Descoperă România: Obiective turistice din judeţul Sibiu

De în Calatorii 20 noi 2015

Judeţul Sibiu este unul dintre preferatele turiştilor, fiind extrem de bogat în obiective turistice - Iată ce locuri nu ai voie să ratezi dacă ajungi aici!

Oraşul Sibiu, reşedinţa de judeţ, este unul dintre oraşele româneşti cu cel mai mare potenţial turistic. Piaţa Mare, Podul Minciunilor, Piaţa Unirii, Zidurile Cetăţii, Cele Trei Turnuri (Turnul Olarilor, Turnul Dulgherilor şi Turnul Archebuzierilor), Filarmonica de Stat, Casa Calfelor, Muzeul de Istorie Naturală, Palatul Brukenthal, Casa Haller, Turnul Sfatului, Muzeul Farmaciei, Biserica Evanghelică, Muzeul de Istorie, Pasajul Scărilor, Turnul Pielarilor şi Casa cu Cariatide sunt numai câteva dintre locurile de poveste pe care trebuie să le vezi cel puţin o dată în viaţă.

În fiecare an, începând cu luna noiembrie şi până în ianuarie, oraşul Sibiu găzduieşte Târgul de Crăciun. Brazi împodobiţi, ateliere pentru copii, tarabe nenumărate cu cadouri pentru Crăciun, dar şi spectacole deosebite transformă Sibiul în oraşul lui Moş Crăciun.

O altă atracţie turistică extrem de căutată este drumul Transfăgărăşan, care leagă regiunile Transilvania şi Muntenia, trecând peste falnicii Munţi Făgăraş. Drumul ajunge până la altitudinea de 2000 de metri, acolo unde se află Lacul Bâlea Lac, lac glaciar în apropierea căruia în fiecare iarnă se ridică Hotelul de Gheaţă. Începând cu luna octombrie şi până în luna iunie accesul către lac se face cu telecabina, drumul fiind închis datorită condiţiilor meteorologice vitrege. Dacă te încumeţi la un traseu de numai 50 de minute, plecând de la Lacul Bâlea poţi ajunge la cascada cu acelaşi nume. Cascada Bâlea este cea mai mare cascadă în trepte din România.

Dacă urci pe Transfăgărăşan din oraşul Sibiu către Curtea de Argeş, exact la poalele munţilor, în localitatea Avrig, poţi vizita Palatul de vară Brukenthal, construit în anul 1771 în stil baroc. Întrucât palatul a fost recondiţionat, aici poţi servi prânzul sau poţi chiar să înnoptezi. Tot în Avrig ai ocazia să vizitezi şi Casa memorială "Gheorghe Lazăr", casa în care fondatorul învăţământului în limba română s-a născut şi a murit.

Localitatea Biertan atrage şi ea o mulţime de turişti atât români, cât şi străini. Folosită pentru filmarea unor reclame ori a unor scene din filme, localitatea aceasta este apreciată pentru farmecul aparte dat de aspectul medieval. Complexul arhitectural medieval este amplasat în centrul aşezării, pe un deal, oferind o privelişte de poveste. Acesta este alcătuit din biserica gotică şi centura de fortificaţii.

Una dintre cele mai renumite staţiuni sibiene este Ocna Sibiului, care se află la numai 15 kilometri distanţă de oraşul Sibiu, pe valea pârâului Vişa. Staţiunea balneară este renumită atât pentru lacurile heliotermice, formate pe vechi mine de sare surpate, cât şi pentru aerul bogat în aerosoli. Cele mai importante lacuri de aici sunt: Lacul fără fund, Lacul Ocna Pustie (cunoscut şi sub numele de Avram Iancu), Lacul Brâncoveanu şi Lacul Ocnita.

O altă staţiune, apreciată în special de iubitorii sporturilor de iarnă, este Staţiunea Păltiniş. Aici poţi vizita şi Schitul de la Păltiniş ori Casa memorială "Constantin Noica".

Staţiunea Băile Bazna, din nordul judeţului, este frecventată de către  cei cu probleme reumatice ori cei ce suferă de afecţiuni ale sistemului nervos.

Nici la capitolul lăcaşurilor de cult judeţul Sibiu nu se lasă mai prejos, aici fiind mănăstiri şi biserici renumite precum: Mănăstirea Cârţişoara, Schitul Foltea, Catedrala Mitropolitană Sibiu, Mănăstirea Nocrich din Hartibaci, Mănăstirea Orlat, Schitul Păltiniş, Schitul Răşinari, Mănăstirea Turnu Roşu ori Schitul Vestem.

Tu ce locuri de poveste din judeţul Sibiu ne recomanzi?

sursă foto: bunaziuafagaras.info

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Calatorii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
24 iun