chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

In culisele magiei cu prima femeie magician din Romania

De în Cariera 30 iun 2010
Pasionata de magie si de actorie inca din timpul liceului, Cristina Strecopitov a renuntat la actorie pentru a-si putea indeplini visul si a deveni magician. Este tanara, frumoasa si este prima femeie magician din Romania, un domeniu rezervat mai mult barbatilor! Iar daca numele sau nu va spune inca prea multe, aflati ca o va face!
Cand v-ati decis sa deveniti magician? Ne puteti povesti?

In perioada liceului l-am cunoscut pe actorul si magicianul Andrei Teasca, care mi-a dat curajul sa visez ca pot ajunge actrita. Am inceput sa ma pregatesc cu el pentru admiterea la facultate. In vara anului 2008 am sustinut primul examen la Universitatea Nationala de Teatru, la care am picat. Am hotarat sa nu ma dau batuta si sa merg mai departe cu acest vis. In acea perioada Andrei Teasca punea bazele Teatrului de Magie si pregatea premiera primului spectacol de magie din Romania pe o scena de teatru. Mi-a propus sa ma alatur trupei Teatrului de Magie pentru a ma putea pregati mai intens pentru admitere. M-a primit ca a doua sa asistenta in spectacolul Magic Show de la Teatrul Nottara. Atunci pot spune ca a fost prima mea intalnire cu publicul. Am avut mari emotii cand am urcat prima data pe scena ca asistenta de magician. Timpul a trecut si, in primavara anului 2009, Teatrul de Magie a mai scos o premiera, de data aceasta un spectacol pentru copii la Teatrul Ion Creanga, unde am avut si un personaj de jucat, si anume Zana Clopotica.

Incetul cu incetul am inceput sa ma indragostesc din ce in ce mai mult de magie, asa ca Andrei Teasca m-a ajutat si mi-a oferit un pachet de carti de joc si cateva trucuri explicate. Din acel moment a inceput studiul meu pentru magie. Imi doream foarte mult sa devin prima femeie magician din Romania, dar sa intru si la facultatea de actorie, astfel ca , in momentul in care a inceput examinarea pentru admitere la facultate in anul 2009, m-am prezentat cu forte noi si cu mai multa experienta, drept pentru care am reusit. In acelasi timp cu inceperea anului scolar 2009-2010 Andrei Teasca impreuna cu mine pregateam premiera primului meu spectacol, Xtreme Magic Show, ca femeie magician. Pentru ca aveam foarte mult de studiu, pentru aceasta premiera si pentru a aprofunda arta magiei, am cerut ajutorul profesorilor de la facultate si i-am rugat sa ma inteleaga daca voi lipsi de la unele cursuri. Nu mi-au acceptat situatia si mi-au spus clar ca nu am voie sa am aparitii pe scena sau la tv in primul an de studiu. Atunci am avut de ales intre magie si actorie si am ales...magia.

Ce credeti ca le-a impiedicat pe femei sa joace un rol central in magie pana acum? Numele lui Dorothy Dietrich -de al carei nume se leaga multe dintre numerele incercate sau reusite si de Houdini- este printre putinele cunoscute (in ceea ce priveste publicul larg, cel putin).

A fi magician este o meserie foarte grea, as putea spune ca este mai mult o meserie a barbatilor. Sunt foarte putine femei magician in lume. Necesita multe sacrificii, ore intregi de studiu, talent si ambitie. Istoric, femeia a fost asistenta magicianului; impingea inauntru si in afara scenei recuzita, era introdusa in cutii magice din care disparea; dansa si adesea ajuta ca magia sa poata fi realizata.

Este o lume dominata de barbati si femeile au fost, pana nu demult, cele care ii ajutau pe acestia sa distraga atentia publicului. Cum vedeti viitorul femeilor in aceasta profesie. Care e limita? Mai e loc si pentru alte femei in aceasta meserie?

Consider ca femeile au locul lor in aceasta profesie. Cred ca pentru public este impresionant sa urmareasca o femeie care realizeaza un moment de magie, tocmai pentru ca numarul acestor femeie este foarte scazut. De asemenea, femeile au si o nota de senzualitate, o privire anume, gesturi diferite. In viitor cu siguranta se va mari numarul femeilor care isi vor dori o cariera in magie, iar pentru acest lucru nu exista nici o limita, este loc pentru toata lumea. Orice femeie care isi doreste sa devina magician si detine calitatile necesare o poate face!

Care sunt calitatile de care are nevoie un bun magician, fie el barbat sau femeie?

Pentru a deveni un bun magician este nevoie de sacrificiu, disciplina, ambitie, si obligatoriu de talent.

Exista lucruri pe care nu le veti face niciodata? (Am citit ca multi magicieni se plaseaza impotriva celor care sustin ca pot comunica cu rudele moarte sau disparute)

Da, exista un lucru pe care nu il voi  face niciodata si anume, nu voi declara niciodata ca am puteri paranormale. Acei scamatori care declara acest lucru sunt escroci. Harry Houdini s-a luptat toata viata lui cu demascarea acestor escroci si a vrajitoarelor.
Care sunt magicienii pe care ii admirati cel mai mult si de ce? Exista si femei printre acestia?

Magicienii pe care eu ii admir cel mai mult sunt David Copperfield, Lance Burton si  magiciana Roxanne, deoarece se apropie cel mai mult de ceea ce Teatrul de Magie isi propune si anume acel concept creat de Andrei Teasca, iluzionismul-teatral. In spectacolele noastre, ale Teatrului de Mgie, ne folosim de arta magiei pentru a spune o poveste. Am evoluat de la spectacolele de la Circ in care scamatorul realiza trucuri pentru a distra publicul. Am invatat ca magia trebuie imbinata cu actoria, dansul, muzica, pantomima.

Ne puteti povesti unul dintre cele mai bune numere de magie? Unul pe care l-ati vazut sau unul pe care visati sa il faceti?

As prefera sa le numim momente de magie. Cele mai spectaculoase momente consider ca sunt cele realizate de David Copperfield, levitatiile. Cred ca este minunat sa vezi in timp real un spectacol de magie in care protagonistul zboara printre nori. Visez ca intr-o zi sa pot realiza un astfel de moment.

In cel fel te ajuta in viata de zi cu zi faptul ca reusesti, ca si magician, sa-i faci pe oameni sa creada ce iti doresti?

Se stie ca magicianul are puterea de a domina. Acum imi pot stapani emotiile. Cu ajutorul acestei meserii am reusit sa cunosc mai bine oamenii. Acest lucru mi-a oferit mai multa incredere in mine.

Cate ore de munca sunt necesare pentru ca un numar de magie sa arate perfect? Ne puteti povesti putin din "culisele" pregatirii unui astfel de numar?

Pentru ca un moment de magie sa arate perfect este nevoie de foarte multe ore de studiu. Spre exemplu, atunci cand ma pregateam pentru spectacolul meu de lansare ca femeie magician, Xtreme Magic Show, am studiat pana la 12 ore pe zi. Cu cat te dedici mai mult acestei meserii si ii acorzi cat mai mult timp, cu atat spectacolele vor fi de buna calitate.

Cum decurge o zi obisnuita din viata unui magician? Cum va pregatiti?

Zilnic magicianul trebuie sa se antreneze, sa reia fiecare miscare invatata si sa o aprofundeze iar in momentul in care reuseste sa stapaneasca acea miscare trebuie sa se gandeasca la o idee de prezentare. Noi, cei de la Teatrul de Magie, organizam sedinte, intalniri in care schimbam idei, planificam proiecte si nu in ultimul rand ne antrenam.

Ce va propuneti sa faceti in urmatoarea perioada? Cum vedeti evolutia si ce faceti in acest sens?

In aceasta vara voi infiinta impreuna cu Emil Dragan si alti trei tineri magicieni Asociatia Magicienilor si Iluzionistilor din Romania "Noua Generatie". Am decis sa ne organizam intr-o asociatie pentru ca noi, tinerii magicieni, credem că magia este o arta de spectacol care necesita viteza de reactie, eleganta si minte sprintena; si ne dorim sa promovam iluzionistii tineri si cu mentalitate sanatoasa de profesionisti in tara si in strainatate.

Pentru toamna Teatrul de Magie si-a propus sa realizeze un nou spectacol si am inceput deja sa lucram momentele...Tot pentru toamna pregatim inaugurarea primului Festival de Magie din Romania ce se va intitula Festivalul de Magie "Harry Houdini" si va fi prezentat anul acesta in zilele Bucurestiului.

De asemenea, vom lupta in continuare pentru ca Teatrul de Magie sa devina institutie publica si sa aiba un sediu. Cum luptam pentru acest vis? Realizam cat mai multe spectacole de diferite genuri pe care le prezentam la diferite teatre din Bucuresti. Pana in prezent Teatrul de Magie detine sapte spectacole si lucram deja pentru cel de-al optulea.
Tag-uri: , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Bogdan Storm (24.08.2012, 17:38)
O femeie pe cat de minunata, pe atat de talentata.
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Cariera
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar