chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Intre Profetie si Viitor sta doar... Realitatea

Preambul: Conform multor profetii, se pare ca ceva important este pe cale sa se intample in 2012. Astronomic, in 2012, ecuatorul galactic va intersecta ecliptica pamantului la 0 grade Capricorn semn zodiacal de Vest timp in care Soarele se va pregati zgribulit de solstitiul de iarna. Dar la 21 decembrie 2012, Soarele ajunge in dreptul Fantei/Fisurii Negre situata in apropierea Centrului Galactic, dar care la ora la care astrul va ajunge sa o acopere,13.12, ora Bucurestiului, aceasta este inchisa. In mitologia mayasa este strans legata de fenomenul astronomic, de Cer si de Stele, Marea Fisura Neagra se identifica cu Uterul Primordial sau Uterul Cosmic, loc al mortii, loc al transformarii, loc al renasterii si regenerarii. Este momentul in care ia sfarsit anul calendaristic mayas

                                                      Un YOD plin de semnificatii

Centrul Galactic se pare ca este o gaura neagra uriasa asociata cu o putere spirituala imensa. Pentru a intelege mai multe despre acest moment cred ca ar fi interesant sa facem o radiografie a momentului. Cum spuneam, Soarele se afla la 00 gr Capricorn, punctul solstitiului de iarna. El este in sextil cu Neptun, care in februarie si-a inceput marsul prin domiciliu, in Pesti la 00 gr 48, in decanul stapanit de el si duadul lui si a lui Jupiter, iar aspectul putem spune ca este aproape exact daca ne gandim ca orbul este mai mic de jumatate de grad. Acest lucru poate sugera experienta spirituala, poate sugera pierderea sau pe ambele.

Configuratia cea mai importanta insa, dupa parerea mea, este Yod-ul sau Degetul lui Dumnezeu care sare in ochi in aceasta configuratie si care si el indica schimbarea si transformarea. Oare de ce am eu sentimentul provocarii asemeni lui Lorelai, eroina care mi-a insotit adolescenta din cartea cu acelasi nume a lui Ionel Teodoreanu - Anii mei tineri au sunat a Cantec, dar am trecut pe langa ei cu Dragostea de mana si am ramas cu mana intinsa ca a Regelui Lear... Revenind sa mai spun ca un Yod se compune din 2 inconjunctii sau quincunx-uri, un sextil, o planeta focar si o planeta apex care activeaza intreaga configuratie, adica: o inconjunctie (unghi de 150 gr) intre Jupiter (8 gr 54 Gemeni, decanul lui Mercur, duadul stapanit tot de Mercur prin Fecioara, de asta data) si Pluto (8 gr 56 Capricorn, decanul lui Saturn, duadul stapanit de Marte prin Berbec, ori Marte in Capricorn este exaltat!), o alta intre Jupiter si Saturn (8 gr 39 Scorpion, decanul lui Pluto sau Marte dupa chaldeeni, in duadul satpanit de Uranus prin Varsator), focarul este Jupiter iar apexul este constituit dintre opozitia Jupiter – Venus (6 gr 35 Sagetator, decanul lui Jupiter, duadul stapanit de Uranus prin Varsator)  in conjunctie separanta cu Mercur (14 gr 41 Sagetator, decanul lui Marte, duadul stapanit de Venus prin Taur). Cele 2 inconjunctii sunt sub un orb de jumatate de grad, deci aplicante, iar grad pe grad, cel putin aspectul dintre Jupiter si Pluto, vor fi exact la ora solstitiului. Deci, legenda temei astrale ar fi: Pluto – transformare radicala, moarte si renastere; Saturn – pamantul si experientele dobandite prin invatare dar nu dintr-o experienta usoara ori ambigua ci dintr-una stresanta si dureroasa;  Jupiter – explansiune si noroc, planeta focar, planeta care absoarbe energia celorlalte planete implicate in apect, in special Saturn si Pluto. Ce sa intelegem din asta? Direct si fara menajamente, un proces de transformare care poate fi extrem de dureros pentru foarte multi si pentru ca il implica pe Jupiter poate sugera schimbari majore care tin de religie, propria credinta si sisitemele filosofice. Si cum Jupiter va fi activat de Venus care semnifica banii cash, gandul ma duce la ideea ca schimbarile perceptive vor avea loc la nivel financiar unde s-ar putea produce o revolutie cum nici nu gandim. Asa ca fiti pregatiti pentru orice, daca avem de tras, vom trage cei care avem credite, dar asta este deja o alta poveste.

