chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Dieta calendarului: slabesti in functie de sezon

În Diete 12 aug 2014
Doi specialisti in nutritie au alcatuit acest plan, intitulat "dieta calendarului" - in original, "The Calendar Diet: A Month by Month Guide to Losing Weight While Living Your Life".

Daca ai tinut vreodata un regim alimentar sau o dieta, probabil ai observat ca viata iti saboteaza planurile tale de slabire. Sarbatorile, weekendurile prelungite, gratarele pe care le faci cu prietenii vara si vacantele in tara sau peste hotare - toate acestea pot face ca pana si cele mai dedicate eforturi sa "deraieze" de la scopul initial. Dar dieta calendarului poate repara acest lucru, spun autorii cartii.

Dieta "o viata mai buna" - 3 etape care te ajuta sa slabesti

Dr. Melina Jampolis si Karen Ansel au gasit o modalitate care te ajuta sa slabesti in timp ce poti sa te bucuri de sarbatori, vacante si alte ocazii speciale din viata ta. Aceasta se numeste dieta calendarului si combina cercetarile avansate cu sfaturi practice din viata reala. Aceste doua unelte puternice te vor ajuta sa reusesti si sa treci cu bine prin provocarile pe care ti le scoate in cale dieta pe tot parcursul anului.

Dieta 1:1:1 - Formula care te ajuta sa slabesti rapid

Secretul dietei calendarului pentru a slabi este o abordare care include sfaturi usor de urmat, in functie de sezon, retete sanatoase si sfaturi in materie de exercitii fizice. Iata o scurta prezentare generala a lucrurilor pe care le vei manca in "dieta calendarului":

1. Vei manca putin mai multe proteine slabe (carne slaba) pentru a controla foamea, pentru a stabiliza nivelul zaharului din sange, pentru a creste metabolismul, dar si pentru a construi si proteja masa musculara.

2. Vei manca mult mai multe legume. Legumele sunt pline de fibre si contin multa apa, dar in acelasi timp au un continut scazut de grasimi, astfel incat ele scad densitatea calorica (acest lucru se traduce prin calorii per portie) din dieta ta, in vreme ce sporesc calitatile nutritionale generale ale alimentatiei.

3. Vei manca in mare parte cereale integrale pentru a regla nivelul insulinei si pentru a mobiliza depozitele de grasime.

4. Vei manca cantitati moderate de grasimi sanatoase din alimente precum nuci, avocado si ulei de masline, pentru a tine caloriile sub control si pentru a spori absorbtia vitaminelor solubile grase precum A, D, E si K.

Dieta Omni: Slabesti 5 kg in 2 saptamani

Sase principii care stau la baza planului "dieta calendarului":

1. Mananca ceva proteine la majoritatea meselor si gustarilor pe care le iei. Acest lucru poate include proteine din carne slaba, proteine pe baza de plante (nuci, leguminoase, fasole) sau proteine din produse lactate fara grasime sau cu un continut scazut de grasime. Acest lucru te va ajuta sa iti mentii glicemia la un nivel stabil si va tine sub control foamea pe tot parcursul zilei.

2. "Lucreaza" in bucatarie cu alimente cu un continut bogat de apa, supe (sa nu fie creme) si cantitati moderate de fructe si produse lactate fara grasime sau low fat ori de cate ori este posibil, pentru a creste volumul de alimente pe care le consumi, fara a creste caloriile. Acest lucru te va ajuta sa te simti mult mai satula atat la nivel mental, cat si fizic. Dar fii cu ochii in patru dupa adaosul de grasimi si dupa alimentele bogate in grasimi. Chiar si portii foarte mici din aceste alimente pot creste foarte mult numarul de calorii. Pe de alta parte, alimentele bogate in fibre te ajuta sa te simti mai plina si mai satula, prin faptul ca cresc volumul de mancare de pe farfuria ta, fara sa adauge calorii in plus.

3. Mentine carbohidratii la un nivel moderat. Carbohidratii provin, in principal, din fructe, cereale si din legume cu amidon. La modul ideal, cele mai multe dintre cerealele pe care le consumi ar trebui sa fie cereale integrale. Daca iti place, poti face schimbari la fiecare masa, incercand alte cereale. Daca mananci mai multe fructe (de exemplu, in timpul verii, cand fructele proaspete se gasesc din abundenta), mananca mai putin amidon sau mai putine legume cu amidon.

Iar daca mananci mai multe legume cu amidon (lucru comun toamna si iarna), mananca mai putine fructe si mai putine cereale. Autoarea principala a dietei calendarului recomanda sa mananci una sau doua fructe pe zi in perioada toamna/iarna si doua pana la trei fructe pe zi in lunile de primavara/vara.

4. Mananca 3 mese principale + 1 pana la 2 gustari pe zi. Micul dejun ar trebui sa aiba aproximativ 300 de calorii, pranzul si cina ar trebui sa aiba aproximativ 400 de calorii, iar gustarile si deserturile ar trebui sa aiba intre 100 si 200 de calorii. Daca esti mai mica, mai putin activa din punct de vedere fizic sau ai mai putine kilograme de dat jos, opteaza pentru gustari cu mai putine calorii. Daca, in schimb, esti mai mare, mai tanara sau mai activa, ai putea sa optezi pentru gustari cu mai multe calorii.

Daca iubesti desertul, nu este nicio problema. In carte exista o lista de deserturi cu 100 de calorii care iti pot satisface pofta de ceva dulce. Poti inlocui desertul cu una dintre gustarile tale, poti reduce portia de mancare de la cina sau poti alege un preparat cu mai putine calorii pentru masa de seara.

5. Limiteaza consumul de alcool la 3 bauturi pe saptamana (sau mai putin). Daca bei mai mult de atat, va trebui sa reduci din cantitatea de amidon, fructe sau grasime, lucru care poate provoca altceva: vei omite astfel cativa nutrienti importanti de care ai nevoie pentru a te simti bine. Atunci cand este posibil, sari peste cocktail-uri si alege bere, vin sau alcool fara zahar sau care sa contina cat mai putin zahar.

6. Mananca ce alimente de sezon gasesti, cat de des este posibil. Este important sa stii care sunt fructele si legumele de sezon, dar si cateva retete care includ produse de sezon. Acestea sunt prezentate in cartea "Dieta calendarului". Incearca sa experimentezi in bucatarie cu un nou fruct sau cu o noua leguma in fiecare saptamana (sau un nou mod de a prepara un fruct sau o leguma de sezon).

Acest lucru nu numai ca te va asigura ca mananci o varietate de produse bogate in nutrienti, te va ajuta sa nu te plictisesti cu dieta ta. Vei gasi o multime de retete de sezon in cartea nutritionistilor americani, dar, in acelasi timp, esti libera sa iti faci propriile retete folosind produse din grupele principale de alimente.

Amidon si cereale - exemple: orez, paste, covrigei/biscuitei, paine, cartofi, mazare pastai, porumb, fasole, fulgi de ovaz.

Proteine - exemple: peste, carne slaba de vita, pui, leguminoase, fasole, oua.

Grasimi - exemple: uleiuri, nuci, seminte, avocado.

Surse: 1, 2, 3, 4.

Citeste si: Dieta "mananca curat" te ajuta sa slabesti sanatos

Dieta "reuniunea de clasa" - Slabesti 13 kilograme in 30 de zile

Dieta "floare la ureche" - Cea mai usoara cale de a slabi 5 kg

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar