chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Jupiter se muta in Taur

Pentru un an si patru luni


In acest week-end, pe 4 iunie, Jupiter a intrat in Taur, unde va sta pana in 6 noiembrie 2012.  Spre deosebire de tranzitele sale prin semnul Pesti si Berbec, tranzitul prin semnul Taur nu va fi intrerupt de trecerile, in retrogradare, inapoi in Berbec. Jupiter in Berbec a indus un sentiment de instabilitate, de incoerenta si chiar de crestere a temeperaturii, la propriu. Multi dintre noi, cu marcaje puternice de Foc, au avut nu odata senzatia de caldura, de fierbinteala, ei bine, Taurul il va racori urgent, este asemeni unei iesiri la munte sau undeva in afara orasului, cand vrem sa ne mai limpezim mintea si sa ne mai clatim sufletul.

Pe de alta parte, sa nu uitam ca Taurul apreciaza continuitatea lucrurilor, iar Jupiter, planeta guvernatoare si a semnului Pesti, sugereaza ca este bun prieten cu Venus, desi nu as fi intru totul de acord. Pentru ca atata timp cat au fost impreuna in Berbec, eu una, cel putin, am trait continuu noi provocari, chiar provocari agresive, incat uneori nici eu nu ma mai recunosteam. Sper ca aceasta noua trecere prin Taur sa-mi fie mai de ajutor si sa gasesc acel echilibru pamantean de care am nevoie. De ce spun asta? Pentru ca Jupiter intr-un semn de Pamant incepe prin a fi asemeni lui Pluto in Capricorn, deschide calea pentru noi idei, pentru o noua pasiune si lucruri care iti sunt la indemana, actionand inclusiv la nivelul credintei, iar in plan mundan poate aseza lucruri, stari, evenimente care pot fi directionate politic.

Ciclul sinodic jupiterian este de aproximativ 12 ani, iar o zi jupiteriana are aproximativ 10 ore. Vazut din spatiu, Marele Benefic apare ca o minge rosiatica, spuzita de braie luminoase, o intreaga gama de marouri. Se pare ca are patru inele principale in jurul carora roiesc nu mai putin de 63 de sateliti naturali. Patru dintre ei sunt vizibili cu un binoclu simplu sau un telescop mediu. Vocea lui Jupiter este ciudata dupa cum reiese din transmisiile sondei spatiale Voyager, in tonuri joase, harsaite, metalice.

Numele grecesc a lui Jupiter este Zeus, adica Stapanul Zeilor, denumirea uzuala este de etimologie latina. Este copilul sturlubatic scapat de mama sa Rhea, sotia lui Saturn – Cronos, de supliciul de a fi inghitit de tatal sau in ideea de a fi sigur pe pozitia sa. Zeus a crescut inconjurat cu afectiune de Amalteea, caprita care l-a alaptat si l-a leganat atunci cand mama sa l-a ascuns pe insula Creta. La un moment dat a rupt unul din coarnele acesteia si, in semn de regret, l-a transformat pe acesta in Cornul Abundentei. Tanar, ajutat de mama sa, i-a dat lui Saturn–Cronos o bautura coleretica si acesta si-a dat copiii inapoi. A urmat o disputa razboinica cu titanii si gigantii, fratii lui Saturn, dar Zeus si ai lui i-au nimicit si s-au instipanit pe Olimp.

Mitologia elena si cea romana abunda in povestiri despre poznele si mai tarziu cuceririle Zeului suprem, care, vreau sa va spun, era un iubaret fara pereche. Pentru ca detinea fulgerele, ca insemn suprem, in antichitate exista convingerea ca el controla vremea, inclusiv precipitatiile. Omolgul sau in mitologia egipteana era Horus, iar in ce nordica Thor.

Sa vedem acum, in ce conditii, o tuleste Jupiter din Berbec. Luna este in Rac – 11 gr 21, Soarele, normal in Gemeni – 13 gr 19, chiar la mai putin de un pas sa ajunga la jumatatea destinatiei sale prin acest semn. Mercur tocmai a intrat in Gemeni – 2 gr 44 si face un patrat cu conjunctia Neptun – Chiron. Patratul cu Neptun poate sugera lupta pentru a ne pastra integritatea, iar Neptun s-ar putea sa subestimeze aceasta calitate mercuriana. Poate si pentru ca relatia, la fel de tensionata, cu Chiron aduce un sentiment de indoiala, reactie de tipul – cum naiba am putut fi atat de naiv/a incat sa nu vad adevarul atunci cand percem lucrurile in adevarata lor lumina.

Jupiter a intrat in Taur la doar 4 zile dupa eclipsa partiala de Soare din Gemeni si la 11 zile de eclipsa totala de Luna care va avea loc in Sagetator. Schimbarea semnului si aspectele pe care le face Jupiter de-acum sunt conectate cu tema urmatoarei eclipse, a celei de Luna. Nodul Nord este inca conjunct cu Centrul Galatic ceea ce reprezinta punctul de start, de ochire a problemelor ca sa spun asa si acum Jupiter  intra si el in joc prin schimbarea semnului si reprezinta daca vreti intrebari substantiale, serioase si de greutate pe care ni le punem, cu atat mai mult cu cat Jupiter a trecut in Taur, semn de pamant.

Am putea spune ca semnul Sagetatorului, in acest moment, reprezinta conceptul sau modul in care ideea devine manifesta, iar Jupiter ne spune cum si unde trebuie sa actionam. Sa nu uitam, Jupiter reprezinta principiul abundetei, a averii si a intelepciunii. Inpamantarea lui ca sa spun asa, in semnul Taur, tempereaza dinamismul si impulsivitatea pe care o dobandise in Berbec si face sa actionam deliberat si sa abordam problemele in acelasi mod. Si cred ca omenirea are nevoie de acest lucru, acum, in criza morala si economica, din care se zbate sa iasa, sentimentul abundentei, a preaplinului este o necesitate mai a plenara si mai pregnanta decat agresivitatea si violenta, doua caracteristici inseparabile ale lumii moderne.

Haideti sa ne amintim ce s-a intamplat cand Jupiter a tranzitat semnul Taurului acum aproape 12 ani, la inceputul anului 2000. De ce consider important anul 2000? Pai, a fost anul in care am asistat la conjunctia Jupiter – Saturn, cand s-au intamplat o multime de lucruri pentru ca acest ciclul asta presupune – schimbari majore, de cotitura in viata noastra. A fost un an pentru unii fabulos, pentru altii de cotitura, pentru altii de optiuni majore si irevocabile – de exemplu, pentru mine a fost momentul in care am decis constient ca astrologia este drumul meu si ca trebuie sa ii ajut pe cei din jur cum pot si cat pot, chiar daca multi au vazut in aceasta decizie un mijloc de a face bani. (Ceea ce nu stiu prea multi este ca eu am doua specializari care imi pot aduce mult mai multi bani decat fac din astrologie daca ma reintorc la ele!). Ori o noua conjunctie Jupiter – Saturn se va petrece abia in 2020, in semnul Varsatorului.

Primele aspecte pe care le face Jupiter cand trece in Taur va fi sa relationeze cu Neptun si cu Chiron. Jupiter este si stapanul semnului Pesti, iar ultimele doua sunt in acest semn. As spune ca ne aflam in fata unei legaturi extrem de puternice. Jupiter este in aceasta conjunctura cel care actioneaza, iar Neptun si Chiron mijlocul prin care se exprima. Toata energia din Pesti se scurge in Taur prin intermediul lui Jupiter. Acum sa ne imaginam contactul cu Pluto din Capricorn. Intalnirile care la Pluto sunt  tensionate, bruste, cu sens de maruntire si de etapizare a schimbarii, cu Jupiter in Taur acestea se traduc in ceva stabil si mai usor de manevrat. Am putea spune ca Jupiter in Taur se exprima concret si este o nisa prin care se pot realiza mai usor conexiunile energetice dintre Pluto in Capricorn, Chiron si Neptun in Pesti si Sagetatorul, celalalt semn guvernat de Jupiter.

Jupiter in Taur atrage norocul atunci cand nativul cu aceasta dispozitie in tema astrala,  isi urmeaza destinul, este generos cu sine si cu ceilalti si are rabdare. Da spirit practic si discrimiator, atrage nevoia de a face lucrurile asa cum trebuie. Cu Jupiter in Taur vom evita riscul, dar vom aprecia eforturile pe care le depunem pentru a obtine ceea ce ne dorim, vom stii clar ce obiective avem si ce trebuie sa facem ca sa ni le atingem.

Este o perioada de cateva luni in care vom simti nevoia sa ne bucuram de natura. Este o perioada buna pentru a concepe copii si a avea alaturi un animal de companie. Copiii cu un asemenea marcaj vor da dovada de talent artistic, iar adultiii vor crea frumusete peste tot in jurul lor, doresc confort si, mai ales, vor siguranta materiala si afectiva. Isi folosesc toate atuurile pentru a se bucura de viata, au un simt al umorului desavarsit  si iubesc lucrurile fine, dar si o mancare si un vin bun.

Jupiter in Taur le aduce stabilitate, un mod pragmatic de a-si utiliza finantele, dar le da si resurse interioare ca sa ii poata ajuta pe ceilalti. Pot fi nitel cam incapatanati, dar au capacitatea de a vedea imaginea de ansamblu fara sa se piarda in amanunte si sa construiasca daca vor, imperiul la care au visat. Ce este foarte important pentru acesti nativi, este sa fie lasati sa faca lucrurile asa cum simt ei, au un metabolism propriu de asimilare a realitati si de exprimare apoi, a acestei, dar singurul  lucru care le dispace profund este sa fie impinsi de la spate. Pe de alta parte, Jupiter in Taur le da parghiile pentru a-si spori securitatea financiara. Au stofa pentru afaceri si stiu cand sa-si forteze norocul ca sa spun asa.

Revenind la ciclurile jupiteriene si, mai ales, la cel cu Saturn, Marele Cronocrator, sa spune ca efectele acestora directioneaza energiile cosmice de asemenea natura incat ele sa aiba efecte semnificative asupra coletivitatii. Ciclurile sunt marcate, in special, de conjuncțiile dintre aceste doua forțe masive dar și de schimbarile de semn, de aspectele stresante in care sunt implicați precum și de perioadele de retrogradare.

Ciclurile in astrologie sunt reflectate in viata noastra de zi cu zi si le regasim ca model al cretivitatii umane la diferite niveluri – artistic, social, politic sau financiar. Deocamdata Saturn si Jupiter nu sunt in aspect, dar pe 16 mai 2012 se vor afla intr-o inconjuctie (quincunx) perfecta. Ceva mai departe, cand Jupiter va ajunge la 20 grade Leu, el va fi la capatul unuia din bratele crucii fixe de la sfarsitul lui octombrie 2014, si in patrata aproape perfect cu Saturn ajuns la 23 grade Scorpion. Urmatorul aspect greu dintre Cronocrator Major si Cronocrator Minor va fi patratul dintre Jupiter aflat la 15 grade Gemeni cu Saturn aflat la 15 grade Pesti in ajunul Craciunului 2025.

Din punct de vedere economic, Jupiter in Taur trebuie sa aduca stabilitate financiara in primul rand. De ce spun asta? Pentru ca semnul Taur stapaneste tot ceea ce inseamna banci, institutii financiare, afaceri financiare. Este vorba despre banii castigati si despre acumulare. Usor, usor se va remarca stabilitatea acestor parghii economice. Oamenii vor incepe din nou sa adune si sa caute modalitati de a investi in conditii sigure. Bancile vor avea mari rezerve financiare si vor trebui sa gaseasca produse unice ca sa-si atraga clienti.

Peste tot in lume, vor aparea noi optiuni pentru a ne proteja de riscurile de capital, oferind antreprenorilor inteligenti o varietate de moduri de a-si finanta ideile sau afacerile deja demarate. Se va remarca o crestere a frecoltei de porumb, fasole si o crestere semnificativa a setpelului. Si cum aceste produse vor fi pe piata normal ca pretul si el va scadea. Cei care lucreaza in agircultura se vor confrunta in continuare, cu veniturile mici sau care se vor imputina pe zi ce trece, iar hipermarketurile ne vor asalta cu discounturi. O activitate intensa vor cunoaste magazinele cu cosmetice, industria de frumusete, bijuteriile ne vor lua ochii ca sa nu mai spun de tendintele modei mereu in schimbare. Interesant va fi ca va creste cererea de cupru, deci atentie CFR-ul si ENEL-ul la cabluri pentru ca riscul de a fi furate se va dubla, in timp ce cererea pentru materialele de constructii va stagna daca nu chiar va diminua.

[gallery:1305]
Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Putin cate putin din astrologie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar