La ce folosesc, de fapt, săculeţii de siliciu din cutia de pantofi

De în Casa & Gradina 18 mar 2016

Indiferent dacă ai cumpărat o pereche de pantofi sau un aparat electronic, în interiorul cutiei vei găsi negreşit săculeţul cu granule cu siliciu pe care scrie "NU MÂNCA!". Deşi îţi este atât de familiar, pentru că dai de el la cumpărarea fiecărui produs nou, nu ai nici cea mai vagă idee la ce foloseşte cu adevărat.

Majoritatea au impresia că acel săculeţ ţine cumva proaspăt produsul şi, de îndată ce deschid cutia, aruncă săculeţul cu siliciu. Ei bine, nu trebuie să mai faci această greşeală niciodată. Se pare că aceşti săculeţi cu granule de siliciu pot fi utilizaţi pentru o mulţime de trucuri care îţi salvează timp, energie şi bani.

Săculeţii conţin mici granule de siliciu care usucă instant totul din jurul lor. În ciuda avertismentelor de pe ambalaj, nu sunt aşa de toxici şi otrăvitori, sunt dăunători pentru că prezintă un pericol de sufocare pentru copii, potrivit Business Insider.

Săculeţul cu siliciu este foarte util, nu numai că îţi ţine noile achiziţii uscate şi împrospătate, dar absorabe și umezeala în alte moduri neaşteptate.

Iată motivele pentru care să nu mai arunci niciodată aceşti săculeţi:

1. Îţi salvează telefonul

Ţi-ai scăpat telefonul în apă? Uită de orez, săculeţii sunt mult mai eficienţi în a reţine umezeala. Lasă-ţi telefonul într-un castron plin de granule cu siliciu şi garantat se va usca în întregime.

2. Îţi dezabureşte parbrizul

Gata cu aşteptarea pentru dezaburirarea parbrizului dimineaţa, doar aşază câţiva săculeţi cu siliciu lângă parbriz în interiorul maşinii şi vei scăpa definitiv de această problemă.

3. Prelungeşte viaţa lamei de ras

Lama de ras poate fi păstrată într-un sertar alături de câţiva săculeţi cu granule de siciliu pentru a nu mai ajunge niciodată în stare umedă.

4. Îţi ţine geanta de fitness curată şi împrospătată

Poţi evita ca bacteriile şi mucegaiul să îţi invadeze echipamentul de sport năduşit prin a pune câţiva săculeţi în geanta de fitness. Va fi de ajutor şi în privinţa mirosului.

5. Îţi protejează pozele de colecţie

Avem câteva albume de colecţie şi poze mai vechi pe care, de obicei, le depozităm într-o cutie pe care o aşezăm pe şifonier, sau într-un beci, sau în pod, oricum în locuri neprietenoase şi umede care pot duce, în timp, la deteriorarea pozelor. Aşadar, pune câţiva săculeţi plin de siliciu în cutiile pline de poze.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 mai