Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»
oscar

Filmul "Oppenheimer", marele câştigător al celei de-a...

Citeste mai mult»
avion

Un pilot şi un copilot, suspendaţi după ce au adormit...

Citeste mai mult»
kate

Cea mai recentă fotografie oficială cu prinţesa Kate ar...

Citeste mai mult»
adam sandler

Adam Sandler, cel mai bine plătit actor de la Hollywood...

Citeste mai mult»
Rupert Murdoch

Magnatul Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, s-a...

Citeste mai mult»
Jane Fonda

Julianne Moore, Jane Fonda şi Emma Thompson se numără...

Citeste mai mult»
oscar

Ce cadouri vor primi vedetele nominalizate la premiile Oscar

Citeste mai mult»
Hannah Gutierrez-Reed

Armuriera filmului ''Rust'', găsită vinovată de omor prin...

Citeste mai mult»
Colin

Cămaşa albă purtată de Colin Firth în "Mândrie şi...

Citeste mai mult»
Karl Lagerfeld

Apartamentul din Paris al lui Karl Lagerfeld va fi scos...

Citeste mai mult»

Rihanna, criticată pentru performanța „leneșă” de la...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Kate Middleton revine la angajamentele oficiale la 8...

Citeste mai mult»
Sinead O'Connor

Administratorii averii lui Sinéad O'Connor denunţă...

Citeste mai mult»
stela

Stella McCartney atrage atenţia asupra a efectelor nocive...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk a dat în judecată OpenAI şi pe CEO-ul Sam...

Citeste mai mult»
iris

Iris Apfel, simbol al modei şi "starletă geriatrică", a...

Citeste mai mult»
Victoria Beckham

Prezentarea de modă a Victoriei Beckham la Paris,...

Citeste mai mult»
furla

Lux în fiecare Detaliu - Descoperiți Frumusețea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Palatul Kensington face o actualizare cu privire la...

Citeste mai mult»
 Elton John

O colecţie a lui Elton John a obţinut peste 20 de...

Citeste mai mult»

Rihanna şi Zuckerberg se află în India, invitaţi la...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West, dat în judecată de moştenitorii Donnei Summer...

Citeste mai mult»
richard

Actorul american Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de...

Citeste mai mult»
anxietate

Ce este anxietatea socială și cum poate fi depășită?

Citeste mai mult»

Lectii de viata de la Printesa Diana

De în Monden 9 dec 2010
O printesa cu origini modeste a fost mai iubita decat toate printesele cu sange albastru din Europa. A reusit sa spulbere mituri, sa distruga tabuuri si sa cucereasca inimile oamenilor de la un capat la altul al mapamondului prin puterea dragostei. Astazi, Lady Di, continua sa fie una dintre femeile celebre care ne inspira prim exemplul pe care l-a oferit ca mama, ca femeie si ca activista in diferite campanii umanitare.

Diana Frances Spencer s-a nascut la Park House, la 1 iulie 1961. Ea a fost cel de-al patrulea copil al cuplului, avand inca patru frati.  A fost educata la Silfield School, Kings Lynn, Norfolk, apoi la Riddlesworth Hall in Norfolk si la Scoala de fete West Heath unde nu a excelat la invatatura, picand de mai multe ori unele examene.

Atuncai cand avea numai 16 ani, ea a plecat de la West Heath si a urmat pentru scurt timp cursurile Institutului Alpin Videmanette, o scoala particulara Elvetia, unde avea sa-l cunoasca pe viitorul ei sot, care la acea vreme iesea cu sora ei, Lady Sarah.

Lady Di- printesa care a facut cursuri de gatit

Stabilindu-se in Londra, desi avea un titlu nobiliar, Lady Di a urmat un curs de gatit pentru avansati si a muncit mai intai ca instructor de dans pentru cei mici si apoi ea s-a angajat ca educatoare. S-a ocupat de curatenie pentru sora ei Sarah si cativa dintre prietenii ei si a muncit ca amfitrioana la petreceri. Era simpla si timida si curand, Charles avea sa se intereseze de ea ca posibila mireasa.

Lady Di- printesa care a refuzat sa " se supuna"

Diana avea numai  20 de ani cand a devenit Printesa de Wales. S-a casatorit cu Printul Charles in Catedrala St Paul, pentru ca avea mai multe locuri decat Westminster Abbey, locatia folosita anterior pentru nuntile regale. 750 de milioane de oameni au urmarit la televizor nunta celor doi. Dar nici rochia cu o trena de mai bine de 6 metri, nici bijuteriile si nici frumusetea tinerei mirese nu au starnit atata valva, cat a trezit faptul ca Diana a refuzat sa spuna ca " se va supune" sotului ei.

Lady Di- sotie

La inceput, toti credeau ca Diana traieste o viata de poveste. Printul era insa cat se poate de real. Cu toate acestea, printesa nu era nici pe de parte asa de fericita pe cat ne-au invatat povestile copilariei ca ar trebui sa fie astfel de personaje.  Din cauza presiunii la care era supusa si a  rigorilor impuse se titlul de printesa de Wales, Diana a recunoscut ca a suferit de bulimie si de depresie severa, in mintea sa incoltind chiar si gandul de a se sinucide.

Intr-un interviu televizat, Diana spunea ca ii este greu sa faca fata unui mariaj care implica trei persoane, si nu doua. Marcata de divortul parintilor ei, printesa a fost devastata cand a descoperit ca iubirea dintre Charles si Camilla nu facea parte doar din trecut. Pana la urma, cea care afirma ca "cea mai mare boala a timpurilor noastre este cea a oamenilor care sufera din cauza ca nu sunt niciodata iubiti", avea sa divorteze de Charles. 

Abia in anul 1996, regina a acceptat ca mediatizatul mariaj sa se incheie cu un divort. Lady Di a primit o suma generoasa de bani, dreptul de a pastra apartamentele din Palatul Kensington si titlul de Printesa de Wales, cu conditia de a renunta la titlul de "alteta regala". A divortat, insa a facut-o cu deminitate si manata de dorinta de a gasi drumul spre fericirea pe care nu o gasise in sanul familiei regale britanice.

Lady Di- mama

Diana a fost o mama devotata si le-a daruit cu generozitate fiilor sai dragoste si imbratisari intr-o societate sobra si intr-o familie regala care nu vedea cu ochi buni manifestarile de afectiune. Harry si  William erau pe primul loc in viata ei. Ea a fost cea care alegea scoala, hainele lor si planifica excursiile.

Lady Di a incercat sa le ofere celor doi copii ai ei, Harry si  William o copilarie neincorsetata de strictetea rangului Casei Regale. Obisnuia sa isi duca fiii la cinema si sa stea la rand alaturi de britanici obisnuiti pentru a cumpara mancare de la fast food.

Lady Di - simbol in lupta anti-SIDA

Imaginea cu Lady Di tinand in brate un copil bolnav de SIDA a facut inconjurul lumii. Posturile de televiziune din intreaga lume au reluat cu insistenta o imagine care avea sa devina simbol in lupta impotriva acestei maladii cumplite si mai ales impotriva prejudecatilor referitoare la virusul HIV. La vremea aceea, foarte putini depasisera barierele legate de aceasta boala nemiloasa.

"In 1987, cand atat de multi inca mai credeau ca SIDA se poate transmite prin atingere, Printesa Diana a sezut pe patul unui bolnav de SIDA si l-a tinut de mana. Ea a aratat lumii intregi ca bolnavii de SIDA nu merita izolare, ci compasiune si bunatate. Lucrul acesta a ajutat la schimbarea opiniei intregii lumi si le-a adus sperante bolnavilor de SIDA.", spunea Bill Clinton in 2001, la 'Conferinta despre SIDA, in amintirea Dianei, Printesa de Wales'.

Lady Di- femeia care a  revolutionat conceptele de caritate si voluntariat

Lady Diana a  fost mereu in centrul atentiei publicului larg prin gesturile caritabile pe care le-a intreprins. Pe langa activitatile cu caracter umanitar si activitatatea pentru Crucea Rosie, Lady Di a dus o campanie asidua pentru a curata lumea de mine tereste. Interesul ei pentru minele terestre au influentat semnarea, imediat dupa moartea ei, a Tratatului de la Ottawa, care  a creat o interzicere internationala de folosire a minelor anti-personal.

Lady Di- fashion icon

Lady Di a devenit in timp o imagine emblematica a lumii modei. Eleganta, stilata si mereu in centrul atentiei printesa a impus in moda un stil gratios, care a inspirat femeile de pretutindeni. Purta haine comandate la designeri de talie internationala (Ungaro, Chanel, Versace), facute dupa modelele cerute de ea, iar in anii '90, dadea deja tonul in moda, coafura, machiaj si accesorii.

Lady Di, una dintre cele mai mediatizate persoane publice

Paparazzi au transformat-o pe Diana intr-una dintre cele mai fotografiate femei din lume. Era mereu in centrul atentiei si tot ei aveau sa fie la baza accidentului care au dus la decesul acesteia si a iubitului ei, Dodi Al-Fayed.

Relatia sa de la inceputul lui 1997 cu milionarul Dodi Al Fayed a fost cel mai fierbinte subiect atunci. Erau vanati peste tot. La 30 august, cei doi au plecat la Paris, dupa cateva zile petrecute in Sardinia, insa in noaptea de 31 august, Lady Diana si iubitul ei au murit intr-un cumplit accident de circulatie la Paris.

Lady Di- "flacara in vant"

O saptamana transportul londonez a fost blocat. Mii de buchete de flori au blocat intrarea in cele doua palate regale. Mii de lumanari, oameni plangand pe strazi,  milioane de oameni veniti de pretutindeni pentru un mesaj in cartea de condoleante. Artisti, personalitati publice si milioane de oameni au fost socati de  cumplitul accident.

Mult asteptata ancheta a medicului legist a ajuns la concluzia, in aprilie 2008, ca Diana a fost ucisa in mod ilegal de sofer si de fotografii insistenti, care umblau dupa imagini insolite cu personaje celebre si care o urmareau. Nu au lipsit teorii ale conspiratiei, care sustineau ca aceasta a fost ucisa la ordinul Casei Regale Britanice.

A fost nevoie de exemplul ei pentru a revolutiona conceptele de caritate si voluntariat.  A impus un stil aparte in moda  vremii, a fost un model pentru femeile de pretutindeni. Cu demnitate, cu incercari de eliberare,  cu greseli si cu dorinte firesti de a gasi drumul spre fericire, Lady Di, ramane un model  pentru femeile de pretutindeni. O prezenta iconica in viata publica, Diana a cucerit lumea prin compasiunea de care a dat dovada, prin frumusetea si stilul ei inconfundailbil si continua sa fie una dintre femeile celebre care ne inspira.
Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 mar