Cum să toci ceapa fără să plângi: 3 trucuri eficiente

De în Casa & Gradina 15 feb 2016

Îţi place să găteşti însă tocatul cepei te scoate din minţi penru că, de fiecare dată, lacrimezi puternic şi ochii te ustură teribil - Iată cum să scapi de această problemă cu trei trucuri la îndemână!

Ţine ceapa la frigider preţ de 15 minute înainte de a o toca. Asta pentru că temperaturile joase împedică eliberarea compuşilor sufuroşi, care îţi irită ochii.

Apoi, când începi să toci ceapa, ţine în gură o bucată de pâine. Aceasta absoarbe compuşii sulfuroşi înainte ca aceştia să ajungă la ochi. Este adevărat că ochii se vor simţi puţin iritaţi, însă nu vei mai lăcrima.

De asemenea, şterge lama cuţitului cu o felie de lămâie înainte de a te apuca de tocat. Asta pentru că aciditatea sucului de lămâie neutralizează enzimele din ceapă, ceea ce înseamnă că ochii nu te vor mai ustura.

Dacă foloseşti toate cele 3 trucuri de mai sus, te asigur că tocatul cepei nu va mai fi o experienţă neplăcută.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
27 apr