smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Dieta care funcţionează pentru oricine: Ce să mănânci în funcţie de stilul de viaţă

De în Diete 16 iun 2015

Pare greu de crezut, dar iată că există un plan alimentar care funcţionează pentru toată lumea: de la oamenii care lucrează la birou, până la femeile aflate la menopauză, de la proaspăt căsătoriţi şi până la împătimiţii sălilor de fitness, experţii îţi dezvăluie ce ar trebui să mănânci şi să incluzi în dieta ta în funcţie de vârsta ta şi de stilul tău de viaţă.

dieta femeie

O nutriţionistă britanică extrage ideile principale dintr-o carte despre diete care îi poartă semnătura. Potrivit Fionei Kirk, femeile aflate la menopauză trebuie să mănânce mai multe grăsimi "bune" şi să o lase mai uşor cu cerealele; persoanele care lucrează toată ziua închise într-un birou ar trebui să mănânce gustări bogate în proteine pentru a ţine poftele în frâu; persoanele care lucrează în ture ar fi bine să mănânce alimente care conţin triptofan pentru a încuraja producţia de serotonină, o substanţă chimică ce încurajează somnul şi este calmantă.

Dacă ai făcut tot ce ţi-a stat în putinţă pentru a scăpa de kilograme, dar nu ai vazut rezultatele, ei bine, nu eşti singura. Cercetările arată că la fiecare 10 oameni care adoptă o dietă, doar 2 sau 3 persoane topesc acele kilograme nedorite în intervalul de timp promis şi reuşesc să îşi menţină greutatea.

Fiona Kirk, nutriţionistă şi autoarea unei serii noi de 10 cărţi, intitulată "Diet Secrets Uncovered", crede că pierderea permanentă în greutate înseamnă să conştientizăm care sunt schimbările pe care le facem în privinţa nevoilor nutriţionale ale organismului nostru, pe tot parcursul vieţii. Iar aceste schimbări depind de vârsta noastră, de stilul de viaţă, de starea noastră de sănătate sau de cât de multă mişcare sau fitness facem.

"O dietă care funcţionează pentru o femeie de 20 de ani este puţin probabil să ofere aceleaşi rezultate când ea va avea 40 de ani şi se luptă cu stadiile incipiente ale menopauzei. O dietă care îşi propune să ajute la pierderea în greutate după sarcină nu va funcţiona niciodată în cazul unei adolescente care vrea să se menţină puternică şi sănătoasă, în timp ce scapă de câteva kilograme. Cu puţină atenţie, cei mai mulţi oameni pot pierde în greutate cu succes, dar trebuie să luăm în considerare un anumit număr de lucruri înainte de a face un salt în necunoscut!", spune nutriţionista Fiona Kirk.

Autoarea Fiona Kirk spune că, în doar 2 săptămâni, şi tu poţi face unele schimbări pozitive în alimentaţia ta, în programul de exerciţii şi în obiceiurile tale zilnice. Iar în urma acestor schimbări vei vedea unele rezultate îmbucurătoare atunci când adopţi o dietă care este croită special pentru tine, pe profilul tău în privinţa comportamentului alimentar.

Mai jos, nutriţionista Fiona Kirk dezvăluie secretele pentru ca dieta să aibă succes, în funcţie de stilul tău de viaţă.

Autoarea împarte populaţia în 10 tipuri de diete: femeile aflate la menopauză; oamenii care lucrează într-un birou; femeile singrue şi bărbaţii singuri; împătimiţii sălilor de fitness; seniorii; proaspetele mămici; directorii executivi stresaţi; adolescenţii; oamenii care lucrează în schimburi; proaspăt căsătoriţii.

Îţi prezentăm în detaliu câteva dintre aceste tipuri de diete.

1. Femeile aflate la menopauză

Autoarea Fiona Kirk spune că femeile care se află la menopauză trebuie să mănânce mai multe grăsimi benefice, pentru a crea hormoni într-o perioadă în care producţia hormonală este dată peste cap. Ea sugerează ca femeile care trec prin simptomele neplăcute ale menopauzei să mănânce cu regularitate peşte gras precum somonul.

În timpul menopauzei, hormonii noştri îşi schimbă comportamentul, astfel încât şi noi ne schimbăm comportamentul - dar şi dieta.

Secrete din dieta femeilor care se află la menopauză

* Mănâncă mai multe grăsimi bune. Fă-ţi un nou obicei alimentar şi consumă mai des peşte gras, ia gustări alcătuite din seminţe sau adaugă uleiuri din diverse tipuri de seminşe şi alte tipuri de unt în preparatele tale. Ia în considerare suplimentele cu acizi graşi Omega 3.

* Las-o mai uşor cu cerealele. Da, cerealele neprocesate îţi oferă fibre, vitamine şi minerale, dar ele sunt în continuare o sursă de zahăr atunci când sunt descompuse în anumite părţi după digestie. Iar dacă eşti la menopauză, nu ai nevoie de mult zahăr în dieta ta.

* Hrăneşte-ţi tiroida. Glanda ta tiroidă poate deveni mai "leneşă" înainte, în timpul şi după menopauză. Aşa că are nevoie de puţin ajutor pentru a se menţine sănătoasă. Iodul este cel mai bun prieten al tiroidei tale, aşa că îţi vei face un bine dacă incluzi în dieta ta fructe de mare. Sushi şi sashimi sunt surse bune de iod, o lingură de spirulină într-un smoothie îţi stimulează metabolismul.

2. Persoanele care lucrează toată ziua la birou

Să iei în greutate atunci când stai la birou ore în şir este uşor, dar să dai jos acele kilograme este mai greu. Pentru a-ţi menţine metabolismul funcţional în timp ce tu eşti sedentară, acest lucru depinde de o dietă care are grijă de silueta ta. Iar asta înseamnă să mănânci mai multe grăsimi decât eşti obişnuită în mod normal să consumi şi să mănânci din ce în ce mai puţini carbohidraţi şi alimente cu amidon.

Secrete din dieta femeilor care lucrează la birou, în faţa calculatorului

* Limitează consumul de amidon. Carbohidraţii ar trebui să joace un rol într-o masă sau gustare sănătoasă, dar alimentele cu mult amidon, precum pâinea, pastele, orezul şi alte cereale trebuie atent monitorizate, deoarece îţi afectează concentraţia de glucoză din sânge. Mai bine îţi iei doza de carbohidraţi complecşi din legume şi limitezi consumul de amidon.

* Planifică în avans. Nu este posibil întotdeauna să faci asta. Dar o caserolă cu bunătăţi pentru masa de prânz, plină cu alimente sănătoase, va întrece sendvişul de la automat, va ţine foamea la distanţă preţ de câteva pore şi va reduce şansele de a te confrunta cu lipsa energiei la amiază.

* Evită poftele de ceva dulce. În loc să mănânci ceva dulce la birou, în faţa calculatorului, mai bine îţi faci singură câteva gustări bogate în proteine (biscuiţi sau crackers cu unt de arahide, un fruct cu o mână de migdale sau un pahar mic de iaurt cu fructe şi seminţe).

3. Femeile care au născut de curând

Alăptatul te influenţează atunci când vrei să slăbeşti după naştere. Dar atunci când alăptezi bebebluşul, eşti înfometată aşa că este lesne de înţeles că trebuie să mănânci mai mult. Iar dacă mănânci mai mult din acele alimente care afectează procesul de slăbire, atunci ai o adevărată cursă de obstacole.

Secretul, indiferent că alegi să alăptezi pe cale naturală sau îi dai bebeluşului lapte praf, este să te asiguri că fiecare gustare sau masă principală este bogată în alimente care au o mare valoare nutriţională, sunt hrănitoare şi te menţin energizată, îţi oferă senzaţia de saţietate.

Secrete din dieta femeilor care sunt proaspete mămici

* Controlează cortizolul. Sarcina şi naşterea unui copil implică o mare schimbare la nivel hormonal. Orice stres apărut în viaţa ta înseamnă că organismul tău secretă o cantitate şi mai mare de cortizol, hormonul stresului, lucru care face ca pierderea în greutate post-sarcină să fie mai dificilă.

Corpul tău are nevoie de magneziu care calmează sistemul nervos şi temperează acţiunea secreţiei excesive de cortizol. Seminţele, boabele de fasole de tot felul şi verdeţurile sunt surse de top de magneziu şi sunt bogate în săruri minerale care permit magneziului să fie absorbit prin piele.

* Mănâncă grăsime pentru a scăpa de grăsime. Deficienţa de acizi graşi Omega 3 este comună în dietele multor femei. Acizii graşi precum Omega 3 nu doar că sunt săţioşi, dar ei stimulează acţiunea enzimelor de ardere a grăsimilor, care încurajează astfel o pierdere sănătoasă în greutate.

Nu uita că grăsimile bune sunt esenţiale pentru dezvoltarea creierului bebeluşului, aşa că dacă îl alăptezi pe cel mic, mănâncă mult peşte gras şi ia gustări bazate pe seminţe şi nuci.

* Spune DA gustărilor. Oscilaţiile care apar la nivelul glicemiei nu sunt neobişnuite în rândul mămicilor. Cumpără online şi asigură-te că ai făcut o selecţie bună de alimente sănătoase pentru a evita nevoia de a mânca ceva dulce.

Fructele şi legumele proaspete, salatele cu fasole şi linte, supele proaspete, ouăle, peştele la conservă, porţiile de brânză, nucile şi seminţele, dar şi bucăţi mici de ciocolată neagră - toate acestea te ajută să îţi menţii nivelul de saţietate, dar te ajută să arzi excesul de grăsime de pe corp. Mai multe detalii despre celelalte tipuri de diete pe dailymail.co.uk.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr