Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»

Greu de spus la ce sa ne asteptam (1)

In seara zilei de 30 martie, la 23.50, Mercur a retrogradat!

Intrat in perioada de penumbra din 17 martie si stationar din 29 martie, in seara zilei de 30 martie, la ora 23.50, Mercur a intrat in mers retrograd din gradul 24 Berbec 19.

Faza de retrogradare ne confrunta cu o serie de evenimente asupra carora nu avem nici un control constient, referitoare, in special, la semnul in care are loc retrogradarea, asta nu inseamna insa ca toate raspunsurile sunt in afara controlului nostru! Intr-un fel s-a purtat Mercur retrograd in Capricorn, cand erau vizate ambitia si loialitatea si altfel cand a retrograd in Sagetator, unde notiunile vizate erau cea de libertate si cea de independenta.

In general, Mercur atinge cam tot ce este gandire si perceptie, prelucrare si diseminare de informatii ,precum si toate mijloacele de comunicare, comert, educatie si transport. Prin extensie, el ii vizeaza si pe cei care lucreaza, in special, cu mentalul: economisti, analisti, consultanti, comentatori si critici, chirurgi, agenti de vanzari, profesori, calatori, dar si pe escroci si hoti. Apoi, Mercur are o latura oculta, care tine de vindecare, de astrologie si de transmiterea cunostintelor de natura spirituala.

Asa ca Mercur retrograd da nastere la neintelegeri, nu doar cu caracter personal - comunicatii eronate, perturbate sau intarziate, negocieri anevoioase,  facturi incarcate la telefoane, calculatoarele o iau razna, autoturismele se defecteaza, autobuzele raman in pana, trenurile pot deraia din cauza unei comenzi gresite iar avioanele se pot prabusi datorita incidentelor de zbor. Si toate aceste probleme apar, de obicei, datorita unei informatii sau a unei comenzi distorsionate sau prost inteleasa si logic ca lucrurile o iau razna.

Deci nu este intelept sa luam decizii importante in timp ce Mercur este retrograd, deoarece este posibil ca acestea sa fie ori prost intelese ori distorsionate, pot fi umbrite de dezinformare si de o gandire superficiala. Mercur este inainte de toate raspunzator de claritatea mentala si de puterea mintii, asa ca atunci cand este retrograd aceste caracteristici intelectuale tind sa fie mai dispersive, confuze, superficiale deoarece facultatile critice sunt mai estompate. Asigurati-va ca va acordati atentia cuvenita acestor lucruri!

Problema pe care trebuie sa ne focusam acum este aceea ca in aceasta postura, el tinde sa aduca schimbari neprevazute si blocaje, agravarea unor probleme, frustrari datorita faptului ca multi dintre noi parca nu sunt capabili sa se gandeasca, sa se concentreze.  Retrograd fiind, Mercur actioneaza la nivelul proceselor cognitive si de gandire, pare sa le restructureze si sa le reaseze si acest lucru este, pentru multi dintre noi, dureros si frustrant.

Probleme nerezolvate din trecut tind sa revina acut in actualitate, iar noi sa nu fim capabili sa le rezolvam. Mai mult decat atat, aceste experiente scot in evidenta deficiente in felul in care ne organizam munca, viata personala, in felul in care ne planificam daca vreti, existenta, ceea ce poate face sa ne simtim prost si inadecvati realitatii imediate. Atentie, Mercur retrograd ne da sansa de a afla doar ceea ce a fost ratat!

Normal, ca orice aspect cosmic, el afecteaza oamenii in mod diferit, in functie de temele lor astrale. Unii pot prospera cand  Mercur este retrograd, altii pot scrie excelent, pot sustine conferinte, altii pot castiga la cazino, dar, repet totul in functie de tema natala. Cand Mercur este retrograd, omul este mult mai introspectiv, cu tendinta de a implica profund elementele de baza ale semnului in care el retrogradeaza. Cum semnul Berbec este un semn dinamic, cei care au un asemenea marcaj vor fi mai predispusi la introspectie, chiar si ei vor fi surprinsi de acesti lucru, iar alaturi de ei, bineinteles, nativii din celelalte semne cardinale – Rac, Balanta si Capricorn.

