Desert crocant cu mere şi cu ovăz

In Reţete de 19 ian 2016

Încearcă un desert uşor de realizat, dar gustos, care îţi va aminti de copilărie şi de plăcinta cu mere a bunicii!

Timp: 1 h şi 20 minute
Dificultate: Redusă
Porţii: 12
Ingrediente:

10 căni cu mere decojite şi feliate, 1 cană cu zahăr alb, 1 lingură de făină, 1 linguriţă de scorţişoară, 1/2 cană de apă, 1 cană de tărâţe de ovăz, 1 cană de făină, 1 cană de zahăr brun, 1/4 linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1/4 linguriţă de praf de copt, 1/2 cană de unt topit

Mod de preparare:

1. Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Aşază feliile de mere într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Separat, amestecă într-un bol zahărul alb, lingura de făină şi scorţişoara. Toarnă amestecul peste merele din tavă şi apoi pune apa din cană peste.

3. Într-un alt bol, amestecă tărâţele de ovăz, cana de făină, zahărul brun, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi untul topit. Foloseşte-ţi apoi mâinile pentru a distribui acest amestec peste merele din tavă.

4. Introdu tava în cuptor şi scoate-o 45 de minute mai târziu. Desertul poate fi servit ca atare, ori alături de o cupă de îngheţată de vanilie.

Poftă bună!

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 sep