Descoperă România: Obiective turistice din judeţul Tulcea

De în Calatorii 15 mai 2015

Pe teritoriul judetului Tulcea se întinde cea mai bine conservată deltă europeană, Delta Dunarii. Află ce alte locuri de poveste, mai puţin cunoscute, nu ai voie să ratezi în judeţul Tulcea!

Foto

Bineînteles, cel mai de preţ obiectiv turistic al judeţului Tulcea este Delta Dunarii. Aceasta a intrat în patrimoniul UNESCO încă din anul 1992 şi cuprinde rezervaţiile naturale: Capul Dolosman, Cetatea Histria, Complexul Vatafu-Lunguleţ, Complexul Sacalin Zatoane, Grindul, Lacul Radcu, Insula Popina, Lacul Potcoava, Pădurea Letea, Lacul Belciug, Lacul Potcoava, Pădurea Babadag-Codru, Dealul Ghiunghiurmez şi altele.

Parcul Naţional Munţii Măcinului reprezintă, de asemenea, un obiectiv turistic deosebit, Munţii Macinului fiind cea mai veche formatiune geologica din tara. Traseele montane de aici sunt atât pentru amatori, cât si pentru profesionisti.

Judetul Tulcea exceleaza si la capitolul siturilor arheologice si cetatilor medievale. Cetatea Medievala de la Enisala, aflată pe un deal calcaros situat la 7 km de oraşul Babadag, este unul dintre monumentele importante de arhitectură militara de pe teritoriul ţării noastre. Aceasta cetate poate fi vizitata de marti pâna duminica, între orele 10 si 18.

Merita atentia ta si Cetatea Noviodunum, Cetatea Garvan-Dinogetia, Cetatea Troesmis, Cetatea Arrubium, Cetatea Salsovia, Cetatea Ibidia, dar si siturile arheologice Orgame-Argamum ori Halmyris.

Casa memoriala a scriitorului Panait Cerna te asteapta chiar în centrul localitatii ce îi poarta numele. Este o casa specfica unui mestesugar de la început de secol XX. Aceasta poate fi vizitata de miercuri pâna duminica, între orele 9 si 13, iar taxa de intrare este de 2 lei pentru un adult.

O altă construcţie impresionantă vei găsi şi în localitatea Babadag. Este vorba despre Moscheea Babadag, cunoscuta si ca Geamia Ali-Gazi Paşa, ridicata în anul 1609. Această moschee este cel mai vechi monument de arhitectură musulmană din România.

Farul vechi din Sulina a fost ridicat între anii 1869 şi 1870 şi găzduieşte astăzi un muzeu. Programul de vizitare începe la ora 10 şi se încheie la ora 18, de marţi până vineri.

În Tulcea, oraşul de reşedinţă al judeţului, poţi vizita Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării, care funcţionează încă din anul 2009. Muzeul este construit pe trei nivele, iar demisolul este cel care atrage cel mai mult turiştii, acolo fiind amplasate bazinele cu peşti. Poţi vizita acest muzeu de marţi până duminică, iar taxa de intrare costă 15 lei. Un tur complet al acestui muzeu durează între 2 şi 3 ore.

Tu ce obiective turistice din judeţul Tulcea ne recomanzi?

sursă foto: phsychedelic.deviantart.com

Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 2

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

(18.05.2015, 07:33)
Editura EPUBLISHERS.SRL, cauta colaboratori externi !! AFACEREA OAMENILOR CULTI SI INTELIGENTI. Program de lucru part-time pentru extinderea pe piata Nationala si Internationala! Ce oferim: -plata se calculează în funcție de implicare și realizări -instruire gratuită prin email -contract legal de comision -scrisoare de recomandare -posibilitatea de a lucra de acasă (fiecare iși face singur programul de lucru) Vrei sa citesti un roman exceptional, o poveste fascinanta, grandioasa, uluitoare? Un roman ce are un subiect unic la nivel mondial, un subiect unic ce nu s-a mai scris,un subiect care i-a pus pe ganduri pe toti cititorii. Convinge-te de realitatea informatiei si poti sa ai AFACEREA VIETII TALE. Va oferim detalii dupa ce trimiteti textul '”Info” la adresa de email [email protected]
Răspunde-i
...style="color: #309098;">Parcul Naţional Munţii Măcinului reprezintă, de asemenea, un… Sursa: Feminis.ro

...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 aug