Pe de alta parte nu trebuie uitat contextul astral in care Mercur intra in retrogradare. El face acest lucru imediat in urma puternicei opozitii dintre dintre Saturn si Jupiter, opozitie care a adus omenirea in situatii extreme, ciclu care odata la 33 de ani marcheaza puncte de cotitura la nivel mundan. Vedeti ce se petrece de cateva luni in lume - rasturnarile politice in Africa de Nord si Orientul Mijlociu si care au culminat cu catastrofalele evenimente geofizice.

Punctul vernal sau Punctul Aries, a fost supus timp indelungat la tot felul de presiuni si este greu de cuantificat ce va urma. Primul grad de Berbec este punctul cel mai sensibil din zodiacul tropical, deoarece marcheaza inceputul primaverii in fiecare an in emisfera nordica. Aceasta zona critica a fost stimulata si restimula in ultimele luni de miscarea inexorabila a planetelor exterioare: Jupiter - extravaganta (in conjunctie), restrictii datorita lui Saturn (inopozitie),  actiuni disruptive prin Uranus (conjunctia cand cu Jupiter, cand cu Luna neagra) si actiuni obstructive prin Pluto (patratul dintre el si Uranus. Ganditi-va, Pluto este stapanul lumii subterane, Uranus stapaneste printre altele spasmul, cutremurul, uraniul!). Adaugati la aceasta, conjunctia cu steaua fixa Scheat, in acelasi Punct Aries.

Tot ceea ce se petrece la nivel mundan este masiv, urias, de necuprins prin efecte. Am vazut rabufnirea din 12 martie, imediat dupa cutremurul de aproape 9 grade din Japonia si dupa tsunami, cand reactoarele centralei de la Fukushima au inceput sa cedeze unul dupa altul. In plus, pe 9 aprilie Pluto intra in retrogradare, in momentul cutremurului intrase deja in daza de penumbra. Schimbarile la nivel planetar au fost declansate de valsul cosmic dintr-un Careu in T al Lunei, al Nodurile Lunare care si ele la inceputul lunii martie, au schimbat, pentru urmatorul an si jumatate, semnul, au trecut de pe axa Rac – Capricorn pe Gemeni – Sagetator si mai apoi a Soarelui, pe 21 martie, imediat dupa acea Luna Plina cu astrul noptii la perigeu, foarte aproape de pamant, fenomen care se petrece tot ciclic, odata la 19 ani.

Mercur a trecut de Punctul Aries de pe 9 martie. De atunci incolo el a fost intr-o conjunctie efectiva cu Jupiter – pe 16 martie in aspect partil, va reface aspectul pe 12 aprilie, in miscare retrograda fiind si va mai trece odata peste acest punct sensibil pe 11 mai cand va incheia intreg ciclul retrogradarii. Aceste treceri nu vor face decat sa stimuleze extrem activitatea mentala, asociata cu rafale de comunicare, manifeste si declaratii, dar si de controverse pentru ca Mercur este in opozisie cu Saturn retrograd mare parte a propriei retrogradari si in patrat cu Pluto care, asa cum aminteam va intra in retrogradare pe 9 aprilie. Adica se prefigureaza o Cruce Cosmica in semne Cardinale.

-    va urma -

 

[gallery:1114]

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 3

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

angelap (02.04.2011, 15:21)
nu pare deloc bine,ne framanta bine de tot ca mai apoi sa ne vanture in cele patru zari...interesanta configuratzie...se poate sa nu ramana de minciuna cele prezise de batrani si de unii calugari de la noi care acum nu mai sunt,dumnezeu sa-i odihneasca!
Răspunde-i
liliana mariana vieru (02.04.2011, 13:22)
depinde:))
Răspunde-i
Paula Manta (01.04.2011, 13:04)
adica e de bine, e de rau? cum o fi oare......cu mercur, berbec retrograd? hmmmmm
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Putin cate putin din astrologie
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr