Îţi poţi lua casă printată 3D la doar 10.134 dolari

De în Casa & Gradina 26 iun 2017

Compania Apis Core este prima din lume care a făcut în întregime o casă cu ajutorul tehnologiei de printare 3D.

În timp ce în ultimii ani au fost folosite din ce în ce mai multe imprimante 3D pentru diverse accesorii, obiecte decorative și chiar organe vitale, anul acesta, o companie privată a folosit tehnologia pentru a construi în doar 24 de ore o casă întreagă, aflată în Rusia. Aceasta are 37 metri pătrați, deci este cam cât o garsonieră și a fost contruită în numai o zi, cu doar puțin peste 10000 de dolari.

Specialiștii companiei Apis Cor, cu reprezentanțe în Rusia și San Francisco, au construit casa folosind o imprimantă 3D pe locul șantierului. Ceea ce face această realizare să fie unică este este faptul că pentru a construi un astfel de proiect este nevoie ca piesele să fie făcute separat, ca apoi să fie îmbinate, pentru construcție, la locul potrivit, dar în acest caz s-a folosit o imprimantă specială, care a fost transportată pe șantier. Predecesoarea a fost realizată în China, dar pereții casei au fost făcuți în altă parte.  

Componentele principale ale casei, inclusiv pereții și anexele, sunt dintr-un amestec plastic special, iar după ce structura a fost terminată, imprimanta a fost scoasă cu o macara și s-a atașat acoperișul. Construcția are un hol, o baie, o bucătărie și un dormitor și se spune că poate rezista până la 175 de ani. Nikita Chen-yun-tai, inventatorul imprimantei mobile, susține că totul se vrea a fi automatizat. El a adăugat faptul că: „Am vrut să ajutăm oamenii din toată lumea prin îmbunătățirea stilului de viață, tocmai de aceea procesul de construcție trebuia să fie rapid, eficient și de calitate, iar pentru ca asta să se poată întâmpla trebuia să facem totul prin mașini inteligente.

Momentan, tehnologia este încă în dezvoltare, dar în câțiva ani, va putea fi folosită la scală largă și va însemna că o casă care până de curând a costat milioane de euro sau dolari va putea fi construită pentru mult mai puțin.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 iun