Cum să te desprinzi de un bărbat care NU te MERITĂ

De în Dragoste & Sex 29 ian 2016

Dând cărţile pe faţă, ajungi uneori să conştientizezi că te afli într-o relaţie cu un partener care nu îţi satisface nevoile, însă nu reuşeşti să iei decizia de a ieşi din această situaţie, iar motivele sunt numeroase şi dificil de demontat.

Fiecare femeie e diferită şi are motive mai mult sau mai puţin întemeiate pentru care alege să rămână într-o relaţie care nu îi aduce satisfacţii. La bază, însă, stau patru tipuri de motive pe care nu reuşeşti, uneori, să le recunoşti nici măcar atunci când porţi o discuţie serioasă cu tine însăţi:

Teama - Poate fi teama de a pleca şi de a te găsi în situaţia de a nu mai găsi pe cineva care să te iubească sau pe care să îl iubeşti la fel de mult. Poate fi teama de a pleca tocmai înainte ca el să se schimbe în bine.

Ataşamentul - Vorbim aici nu numai de ataşamentul faţă de persoana iubită, ci şi ataşamentul în ceea ce priveşte experienţele, bune şi rele, prin care aţi trecut împreună.

Speranţa - E greu să crezi că un om pe care îl iubeşti nu se va schimba niciodată şi că situaţia se va înrăutăţi, aşa că te agăţi de speranţa că viitorul va aduce clipe mai bune.

Abandonarea - Relaţia cu un partener nepotrivit te epuizează, iar lipsa de energie te face să renunţi la orice încercare de a remedia situaţia.

Nu e uşor să ieşi dintr-o relaţie în care ai investit. E uşor să iei o decizie la nivel declarativ, însă a acţiona este adesea mai complicat decât pare. Te vei simţi vinovată, iar sentimentul de pierdere la nivel emoţional te va destabiliza. Dacă mai adaugi în ecuaţie şi un partener care te manipulează ori de câte ori încerci să pleci, amăgindu-te că lucrurile se vor schimba în bine.

Iată câţiva paşi care te vor ajuta să te detaşezi atunci când simţi că este momentul să închei relaţia:

1. Fă-te că plouă

Ţine minte această idee atunci când discuţi cu oameni care îţi spun că ar trebui să îl părăseşti şi îţi oferă motive pentru care ar trebui să o faci. Roagă-i politicos să păstreze aceste păreri pentru ei sau pur şi simplu gândeşte-te la altceva în timp ce îţi vorbesc. Poate fi dificil, mai ales când vine vorba de cei apropiaţi, care îţi vor binele, însă este important să te distanţezi pentru a putea lua o decizie fără a fi influenţată de factori din exterior. Prioritizează propriile-ţi gânduri, pentru că decizia finală trebuie luată în baza lor.

2. Izolează-te pentru o vreme

Odată ce ai reuşit să te distanţezi de opiniile celor din jur, încearcă să te distanţezi şi fizic, atât de cei dragi, cât şi de partener. Ia-ţi o vacanţă de o săptămână în care să îţi pui ordine în gânduri. Ai nevoie de spaţiu pentru a găsi o soluţie, fie că este vorba despre decizia de a ieşi din relaţie sau a găsi o nouă modalitate de abordare a acesteia.

3. Perioada de introspecţie

Pentru a lua o decizie, trebuie să faci o vizită trecutului. Aminteşte-ţi cum era la începutul relaţiei. Ai în vedere atât lucrurile bune, cât şi pe cele rele, apoi ia o decizie. Dacă balanţa înclină către lucrurile rele, atunci e clar că în sufletul tău zac multe răni ce necesită vindecare. Dacă, în schimb, ţi-e greu să găseşti multe aspecte negative, atunci poate e cazul să îţi revizuieşti abordarea cu privire la această relaţie.

4. Găseşte stabilitatea în interior

Odată ce ai decis să pleci, găseşte acel loc din inima ta în care să încui stabilitatea emoţională, esenţială pentru a te putea ţine de cuvânt. Dacă nu ai stabilitatea emoţională necesară, iar partenerul încearcă să te recucerească, rişti să cazi în capcană. Stabilitatea emoţională este arma fără de care nu poţi intra în războiul sentimentelor. "Inamicul" va încerca să te învingă cu amintirile frumoase pe care le aveţi şi cuvinte dulci menite să te înduplece. Rămâi fermă pe poziţie şi vei câştiga.

5. Nu te forţa

Dacă ai decis că e mai bine să pleci, încearcă să nu îţi impui un termen limită. Poate că vei fi pregătită după o săptămână sau poate chiar un an. Se prea poate să ai nevoie să mai rămâi o vreme alături de el pentru a fi sigură că ai luat decizia corectă sau pentru a te acomoda cu ideea că de acum înainte drumurile voastre se vor despărţi. Aşa se întâmplă şi în cazul dependenţei de alcool sau tutun. Unii dependenţi reuşesc să se lase numai dacă diminuează treptat doza înainte de a renunţa definitiv la viciu.

6. Planifică viitorul

Un aspect de care nu ai vrea să te loveşti după o despărţire este ca tu să regreţi decizia luată. Pentru a preveni o astfel de situaţie, planifică în avans. Fă-ţi planuri de vacanţă, gândeşte-te la programe şi activităţi care ţi-ar face plăcere şi înscrie-te la cursuri menite să te ajute să te dezvolţi pe plan personal şi profesional. Pentru ca acest nou început să fie unul fără îndoieli, pune la punct un plan pentru un viitor fără partenerul de cuplu.

Foloseşte-ţi timpul în mod chibzuit, pentru a evita plictiseala, regretele şi sentimentul de vină. Gândurile negative apar în special atunci când nu îţi umpli timpul liber cu activităţi care îţi aduc satisfacţii.

Şi ţine minte: tu eşti singura responsabilă pentru propria fericire. Nu există "a accepta realitatea", fiindcă tu însăţi eşti creatoarea propriei realităţi. Dragostea nu ar trebui să îţi provoace teamă, disconfort sau îndoială. Iar dacă o face, atunci nu este cu adevărat dragoste, ci o imagine controlată de combinaţia dintre orgoliu, ataşament şi dorinţa de satisfacere a unor nevoi. NU te lăsa intimidată de teamă. Teama te minte, aşa că urmează-ţi intuiţia, fii puternică şi aminteşte-ţi că absolut totul poate părea dificil atunci când priveşti de la distanţă.

Tag-uri: , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
10 dec