Cel de-al doilea aspect interesant este Careul in T care il are drept focar pe Chiron (5 gr 37 Pesti, decanul lui Neptun, duadul in stapanirea lui Venus prin Taur) conjunct cu Neptun stresat pe de o parte de Jupiter pe de alta de Venus.  Deci intre Jupiter si Venus este o opozitie, exact opozitia care activeaza Yodul. Prin urmare Neptun, planeta de spirituale, aflata in ascensiune, care aduce confuzie si disolutie, iluzie si idealism, disipare si dependente este planeta cruciala a intregului moment. Sa asistam la caderea tuturor dogmelor religioase, sa aflam adevaruri care ne vor debusola in asemenea masura incat vor lasa Omenirea in deriva si o vor obliga totodata sa se reevalueze in raport cu divinitatea? Posibil.   

Din 4 februarie 2012 cand Neptun va intra in Pesti, ne vom afla in cautarea apoi rascumpararea propriului suflet cu ajutorul artelor sau a spiritualitatii, victima se poate transforma in salvator iar aceasta relatie ne va pune in serviciul celorlalti dezinteresati. Ar putea fi vorba si despre nevoia noastra interioara de a transcede realitatea fizica imediata. Ceva imi spune ca nu vom mai avea nevoie de toata tehnologia Varsatorului ca sa conectam realitatea cu spiritualitate si care este prea rationala si prea emotionala pentru sensibilii Pesti, ci ne vom dezvolta, in mod natural, abilitatile psihice.

Pestii sunt nativi care trebuie sa simta ca au fuzionat cu adevarat cu alte persoane si pentru ca Neptun este asociat si cu telepatia si tesekinezia, s-ar putea ca tocmai aceste doua facultati sa se dezvoltae foarte puternic in urmatorii 14 ani. Ultima oara cand Neptun a fost in Pesti, perioada s-a caracterizat printr-o formidabila reintoarcere spre ocultism, in general, si spre spiritism si hipnotism in mod special. Sa ne amintim doar de experientele facute in laboratoarele unor fizicieni in care se materializa material plasmatic.

Degetul lui Dumnezeu sau Yodul este o configuratie destula de rara, as vea curajul sa spun ca el nu apare decat in momentele de criza, personala sau colectiva, care, cum spuneam mai sus, ii implica pe Saturn, Pluto si Jupiter, fapt care subliniaza inca odata latura spirituala deosebita a lui 2012. Focar sau apexul este condus de Jupiter, si asta am mai spus-o, care este asociat cu cresterea spirituala si cu extinderea limitelor personale, poate nu intamplator este faptul ca Jupiter revine mai frecvent intr-un anumit loc in temele noastre astrale si ne arata evolutia nu doar spirituala, in raport cu Pluto care in sens clasic este asociat cu moartea facand aluzie literalmente la extinderea corpurilor noastre fizice in alte dimensiuni.

Astronomic, Jupiter este un gigant gazos care orice atinge extinde. Astrologic, Jupiter este Marele Benefic, cel care ne umple de speranta, de optimsim si dorinta de a deveni mai mult decat suntem sau a avea mai mult decat avem. El da sens vietilor noastre si o viziune coerenta a propriului potential care ar trebui extins pentru a ne crea un viitor mai bun.

In momentul solstitiului, Jupiter se va afla in Gemeni, in Casa a 3-a, ambele asociate cu comunicarea, dobandirea cunostintelor si extinderea Cunoasterii in sensul aprofundarii functiei cognitive a psihicului, e drept, retrograd. Dar dupa locul in care se afla si aspectele pe care le face este foarte posibil sa asistam la o schimbare dramatica in constiinta individuala si colectiva.

Faptul ca Jupiter dicteaza intre greii zodiacului, Saturn si Pluto, da gravitate si amplitutdine acestui eveniment. Pluto aduce sentimentul de transformare profunda si irevocabila, iar Saturn gravitatea si perceptia realitatii ca un fapt al Cunaosterii, ca o lectie de viata colectiva. Daca avem in vedere natura celor doua planete, aceasta tranzitie nu va fi deloc usoara. As spune ca pana aici lucrurile nu ar fi chiar atat de rele, avand in vedere ca omenirea se afla in una din pozitiile cele mai avantajoase pentru un posibil transfer spre mult anticipata constiinta si iluminare spirituala.

                                                   Ce au de spus stelele fixe...

 Jupiter va fi activat si de o stea fixa foarte puternica, Aldebaran care ii va da primului o doza considerabila de putere si rezistenta. Aldebaran este una din cele patru stele regale cunoscute de astrologii din antichitate. 

Efectele sale au fost studiate si documentate cateva mii de ani. Asa ca va dati seama cu ce cantitate extraordinara de energia va infuza configuratia noastra. Patrick Wilkinson in lucrarea sa, Mahatma Gandhi si Aldebaran, facea legatura intre drepturile omului si societatea in care traieste. Aceasta lucrare a fost baza cercetarii pentru Nick Forlani in lucrarea sa, Planificarea in functie de lunatie. Aldebaran oferea o viziune de ansamblu asupra leaderilor lumii si a serviciilor mondiale care stabilesc noi strategii de influenta, logistica umana si de infrastructura pe fondul careia sa se produca, in intregime, desfasurarea schimbarilor la care este supusa civilizatia umana. 

Alinierea cu axa Aldebaran / Antares isi poate gasi expresia perfecta in lumea afacerilor si a politicii si in promotorii lor. Aldebaran este o stea cu caracteristici militare si unii vad in ea energia Arhanghelului Mihail – comandantul militar al oasetei ceresti, care inpreuna cu energia lui Jupiter poate aduce mari onoruri ecleziaste precum si performante militare de exceptie. In consecinta, am asistat de vreo douazeci de ani incoace la o escaladare a tensiunilor care au rabfunit in confruntari cu caracter religios. Cel mai bun lucru pentru umanitatea aflata in pragul unei noi Ere Spirituale este sa accepte si sa inteleaga ce se petrece. Sper ca vom face ce este mai bine pentru a dezamorsa conflictele pe cale sa izbucneasca pentru ca acestea ar trebui sa fie influenta unei stele regale, mai mult vom intelege ce a vrut sa spun Bill Tierney atunci cand a descris Yodul ca pe o intersectie din care am luat-o pe un drum pentru ca pe acolo am simtit ca trebuie sa o luam, fara sa stim unde duce el. 

Partea buna a lucrurilor este ca putem vedea si simti activitatea guvernelor, a organismelor internationale si a multinationalelor care isi unesc fortele  pentru a impiedica dezordinea, risipa si dezastrele naturale. Partea rea a lucrurilor este ca asistam la o crestere exponentiala a actiunilor subversive in randurile celor care reprezinta puterea, prin coruptia la varf, si in care sunt implicate marile corporatii ale lumii. Si Saturn si Pluto fac conjunctii cu stele fixe destul de puternice. Saturn este foarte aproape de steaua fixa Khambalia (7 gr 55 Scorpion) stea de factura martiano-mercuriana care sugereaza cercetarea mai ales cea profunda, ascunsa privitorilor, cercetarea de orice fel, viata si asta ma duce cu gindul la laboratoarele de tip BIOHAZARD, pe de alta parte pentru ca Khambalia este promotoarea cercetarii de tip ezoteric, ma gandesc sa nu ne aflam in fata unor raspunsuri dogmatice fara echivoc si obligati sa ne recunoastem atat limitele gandirii cat si pe cele ale Cunoasterii in raport cu tot ceea ce inseamna ezoteric si viata spirituala. Sunt favorizate anchetele de tip politienesc si spionaj, este un moment in care se pot da raspunsuri la cautari de ani de zile.

In schimb, Pluto este conjunct cu Facies, aflata la 8 gr 16 Capricorn,  sub un orb de 40 de minute. Si cum este vorba despre Pluto, aceasta stea care poate provoca orbirea (atentie, poate fi vorba si despre o orbire metaforica!) aduce accidente, moti violente, fracturi, declanseaza conflicte, detasare dar si perfectionism, cutremure, energii pure, combtive, spirit de aventura, asumarea unor riscuri dar si sarm, farmec si magnetism, actiuni de caritate, deci foarte multe lucruri, as spune o adevarata cascada. Cu toate acestea, este o stea de natura saturniano-martiana si deci mai putine beneficii.Venus care activeaza apexul cu Jupiter este conjuncta nu doar cu Antares ci si cu Marfik, o stea de natura saturniano-venusiana care aduce pasiune, seductie, orbirea metaforica de care vorbeam mai sus, ca sa nu mai amintesc de eclipsa venusiana, ca rezultat a tranzitului planetei Venus. Pe 6 iunie Venus se va alinia perfect cu Soarele si Pamantul. Va aparea ca un punct negru, vizibil cu ochiul liber, peste Soare. Aceasta eclipsa venusiana are loc odata la 243 de ani. 

Ultima oara cand a avut loc a fost pe 3 iunie 1979, an in care omenirea se pregatea pentru o revolutie in coloniile Lumii Noi si aparitia unui nou stat prin unificarea acestora, Europa apuseana trecuse printr-un razboi si o molima si se nastea Napoleaon Bonaparte. Venus reprezinta de obicei forta iubirii dar si fortele emotionale care se razboiesc – dorinta de razbunare, gelozia, invidia...Babilonienii o numeau Ishtar, grecii ii spuneau Afrodita, iar pentru mayasi si culturile est-asiatice ea reprezenta lumina si razboiul. Motivul acestui dublu caracter – iubire si razboi, cred ca se datoreaza tendintei planterei de a se ririca pe cer la vreme de seara ca dimineata sa apara ca o entitate de sine statatoare.In tot acest context si Luna face o conjuctie interesanta cu Alpheratz, 14 gr 18 Berbec, stea care are o natura...venusiana si poate sugera popularitate peste noapte, independenta si libertate, onoruri si demintati, viteza, placerea de a calatori, motivatia puternica dar si faima; iar Marte cu Terebellum 25 gr 51 Capricorn sun un orb de jumatate de grad care se spune ca aduce taria, putere, sport, bogatie dar si siretenie si viclenie asa numita personalitate cu doua fete. 

                                                                        ...si asteroizii?

Si daca am vorbit despre stelele fixe trebuie sa facem referire si la asteroizii implicatii, in numar de nu mai putin de 28. Sa ne aruncam ochii doar asupra aspectelor pe care le consider mai importante. Soarele este in patrat cu  Makemake un asteroid din nebuloasa Rapa Nui. Sugereaza colectarea de date pentru a sprijini o doctrina sau o cauza, aparitii editoriale de interes multi-cultural, as crede ca este vorba mai de graba de o tema transculturala, difuzarea informatiilor amintite, decizii fulger, evaluari ajijderea, posibil sa asistam la usurarea procedurilor de fertilizare, gasirea unei noi cai pe drumul spinos al aducerii pe lume a unui copil. 

Acceptarea provocarilor, karma.  Conjunctia cu Juno pare sa repuna pe tapet probleme care tin de drepturile omului, aduce in atentia tuturor modelul de relatie dinamica copil-parinte, putem auzi si de grozavii pe fondul geloziei absurde, despre mentinerea corectitudinii in relatiile cu ceilalti, evenimente care tin de parteneri sau paterneriate. Astrologul Beverly Flynn a remarcat o legatura stransa intre bani si asteroidul Juno. Arhetipul junonian si numele vin din mitologia romana, in care Juno/Junona/Hera este sotia lui Jupiter/Zeus, zeul zeilor. Pentru romani ca si pentru greci, Juno a avut o varietate de roluri si functii, printre ele numarandu-se si cel de protectoare a poporului, protectoare a femeilor maritate si a copiilor, dar si consiliera in treburile casnice mai ales atunci cand oamenii doreau sa se casatoreasca. Ca si consilier matrimonial, ea a fost cunoscut sub numele de Junona Moneta. 

Primele monede au avut Junona Moneta pe fata, de unde si numirea de  "Moneta", de la care termenul  a derivat notiunea de moneda, bani. Semnificatia mai profunda a acestei conexiuni este modul in care casatoria si bani merg impreuna. Cand doi oameni se decid sa faca un angajament, ei invata sa imparta responsabilitatile intr-un mod sinergic, care ii ajuta acumuleaza active. Unul dintre parteneri poate lucra pentru a castiga capital, in timp ce celalalt gestioneaza treburile casei -fata sau ambele - revers. Oricum, bunurile comune  cresc in timp prin efortur comune. In acest sens, Juno vorbeste despre construirea securitatii prin experiente comune. Doi oameni care sunt capabili sa lucreze armonios in timp, pot crea o multime de lucruri, pot acumula o avere impresionanta, in timp ce doi oameni care sunt doar formal fericiti vor avea de suferit financiar pentru ca vor cadea prizonieri rutinei. 

Conflictele pe care il sugereaza Juno este legat de dezacordurile asupra responsabilitatilor comune si gradul de angajament emotional. Iata macar un motiv pentru care Juno este, de asemenea, puternic asociata cu Scorpionul si casa a opta.  In cazul nostru poate fi vorba despre dezacorduri vizand impartirea zonelor de influenta financiara, vezi conflictul UE -  Anglia sau dorinta din ce in ce mai fatisa a multor state membre de a reveni la moneda nationala. Care va fi acest pret, la ce trebuie sa renunte si care va fi pretul platit de celelalte state. Cea cu Terpsihore probabil va scoate in evidenta limbajul non-articulat al gesturilor, limbajul corporal, mimica si gesticulatia leaderilor lumii intr-un posibil duel al ideilor, gestica ce pentru un neavizat nu spune prea multe, dar care pentru un psiholog, de exemplu poate fi edificator, iar cea cu Narcis va dezvalui atitudini egoiste, egocentriste ca puncte de presiune pentru alegerile pe care le avem de facut, mundan poate vorbi de presiunile la care vor fi supuse tarile atunci cand se va trece la redistribuirea sferei de influenta. Patratul cu Atlantis vine parca sa intareasca actiunea lui Narcis.  Atlantis poate aduce oportunitatea de a lua decizii majore care implica viata unui numar insemnat de oameni. 

Pe de alta parte insa poate sugera abuzul de incredere, de abilitatile psihice innascute si de informatii din interior – atacuri psihotronice?! - un sentiment de iminent sfarsit al lumii, sentimentul ca suntem pedepsiti pentru Trecut, inechitatile se vor adanci, un sentiment de ispasire si de izbavire, in acelasi timp, dar si un puternic sentiment de vinovatie, de multe ori mult mai puternic decat daca s-ar putea justifica aceste dezamagiri. Conjunctia Lunii cu cea de-a doua sora a Parcelor, Lachesis, vorbeste despre longevitate, despre faptul ca pentru a planta niste seminte – idei, decizii, hotarari si a le face sa rodeasca trebuie sa depasim orice obstacol – egoism, lipsa totala de intelegere sau de compasiune. Opozitia cu Toro aduce o crestere a  agresivitatii si violentei nativilor, mai precis motivatia care ii face pe acestia sa devina agresivi. Opozitia cu Sisif  poate arata inamici sau complici fara scrupule, nemilosi cand se pune problema atingerii unor scopuri adica poate sugera agresivitate in a obtine ceea ce ne dorim. Si vorba aceea, fereste-ma Doamne de prieteni ca de dusmani o fac singur, mai poate aduce manipulare, o manipulare de forte la scara universala.

Tranzitul lui Sisif, indica un timp cand vinovatii vor fi chemati in fata justitiei pentru raspunde pentru nelegiuirile comise. Iar 2011  a fost elocvent in acest sens, sa ne amintim doar de Moubarak si de procesul care s-ar putea intenta noii conduceri din Libia pentru linsajul lui Ghadafi. In plan individual poate fi vorba despre incapacitatea de a ne usura problemele desi acesasta este la mana noastra.Conjunctia lui Mercur cu Marele Atractor sugereaza constientizarea unei forte imposibil de evitat sau cel putin, asa pare. Un factor de care trebuie sa tinem seama atunci cand vorbim despre Marele Atractor este cel al liberului arbitru. Nu avem liber arbitru, constiinta noastra lasa de dorit sau nu ne ramane decat sa ne supunem legilor imuabile ale fortelor fizice ale naturii? Avand in vedere profunzimea si masivitatea potentialului Marelui Atractor se pare ca acest din urma principiu sta la baza tuturor manifestarilor din lumea noastra si din Univers. Odata angajat pe acest drum cale de intoarcere nu mai exista! Vom face parte din fenomen, pe care insa, atentie, nu il controlam noi, nimic nu poate modifica cele ce se va petrece. 

Interesant este ca Marele Atractor, indiferent de dubiile care planeaza asupra unora din manifestarile sale, angajeaza probleme care tin de  previziune, in esenta ei. Marele Atractor ne aminteste ca toate cunostintele trebuie sa evolueze pentru noi si in noi, sa fie aliniate in orice moment cu constiinta deplina. Marele Atractor  constata ca nu ne putem uita Trecutul. Perceptie clara de "acum" va fi setata la nivel de colectivitate. Noi nu putem ignora Viitorul. In egala masura, poate chiar mai semnificativ, din punctul de vedere al momentului si a perceptiei acestuia – Trecut si Viitor, raman punctul de forta cel mai important care se va sistematiza vizibil. Se pare ca el este direct proportional cu lumina interioara din fiecare si conteaya enorma ca el sa se concentreze pe Adevar. 

Conjunctia cu Minerva spune ca a sosit timpul reevaluarilor, ca trebuie puse sub lupa Credintele, Mentalitatile si Eresurile sub toate aspectele lor. Sunt prea rigide convingerile noastre pentru a ne permite sa evoluam? Toti ne nastem cu un destin abil tesut in conjunctura cosmica a momentului asa ca este alegerea noastra daca vrem sa ne traim destinul sau vrem sa-l eludam. Minerva spune ca integritatea este cu adevarat sustinuta si alimentata doar atunci cand ii vedem ambele fatete, cea luminoasa si cea intunecata si credintele noastre o servesc in cel mai inalt grad. Sa nu uitam ca Minerva este asociata si cu arta de a vindeca, cu sanatatea si regenerarea. Este poate singura zeita din mitologie care sta in spatele eroului atunci cand acesta este in actiune pentru ca ea este aliatul de nadejde impotriva fortelor intunecate ale subconstientului sau asa cum spunea undeva frumos Borges, aliatul in a domina Minotaurul care ameninta sa izbuceneasca din fiecare. Cand Minerva apare ea ne incurajeaza sa luptam cu fortele regresive ale naturii noastre instinctuale, sa nu reationam emotional ci sa ne detasam suficient pentru a pune la cale o stategie decisiva. 

Minerva discerne si prin reflectarea asupra situatiilor incurcate emotional permite constiintei sa se dezvolte. Minerva reprezinta capacitatea noastra de a recunoaste modelele si de a rearanja lucrurile, competentele general perceptive; strategiile pe care le punem la punct pentru a face fata unor situatii si unor oameni, "calcule" vizandu-i pe cei din domneiul relatiilor publice, scenarii posibile vizand lucrurile si oamenii. Conjunctia cu Chariklo face referire la o analiza atenta a la granitele sociale, in special  cele care reflecta natura tribala a unor mentalitati – mutilarea femeilor de exemplu, in Afganistan si Pakistan pentru ca acestea doresc sa invete sau pentru ca refuza sa se casatoreasca cu un om pe care nu il iubesc. Aduce in atentie interactiunile noastre in intentia de a initia un scenariu inainte de a analiza impactul emotional sau juridic. 

Chariklo reprezinta discrepante in vindecarea relatiilor interpersonale, la toate nivelurile, un raspuns agresiv la orice nedreptate, dar si hartuirea sexuala dar poate reprezenta si vindecarea vibrationala!  Opozitia cu Chaos poate aduce o perioada tensionata cu accent pe modelele fractale si de analiza, sa readuca in prim plan teoria Big Bang-ului sau teoria haosului obligand la meditatie asupra ideii de dematerializare, de curatare si rematerializare, de dezmembrare si de reasezare geopolitica, geosociala, geoclimatica s.a. Opozitia cu Vesta  arata unde si cum ar trebui sa ne dedicam, unde ne putem concentra energiile noastre creatoare pentru a obtine cel mai mare efect, locul in care trebuie sa ne reintoarcem periodic pentru a ne reincarca bateriile. Vesta este si un indicator al atitudinilor asociate cu sexul, in special cele de la nivel visceral si subconstient si care nu sunt limitate in limitele unei relatii traditionale sau monogame. Acesta este domeniul fanteziilor sexuale si a dorintelor care sunt de departe in afara limitelor moralei sociale. 

In subconstient, aceste dorinte nu sunt vazute ca promiscue ci mai degraba ca un act ritualic a nevoilor fiziologice. Cu toate acestea, normele sociale ne pot insufla un puternic sentiment de vinovatie, poate influenta comportamentul opus, cum ar fi represiunea sexuala, temerile sau incapacitatea de a impartasi toate acestea. Vesta poate converti energia sexuala intr-un angajament solid si daruire pentru munca si, adesea, opereaza in acest mod cu cei care se dedica spiritual – preoti, calugari, asceti. Conversii similare de energie se regasesc la cei care doresc sa obtina iluminarea. Intr-un mod mai putin dramatic, Vesta, influenteaza calea pe care ar trebui sa o luam spre a ne indeplini dharma sau misiune de viata, drum fara de care devenim frustrati cu un acut sentiment de neimplinire. Conjunctia lui Venus cu Sappho ar putea pune accentul pe individualitaea sexuala, pe preferintele sexuale, pe egalitatea de sanse, sa nu uitam ca Venus asa cum reprezinta lascivitatea, dragostea in sensul cel mai erotic posibil, reprezinta si razboiul, batalia care se duce la nivel de mentalitate pentru egalitatea de sanse. Posibil sa asistam la o intensificare a eforturilor femeilor din lumea musulmana de a se afirma altfel decat din spatele barbatului sau de sub burka dar poate sugera si militantul pentru drepturile homosexualilor dar si cautarea unui echilibru interior prin sexualitate. 

Marte si Asbolus in relatii extrem de cordiale vorbesc despre cutezanta, curaj, motivatia pentru ascensiunea sociala si politica, intuitie sociala, perspicacitate, buni sfatuitori, intelepciune in fata pericolului evident, asumarea riscului in logica bunului simt, intocmirea unui plan inainte de a trece la actiune. Asbolus a fost un vizionar si prin aceasta caracteristica arata ca ca trebuie sa ne dezvoltam si sa ne utilizam cu toata energia de care dispunem facultatile intuitive, sa vorbim despre modul in care gestionam adversitatea extrema, supravietuirea in conditii extreme mai ales ale copiilor. Mai poate sugera activarea celulara in rezonanta cu Centrul galactic ceea ce ar duce la intensificarea aparitiei viziunilor,  capacitatea de a vizualiza imaginea de ansamblu a Viitorului dar nu viziunea integrata cu realitatea emotionala si personala a fiecaruia, ci una colectiva. Asbolus este grav, intens, conspirativ, misterios dar si asupritor, vorbeste despre efortul comun pentru a realiza ceva, nevoia de apreciere, reputatie, dezvoltarea si folosirea la capacitate maxima a intuitiei.

Sextilul cu Klotho indica inspiratie si atractie, cu impact pe termen lung, arata ca s-a depasit momentul dificultatilor si a ezitarii in demararea unor noi proiecte sau relatii dar si experiementarea unei rezistente inexplicabile  la ceea ce este evident. Klotho a avut un rol important in mitologia greaca fiind una din cele trei zeite ale soartei, cea care torcea firul vietii. Ea si surorile ei, impreuna cu Hermes, au fost responsabile pentru dezvoltarea a alfabetului din cele mai vechi timpuri. Marte in aspect cu Ofelia poate vorbi despre lipsa de incredere in valoarea celorlalti si ingrijorarea legata de acest fapt. Trigornul cu Karma arata nevoia de echilibru, de rabdare atunci cand demaram un proiect iar cel cu Aphofis ca putem evita, in ultima clipa un dezastru mondial.

Patratul lui Jupiter cu Lilith poate pune in dificultate un anumit tip de dialog social si politic. In tema personala Lilith arata calitatile feminine de care facem uz pentru a clarifica problemele sociale, este locul in care avem cel mai putin nevoie de modele, aceste modele culturale ne definesc dar, atentie, nu ne reprezinta cand este vorba despre propria persoana. Iata de ce Lilith acopera o gama variata de chei, de la solutionarea conflictelor (uneori incapacitatea de a atinge acest lucru), loialitate aservita, favoritism, probleme care implica puterea personala si sexuala, dominatia (in special in nativitatile de sex masculin) si violenta la indoieli cu privire la integritatea sau loialitate a partenerilor de viata sau de afaceri, atractia pentru persoanele de acelasi sex, fantezii, independenta si sexualitate insatiabila, lipsa de angajament sexual, triunghiul amoros, manipularea prin sex, conflictele cu sefii...femei pentru femei, abilitatea de a compromite negocierile, furie reprimata care poate conduce la un comportament vindicativ, independenta personala, resentimente puternice impotriva celui sau celei care au respins avansurile, rivalitatea in afectiune (fiica – mama, fiu – tata), infidelitate, o modalitate de a folosi sexualitatea drept subterfugiu pentru propriile decizii eronate, o atitudine lipsita de compromisuri asupra convingerilor, folosirea sexului ca arma de razbunare sau de dominatie. Refuzul de a compromite credintele cuiva intr-o maniera distructiva sunt, de asemenea, domeniul lui Lilith. In discutia noastra, Lilith poate semnifica incapacitatea de a ajunge la un consens inainte ca problemele care tinintr-un anumit grad de putere; perceptia asupra ideii de feminitate fiind una rea, in special la subiecti de sex masculin si aici va fi o confruntare feroce de conceptii doctrinare in care religia va avea un cuvand de spus, sa privim numai spre lumea islamica la conditia femeii. Poate fi legat si de un scandal de proportii in care abuzul sexual sa fie pivotul conflictului, ceva gen Strauss-Khan. 

Saturn, patrat cu Sauer poate sugera blocaje in anumite negocieri de tip comercial, de contracte vizand cicrulatia marfurilor si sunt posibile chiar fluctuatii ale monedei europene si americane cum nici cu minte nu gandim. 

Sextilul cu Altjira induce un puternic simt al scopului, ceea ce lui Saturn nu ii lipseste, dimpotriva pana nu se clarifica el, nu ne slabeste. Cere pragmatism, logica, creativitate in limitele impuse de el, dar si nevoia de implicare. Uranus este in inconjunctie cu Altjira. Poate fi vizionar, confirmarea principiului hermetic, ceea ce este sus se reflecta in ceea ce este jos si ceea ce este jos se reflecta in ceea ce este sus, locuri de munca prin aparitia a noi meserii si sentimentul ca lumea a ajuns acolo unde trebuia sau era anticipat, sa ajunga. Trigonul cu Industria faciliteaza identificarea intereselor legate de cariera si de munca, abilitatile nu doar profesionale ci si pe cele manageriale in domeniile care tin de industrie usoara sau grea dar sugereaza si materia cu care lucram. 

Conjuntia lui Neptun cu Herakles va indica impresia pe care o va lasa taria si curajul, in special in momente de adversitate. Alte posibile descrieri putere, curaj, determinare, sfarsitul masculinitatii la senectute, bravada, victorie, provocare, provoaca, in sens politic, caderea altora, se concentreaza pe razbunare in numele celorlati (cam ce fac americanii de vreo cativa zeci de ani incoace!) invidia celorlalti dar si compasiune, pasiune, protector al tineretului, sexualitate impartiala, entuziasm, admiratie s.a. Opozitia cu Isis poate vorbi despre tensionarea relatiilor cu fratii sau rudele mai apropiate; extrapoland in mundan, posibile tensiuni intre fortele lumii a treia, neintelegeri de tipul Palestina – Israel, Iran – Irak etc, amenintari, probleme care implica locatii si teritorii, altele decat cele natale, despre fragmentare, despre sentimentul de care au nevoie unii pentru a-i aduce pe unii la masa tratativelor, pentru a delibera la masa tratativelor si nu in alta parte, dorinta de a face ca lucrurile sa mearga bine. Sugereaza, de asemenea, ridicarea si continuarea drumului dupa ce am fost ingenuncheati de tot felul de probleme, viata noua pe care ar urma sa ne-o construim, situatii conflictuale de pe urma inselaciunii si traumatismele provocate de acestea. 

