Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

Dansul, inlocuitorul sportului de Craciun?!

De în Sport 18 dec 2008
Sarbatoarea de Craciun se apropie, iar sala de sport nu mai este o prioritate pentru tine in aceasta perioada. Pregatirile pentru intampinarea marii sarbatori iti ocupa tot timpul, iar sportul este ca si uitat, cel putin momentan. Noi am gasit o solutie practica si distractiva, compatibila cu perioada de petreceri care urmeaza, prin care sa te mentii in continuare in forma, chiar si fara sala si exercitii. Bucura-te de Craciun, dansand pana la epuizare si arzand astfel o multime de calorii.

Dansul este una dintre activitatile fizice de care ne bucuram cel mai mult si una dintre putinele activitati pe care chiar le executam de placere. Este o forma de relaxare si o metoda de a iesi din cotidianul sumbru si intunecat de zi cu zi. Fie ca dansezi in club, ca practici dansuri sportive, sau ca te aventurezi in miscari diferite in propria ta casa, acesta constituie o metoda eficienta de a mai scapa de niste calorii care ti-au tot dat bataie de cap in ultimul timp si de a impiedica alte calorii care se "pregatesc" nerabdatoare sa se depuna pe silueta ta de Craciun. Am vorbit despre importanta dansului in modelarea corporala si in tonifierea corpului si cu Cori Gramescu, instructor pilates la Getfit Gym, si iata ce am aflat.

Este adevarat ca dansul nu se compara cu exercitiile fizice de la sala sau chiar cu acelea de acasa ca si intensitate, dar este o metoda buna de a ne imbunatati conditia fizica, atunci cand nu avem timp, cand nu ne place sala sau cand exercitiile de acasa nu exista.

Imi place la nebunie sa dansez. De fapt, cui nu-i place? Nu conteaza ce tip de dans practicam, important este ca ne place sa ne miscam corpul pe muzica noastra preferata si ca o noapte de dans parca nu este la fel de istovitoare ca orele petrecute la sala. Eu sunt genul de persoana care nu reuseste sa se mobilizeze pentru a merge la sala de doua ori pe saptamana, dar daca m-ai scoate la dans in fiecare seara nu as refuza. Dansez pana la epuizare: picioarele ma dor, talpile ard, corpul este istovit, dar nu ma las. Imi creeaza buna dispozitie de care am atata nevoie in fiecare zi…si odata cu aceasta, un corp mai frumos.

Dansul, un sport?

Nu putem vorbi intotdeauna de dans in sine ca sport: putem vorbi de balet, dans sportiv, aerobic ca de sporturi care ajung pana la performante importante. Insa dansul de acasa, din club sau discoteca pe melodiile noastre preferate nu constituie in sine un sport, dar este o forma de miscare, care poate fi extrem de eficienta atat pentru remodelarea corporala, cat si pentru sanatatea noastra. Il putem transforma noi intr-o forma de sport, acordand o atentie mai mare si incercand sa dansam mai des si cu mai multa vlaga, cu mai multa ardoare de fiecare data, implicand tot corpul in miscarile pe care le realizam.

Practic, practic, practic


Dansul este una dintre activitatile cele mai simple pe care le putem realiza in beneficiul corpului nostru. Nu are reguli, locatii, echipamente speciale sau nevoie de instructori specializati. In dans, tu ai rolul principal: tu hotarasti cand, cum, si in ce fel trebuie sa il practici. Fie ca dansezi in timp ce faci curatenie prin casa (cum fac eu), fie ca asculti piesa ta favorita si pur si simplu nu poti sa te abtii sa nu canti si sa nu dansezi sau fie ca te duci intr-o locatie speciala pentru a face acest lucru, de obicei discoteca, dansul este in prim plan.

Muzica este "ingredientul" necesar pentru a executa miscare, si cum de genuri de muzica nu ducem lipsa niciodata, nimic nu ne poate impiedica sa ne alegem muzica favorita si sa ne simtim bine in acelasi timp in care ardem cateva calorii.

Pe langa miscare si tonifiere corporala, muzica si dansul sunt doua componente care ne fac sa socializam si sa interrelationam, si ajuta de asemenea la mentinerea "sanatatii" noastre psihice, creand un tonus psihic bun si fiind totodata si o buna metoda de descarcare.

Un corp mai "subtire"… cu dans se tine?

In ceea ce priveste calitatile sale de a remodela corpul sau de a mentine o stare generala de sanatate optima, dansul a fost adesea comparat cu alte tipuri de activitati fizice si s-a constatat de-a lungul timpului ca miscarile acestuia si rezultatele pe care le are asupra organismului nostru se pot compara cu cele din inot, jogging, ciclism sau chiar ski.

S-au realizat studii peste studii si s-a ajuns la concluzia ca intr-o jumatate de ora de dans sustinut pe ritmuri alerte se pot arde pana la 400 de calorii. Miscarile de dans implica de obicei toti muschii corpului intr-o masura mai mica sau mai mare. Ne ajuta sa ne imbunatatim postura, iar solicitarea excesiva a picioarelor si soldurilor ajuta la prevenirea celulitei si la tonifierea muschilor, deci la conturarea unor picioare mai frumoase. De asemenea miscarea prin dans, si in general, orice tip de miscare ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare si la "fortifierea" inimii.

Nu trebuie decat sa dai drumul la muzica si sa te apuci sa dansezi. Nu conteaza ce fel de muzica sau ce fel de miscari faci. Incearca sa implici tot corpul, dar recomandarea este ca la inceput sa faci miscari mai simple in primul sfert de ora, acesta constituind un fel de incalzire a corpului si pregatire lenta pentru miscari mai ample si mai solicitante, exact ca la sala. Misca-te cum si cat vrei, nu trebuie sa stii sa dansezi sau sa fii profesionist, fiecare danseaza cum ii pofteste inima. Dupa dans si in timp ce dansam, suntem mai voiosi, mai bucurosi, mai bine dispusi si in forma.

Muzica speciala pentru un corp senzual?


M-am intrebat daca trebuie sa dansam pe un anumit tip de muzica pentru a avea beneficii substantiale in urma practicarii acestui "sport", adica pentru a arde mai multe calorii. Stiam ca pentru aerobic sunt alese atent anumite piese pentru executarea miscarilor, care sa se plieze perfect pe tipul specific de exercitii. M-am gandit ca trebuie sa existe vreun truc sau vreun tip special de muzica si de aceea am intrebat-o pe Cori ce melodii trebuie sa ne alegem sau care dintre ele au efecte mai mari in ceea ce priveste pierderea kilogramelor.

Muzica potrivita, imi spune Cori, este cea care iti place: "ca sa ajungi si la niste beneficii asupra formei fizice, este ideal ca muzica sa fie alerta, antrenanta, pentru ca prin miscare sa produci o crestere a pulsului". In general, spune instructorul, toate stilurile de dans pun accentul pe picioare. Datorita posturii se mai lucreaza intr-o anumita masura si muschii spatelui, iar in rock&roll intra si bratele.

Este usor de dedus faptul ca muzica latino pune foarte mult accentul pe picioare, cea clasica asupra posturii si spatelui, rock&roll si disco sau r&b pun tot corpul in miscare, iar reggaetonul pune la lucru posteriorul si soldurile prin miscari lascive si senzuale. Am intrebat-o pe Cori daca trebuie sa urmarim sa combinam in vreun fel ritmurile, in sensul in care am avea de beneficiat mai mult daca am imbina stiluri diferite, iar ea ne-a spus ca nu exista combinatii standard, dar in general este foarte bine sa combinam stiluri clasice (vals, tango) cu cele moderne (latino, rock&roll) pentru a beneficia astfel de izometria ceruta de stilurile formale prin postura standard si de efortul puternic depus in cadrul stilurilor moderne.

Playlist pentru o ora de "dezmat" muzical:


Kevin Rudolf & Lil Wayne - Let It Rock

Kanye West - Love Lockdown

Tay Dizm (feat. T-Pain & Rick Ross) - Beam Me Up  

Lady Gaga & Colby O"Donis - Just Dance

Jennifer Hudson – Spotlight

Bob Sinclair – Rock this party

Ludacris (feat. Chris Brown) - What Them Girls Like

Katy Perry - I Kissed a Girl

Blues Brothers - Gimme Some Lovin'

Joe Cocker - Feelin' Alright

Sublime - Santeria

Dansul este extrem de benefic in multe privinte, nu numai cea de remodelare corporala. Asa ca sfatul meu este sa dansati cat puteti de mult si in orice moment liber. Nu uita ca este un sport pe care il poti practica toata viata, in orice moment, fara pregatiri prealabile. Eu chiar o sa profit la maxim, pentru ca dansul inseamna bucurie, sarbatoare, veselie si buna dispozitie. Tie iti place sa dansezi?

Spune-mi mai multe pe forum
Tag-uri: , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar