Ce să nu faci în avion: 11 sfaturi esenţiale de la...

Citeste mai mult»

9 legi INCREDIBILE care există doar în Coreea de Nord

Citeste mai mult»

De ce avem spaţii între degete şi alte explicaţii care...

Citeste mai mult»

Cercetătorii explică ce se întâmplă cu organismul tău...

Citeste mai mult»

Cum previi osteoporoza în doar un minut

Citeste mai mult»

TEST de personalitate: Unde se află omul din imagine?

Citeste mai mult»

Miracolul din ghimbir și cum să arzi grăsimea abdominală

Citeste mai mult»

Leacul anti-cancer a fost în sfârșit DESCOPERIT

Citeste mai mult»

Ușa destinului îți dictează viitorul

Citeste mai mult»

Test: Răspunde la următoarea întrebare fără a te gândi......

Citeste mai mult»

7 uleiuri care îți vor transforma înfățișarea în 7 zile

Citeste mai mult»

TEST: 2 întrebări determină IQ-ul tău

Citeste mai mult»

Vezi ce aliment minune te scapă de ORICE boală

Citeste mai mult»

Dovedit ştiinţific: Acest TRIO declanşează orgasmul feminin

Citeste mai mult»

Chiromanţie: Forma şi lungimea degetului mic trădează...

Citeste mai mult»

60 de secunde împotriva kilogramelor în plus: 2 trucuri...

Citeste mai mult»

Nu te vei mai certa NICIODATĂ cu partenerul dacă ţii cont...

Citeste mai mult»

Femeile care fac asta în dormitor sunt predispuse la...

Citeste mai mult»

Horoscop 2017 - Un an al EXTREMELOR pentru Balanţe,...

Citeste mai mult»

Nu reîncălzi niciodată aceste 7 alimente - Devin TOXICE!

Citeste mai mult»

Adaugă SARE în şampon pentru...

Citeste mai mult»

De ce e bine să ţii în cameră un pahar cu apă, sare şi oţet

Citeste mai mult»

Fish and chips irlandez

In Reţete de 10 aug 2017

Varianta sănătoasă a clasicilor cartofi prăjiți servită alături de un file de pește delicios, o veritabilă variantă de fish and chips irlandez.

Timp: 45 minute
Dificultate: ușoară
Porţii: 4
Kilocalorii: 442/porție
Ingrediente:

1/4 cană ulei de măsline extra-virgin, 1 pliculeț praf de copt, 2 căni și 3/4 cereale crocante din orez, 3 albușuri de ouă mari, 3 cartofi medii, 700 g file de merluciu, sos tartar, mix de piper, piper negru măcinat, sare

Mod de preparare:

1. Se preîncălzește cuptorul la 230 grade Celsius și se așează grătarul cuptorului pe raftul din mijloc.

2. Se spală bine cartofii apoi de taie pe lung, ca la cei prăjiți pai, doar că fără a-i curăța de coajă și se pun într-o tavă de cuptor, întinsă, tapetată cu foaie de copt, peste care se toarnă uleiul și mixul de piper.

3. Se pune tava cu cartofii pe raftul de sus al cuptorului, pentru aproximativ 25-35 de minute, până devin maronii, după care se asezonează cu sare, calzi fiind încă.

4. Se pisează mărunt cerealele într-un bol și se amestecă cu puțin praf de copt, două lingurițe de sare și piper negru măcinat.

5. Se bat albușurile într-un alt bol și se dau bucățile de pește prin albuș apoi prin cerealele pisate, după care se pun pe grătarul din cuptorul încins, pe o foaie de copt, până ce fileurile de pește devin crocante, adică în jur de 12 minute și la jumătatea timpului, când trebuie întoarse, se asezonează cu sare și piper.

Tips: Opțional, se poate servi peștele cu sos tartar sau mujdei. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 dec