Conjunctia lui Pluto cu Osiris, Tatal spiritual, instanta, alchimia spiritului, se pare ca va trezi la viata nevoia de Trecut, de eroism si dragostea de viata. Provoaca atentie, intruziunea in subteranele lumii interlope si aduce la lumina a afaceri oneroase, oameni aparent respectabili care duc o viata dubla sau planuiesc aservirea lumii la o scara mai mare sau mai mica, pedeapsa pe care acestia trebuie sa o primeasc. Sextilul cu Lilith indica necesitatea de a negocia compromisuri, precum si potentialele dificultati care decurg din furie, frica, suspiciune sau de respingere. Refuzul de a compromite credintele cuiva intr-o maniera distructiva tin, de asemenea, de acest tip de relatie. Indiferent de cat de  este principiul la care apelam, exista si alte modalitati de a obtine ceea ce dorim, fara a fi ostentativ, fara distrugere, dar sententios si grav. Nici lui Pluto si nici lui Lilith nu le pasa daca mijloacele lor sunt auto-distructive, daca acestea pot restabili ordinea primordiala. Eva a ajuns la Cunoastere prin felul ei de a fi, un amestec de credulitate, naivitate si siretenie, dar a facut-o intr-un mod mult mai putin amenintator dar cu ce consecinte!!
Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 9

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Eva Rusu (23.09.2012, 17:00)
Atata timp cat exista binele, va exista si raul, a existat intotdeauna........cum am putea aprecia binele fara existenta raului? Cred doar ca trebuie sa se schimbe ceva (si se va schimba) vis a vis de atitudinea noastra fata de viata. Ar trebui sa ne oprim din a ne plange continuu, sa incercam sa reparam ce am stricat......si poate sa ne oprim un pic .....sa vedem ce frumoasa este viata, sa ne apreciem prietenii, sa observam bucuriile marunte care , cumulate, sunt chiar FERICIREA, dupa care alergam cu atata patos :)
Răspunde-i
Minerva (11.01.2012, 13:02)
Doamna Spirote, intrati pe blogul meu www.astrologiecuminerva.blogspot.com, gasiti acolo ce cautati.
Răspunde-i
adriana spirote (11.01.2012, 06:24)
Doamna,sunteti inepuizabila,cum faceti? am sa va mai intreb ceva ,eu fac arta plastica de vreo 12ani,am avut succes nu ma pot plange,am vazut eclipsa Venusiana din 2004 parca?! Oare aceasta de acum care se formeaza pe Gemeni ma va afecta? din aceasta perspectiva? 9 06 1955 ora 14/5' Sinaia, imi puteti spune cand va pot gasi pe Astrosfat , orientativ? va multumesc mult!
Răspunde-i
Minerva (11.01.2012, 03:06)
Sper sa avem intelepciunea de a accepta...
Răspunde-i
pata maria (10.01.2012, 16:51)
oare ce ne asteapta vom putea suporta,intelege
Răspunde-i
pata maria (10.01.2012, 16:41)
oare ce ne asteapta vom putea suporta,intelege
Răspunde-i
Minerva (02.01.2012, 22:16)
Aici intevine si contextul astral, veti vedea in partea a doua a materialului unde vorbesc despre un aspect care actioneaza extrem de subtil si la fel de dur, este vorba despre patratul Uranus - Pluto. Ca si cum lucrurile incep a se cearna...
Răspunde-i
parcalabu angela (02.01.2012, 21:15)
dna sau dra Mihaela Neacsu,am parerea ca ar fi bine sa se manifeste binele , insa , avand in vedere ca sunt anii in care domina fortele raului si cum lumea s-a indepartat de credinta ,spun asta pentru ca , pentru foarte multi dumnezeu nu exista sau stiu ceva foarte vag despre existenta lui iar ei nu accepta ca dumnezeu exista ! da-ti-mi voie sa nu am incredere ca se poate produce o asanare a constiintei umane in sensul bun cand vedem ca numai in primele doua zile din noul an s-au produs 5 crime odioase,asta nu spune nimic despre constienta umana si credinta lor in dumnezeu?Predictiile doamnei Minerva sunt o evaluare astrologica cu multa profunzime.
Răspunde-i
Mihaela Neacsu (02.01.2012, 07:14)
Exceptional ! Cred cu tarie ca totul va fi un gen de epurare, ca rezidurile vor fi eliminate lasand binele sa se manifeste in forma pura.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Putin cate putin din astrologie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar