Ce să nu faci în avion: 11 sfaturi esenţiale de la...

Citeste mai mult»

9 legi INCREDIBILE care există doar în Coreea de Nord

Citeste mai mult»

De ce avem spaţii între degete şi alte explicaţii care...

Citeste mai mult»

Cercetătorii explică ce se întâmplă cu organismul tău...

Citeste mai mult»

Cum previi osteoporoza în doar un minut

Citeste mai mult»

TEST de personalitate: Unde se află omul din imagine?

Citeste mai mult»

Miracolul din ghimbir și cum să arzi grăsimea abdominală

Citeste mai mult»

Leacul anti-cancer a fost în sfârșit DESCOPERIT

Citeste mai mult»

Ușa destinului îți dictează viitorul

Citeste mai mult»

Test: Răspunde la următoarea întrebare fără a te gândi......

Citeste mai mult»

7 uleiuri care îți vor transforma înfățișarea în 7 zile

Citeste mai mult»

TEST: 2 întrebări determină IQ-ul tău

Citeste mai mult»

Vezi ce aliment minune te scapă de ORICE boală

Citeste mai mult»

Dovedit ştiinţific: Acest TRIO declanşează orgasmul feminin

Citeste mai mult»

Chiromanţie: Forma şi lungimea degetului mic trădează...

Citeste mai mult»

60 de secunde împotriva kilogramelor în plus: 2 trucuri...

Citeste mai mult»

Nu te vei mai certa NICIODATĂ cu partenerul dacă ţii cont...

Citeste mai mult»

Femeile care fac asta în dormitor sunt predispuse la...

Citeste mai mult»

Horoscop 2017 - Un an al EXTREMELOR pentru Balanţe,...

Citeste mai mult»

Nu reîncălzi niciodată aceste 7 alimente - Devin TOXICE!

Citeste mai mult»

Adaugă SARE în şampon pentru...

Citeste mai mult»

De ce e bine să ţii în cameră un pahar cu apă, sare şi oţet

Citeste mai mult»

De ce să NU reîncălzeşti niciodată cartofii

De în Sanatate 24 feb 2016

Experţii în nutriţie au descoperit care sunt cele cinci alimente pe care să nu le reîncălzeşti niciodată. Acestea ne pot afecta grav sănătatea, cauzând o mulţime de boli, mai mult sau mai puţin cunsocute. În această categorie intră şi alimentul mult iubit al românilor, cartoful.

De ce nu trebuie să reîncălzim niciodată cartofii?

În primul rând, cartofii trebuie depozitaţi în mod corect, altfel condiţiile sunt propice pentru apariţia şi înmulţirea lor bacteriilor. Modul în care păstrezi cartofii după ce i-ai gătit este cel mai important lucru, scrie The Sun.

Dacă ţii cartofii afară, la temperatura camerei, mai ales dacă îi acoperi cu folia de aluminiu, cel mai probabil se va dezvolta o bacterie numită Clostridium botulinum, bacteria care cauzează botulism.

Reîncălzirea cartofilor, la cuptorul cu microunde sau la cuptorul pe gaz/electric, nu va omorî bacteriile iar recomandarea experţilor este răcirea cartofilor şi depozitarea aceastora la frigider. 

Studiul a fost realizat de Agenţia pentru standardele alimentelor şi Consiliului privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare. 

Restul alimentelor care au interzis la reîncălzire sunt: orezul, ciupercile, puiul, spanacul şi legumele cu frunze verzi. 

Galerie foto
Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...şi legumele cu frunze verzi. sursa: www.feminis.ro, foto: ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 dec