Măsură INCREDIBILĂ luată de guvernul din Chile

De în Calatorii 5 feb 2018

Încercând să protejeze flora și fauna locale, guvernul chilian creează 5 noi rezervații naturale, pe 10 milioane acrii de pământ. Măsura este menită să ajute la protejarea diverselor teritorii din țară, printre care păduri tropicale și câmpuri de iarbă virgină.

Crearea rezervațiilor-parcuri este un proiect a lui Kristine Tompkins, filantrop american și director al companiei de îmbrăcăminte Patagonia și al soțului său Douglas Tompkins, fondatorul companiilor vestimentare The North Face și Esprit. Conform declarațiilor de avere, cuplul a donat guvernului chilian câteva milioane de acrii de pământ, iar aceasta este cea mai mare donație înregistrată vreodată. Pe lângă terenul lor, guvernul a mai adăugat nouă milioane de acrii și are în plan să creeze și să extindă parcurile care protejează mediul înconjurător. Mărimea acestor noi rezervații va fi imensă.

Michelle Bachelet, președintele Chile, a declarat: „Cu aceste pământuri minunate, pădurile și ecosistemele lor bogate, extindem rețeaua de parcuri cu mai mult de 10 milioane de acrii, astfel încât procentul parcurilor naționale din Chile va crește de la 38.5% până la 81.1% din zonele protejate.

Pentru a putea face această donație, soții Tompkins au strâns mai mult de două decenii proprietăți în sudul țării și fundația lor luptă pentur a conserva biodiversitatea și numărul speciilor de animale în pericol din acea zonă. Rezervațiile vor aduce beneficii nu numai vieții naturale, în sălbăticie, ci vor fi o pepinieră de noi locuri de muncă pentru comunitățile locale, așa cum a subliniat National Geographic. Extinderea acestora aduce câștiguri cu 270 milioane de dolari mai mulți anual și slujbe pentru încă 43000 de oameni.

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 feb