De ce să te fereşti de oamenii prea politicoşi

De în Relatii 29 mar 2016

Oamenii care sunt exagerat de politicoşi şi amabili au şanse mai mari să îşi trădeze semenii şi prietenii decât cei care nu sunt atât de călduroşi. Cercetările arată că nu e indicat să primeşti cu braţele deschise o persoană cu un asemenea comportament linguşitor. Politeţea şi curtoaziile sunt binevenite însă dacă un individ încearcă să te flateze cu o atitudine mult prea prietenoasă, acesta ar putea fi un semn al unui comportament total opus. 

Într-un efort de a înţelege conceptul de trădare, cercetătorii au studiat board game-ul "Diplomaţia", un joc de strategie în care jucătorii se bat pe teritorii în Europa înainte de Primul Război Mondial. Întrucât nu există zaruri sau alte moduri de a schimba jocul pe tablă, participanţii trebuie se se folosească de abilităţile lor de comunicare pentru a cuceri teritorii şi a forma alianţe cu inamicii. Într-un cuvânt, trebuie să mizeze pe diplomaţie pentru a câştiga.

Oamenii de ştiinţă au încercat să prevadă semnele unei trădări pe baza limbajului folosit. Şi au reuşit. Ei au descoperit că jucătorii care erau excesiv de politicoşi arătau, în general, o probabilitate mai mare să-i trădeze pe ceilalţi.

"În principiu, trădarea iminentă e semnalată de o schimbare radicală în tonul conversaţiei", potrivit autorilor studiului derulat de Asociaţia de Lingvistică Computaţională din Beijing. 

Nu există totuşi dovezi precise care se pot aplica în lumea reală. A fi peste măsură de politicos într-un joc de "Diplomaţie" ca mai apoi să devii şiret şi să-ţi trădezi adversarul, e un scenariu care trebuie investigat cu acurateţe la oameni obişnuiţi şi în viaţa de zi cu zi. 

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Relatii
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 mai