, cascaval , iaurt  simplu si cu fructe).
  - Mezeluri, oua, peste afumat.

Cert este ca in aceasta vara am fost surprinsa deosebit de placut de un hotel cochet , de mult bun gust, situat central in  Brasov – hotelul Ambient, care prin calitatea afisata a micului dejun etaleaza corect cele 4 stel pe care le detine .

In drumurile mele estivale am avut ocazia de a petrece si cateva weekenduri la Mamaia, aceasta asa-zisa "Palm Beach of the East" , cea mai mare statiune din Romania, cu o baza de cazare cuprinzand peste 60 hoteluri si cea mai completa dotare dintre statiunile de pe litoral in ceea ce priveste  sporturile nautice.

Aici poti alege intre promenada de seara in zona Cazinoului, in frumoasa piateta cu fantana arteziana si chiosc pentru orchestre, poti petrece seri calduroase de vara intr-o multime de restaurante, terase sau baruri, poti beneficia de terenuri de tennis de foarte buna calitate, poti face plimbari cu deltaplanul sau parapanta, poti petrece minunat la Aqua Parc sau in Telegondola (unica in Romania), sau te poti bucura din plin de nisipul  fin si de intrarea lina in apa marii, totul bineinteles in functie de banii pe care te-ai hotarat sa ii cheltui intr-o scurta vacanta de weekend.

Si daca statiunea cu oferta ei poate fi descrisa in cuvinte asa de potrivite, nu toate hotelurile se ridica la asteptarile noastre, poate eu am avut noroc cand am ales hotelul Majestic, pentru ca cele 2 zile petrecute aici mi-au lasat o amintire placuta, un gust bun de mic dejun bine organizat si un miros placut de camera mereu curata, lucruri pe care sper sa le aveti  si dvs. strecurate printre amintirile acestei veri.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 8

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Dora (12.10.2009, 19:13)
Cautam restaurantul tau si am gasit acest articol ,ma bucur ca nu sunt singura care am gandit asa cand m-am intors din vacanta , bine ca am avut vacanta :))
Răspunde-i
rodrigues M. (23.09.2009, 17:30)
Micul dejun este considerat masa principala a zilei .iar diversi tatea lui conteaza mult pentru ca unora le place un mic dejun mai consistent , unii sunt vegetarieni etc., si , in general , clientilor le place optiunea de a alege, iar bufetul ar fi ideal pentru acestia. Service-ul si amabilitatea personalului conteaza foarte mult , pentru ca asa isi vor mentine clientii , iar sa -si mentina clientii este mai rentabil decat sa-si caute altii noi.....
Din pacate, unii se gandesc doar la buzunarul lor nu si la satisfacerea clientilor ...
Subiectul este foarte interesant , felicitari !
Oricum , cred ca ne apropiem si noi INCET, INCET de standardele internationale !!
Bafta !
Răspunde-i
Tudor (11.09.2009, 20:34)
Stii ceva ,chestia asta cu micul dejun bufet chiar imi place si ma bucur ca am gasit blogul tau pentru ca ai teme interesante ,voi reveni
Răspunde-i
Vio (09.09.2009, 17:30)
Abia m-am intors din concediu si cautam un comentariu despre Majestic ,si mie mi-a placut desi am stat doar 5 zile anul asta la mare ,oricum raportul calitate- pret la acest hotel e in regula .bafta multa cu activitatea ta si sa stii ca ti-am citit toate subiectele si sunt f.interesante ,bravo
Răspunde-i
georgeta Valculescu (01.09.2009, 19:35)
Aici chiar ca ai dreptate cu micul dejun bufet ,nu prea vezi pe la toate hotelurile ,dar eu cand am fost prin strainatate toti aveau asa .Stiau ei ce stiau ,nu ?! la noi cred ca fac economie , dar nu fac decat proasta impresie ...
Răspunde-i
Mariana (31.08.2009, 19:12)
Asa e cum spui si tu ,eu vara asta m-am cam pacalit cu hotelul din Mamaia pe care l-am ales ,nici mancarea si nici cazarea n-au fost prea grozave ,iar preturile destul de piperate
Răspunde-i
Emil (29.08.2009, 16:54)
Buna , adevarul e ca micul de jun la hotelurile din Romania in general lasa de dorit,asta am observat si eu de-a lungul timpului iar anul asta la bulgari la all inclusiv era super bufet la super pret ,ce sa mai nici nu se compara si nici nu se merita sa mai te duci pe la noi ..... pe litoral
Răspunde-i
Monica (28.08.2009, 17:56)
Asteptam urmatoare ta tema pentru ca prima a fost foarte interesanta ,te felicit si aceasta e pe masura ,Chiar ca ai dreptate cu micul de jun pt ca la fel am patit si eu in aceasta vara la mare si speram sa am parte de un bufet satios ,dar lucrurile nu au stat chiar asa .Ce sa mai discutam in Romania trebuie sa mai treaca ceva timp pt ca hotelierii de care spui tu sa inteleaga aceste lucruri
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Unde mergem la restaurant?
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 apr