Friptura perfectă pe grătar

In Reţete de 6 iun 2018

Cu această rețetă vei face cea mai bună friptură pe care ai mâncat-o vreodată: clasică, suculentă, doar cu condimentele de bază și totodată delicioasă.

Timp: 30 min
Dificultate: ușoară
Porţii: 4
Ingrediente:

4 bucăți carne macră de câte 350 g, 2 linguri ulei de rapiță, sare, piper mozaic proaspăt măcinat

Mod de preparare:

1. Se scoate carnea din frigider cu 20 de minute înainte de gătire și se lasă pe masa de bucătărie, acoperită, la temperatura camerei.

2. Se încinge bine grătarul și se unge carnea pe toate părțile cu ulei, apoi se dă cu sare și piper.

3. Se pun bucățile de carne pe grătar și se lasă până își schimbă culoarea în maro cu urme de arsură de la fierul încins, adică aproximativ 3-5 minute pe fiecare parte pt o friptură făcută mediu spre în sânge (58 de grade temperatura interioară), 5-7 minute pentru mediu (60 grade în interior), 8-10 minute pentru mediu spre bine făcută (65 grade).

4. Se transferă friptura pe un tocător sau direct pe farfurii întinse și se acoperă 5 minute cu folie de aluminiu, apoi se taie felii cu un cuțit bine ascuțit, pentru a nu sfâșia sau strica forma bucății.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 oct