Mâncare cubaneză de quinoa și fasole roșie

In Reţete de 5 ian 2018

Fasolea roșie gătită la foc mic alături de quinoa reprezintă o cină ușoară, pentru toată familia. Se face aproape singură, deci nu va trebui să depui mare efort și o poți mânca simplă sau cu tacos.

Timp: 4 ore
Dificultate: ușoară
Porţii: 3
Kilocalorii: 311 kcal/porție
Ingrediente:

1/4 cană quinoa albă, 1/4 avocado, 1/4 cană ceapă roșie, 1 linguriță și 1/2 zeamă de lime, 1/2 cană quinoa roșie, 1/2 ardei gras verde, 1 linguriță și 1/2 condimente, 1 linguriță sare, 1 conservă mică de fasole roșie, 1 ardei jalapeno, 4 căni și 1/2 apă, coriandru proaspăt

Mod de preparare:

1. Se pun toate ingredientele într-o cratiță (lăsând deoparte fasolea roșie, ceapa, zeama de lime și avocado) și se amestecă bine, apoi se lasă pe foc mic.

2. Se pune capac cratiței și se lasă la gătit timp de două ore și jumătate, amestecând bine la fiecare 30 de minute.

3. Când s-a evaporat toată apa, se oprește focul și se adaugă fasolea, ceapa și zeama de lime apoi se amestecă bine.

4. Se transferă în boluri pentru servire și se ornează cu felii de avocado, rondele de jalapeno și coriandru proaspăt mărunțit.

Foto: onegreenplanet.org

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 sep