Cum să recâştigi încrederea partenerului

De în Dragoste & Sex 23 mar 2017

Odată înşelată, încrederea se recâştigă foarte greu. În funcţie de gravitatea trădării, poate dura foarte mult până ce relaţia să redevină ceea ce a fost.

Câteodată, durerea poate fi prea mult de suportat şi s-ar putea să vă doriţi să puneţi punct relaţiei defectuoase, însă nu luaţi nicio decizie majoră la supărare şi gândiţi-vă bine înainte de a spune stop, pentru ca mai apoi să nu regretaţi decizia luată, deoarece niciodată nu va mai fi la fel după o împăcare de acest gen.


1. În primul rând, trebuie să vă daţi seama dacă aţi greşit şi voi cu ceva sau nu. Indiferent care ar fi răspunsul treceţi peste, acum nu mai aveţi ce face, decât să învăţaţi din greşelile trecutului şi eventual să vă cereţi scuze partenerului. Încercaţi să vă aduceţi aminte dacă intuiţia v-a avertizat în vreun fel şi dacă aţi trecut cu vederea, iar daca acum suferiţi, iertaţi-vă pentru asta. Învățați să aveţi din nou încredere în forţele proprii şi în intuiţia voastră, înainte de a putea avea încredere în altcineva. Descoperind ce este mai bine pentru propria persoană veţi realiza când şi în cine puteţi avea încredere şi veţi putea observa mai repede dacă cineva vă minte.

2. În al doilea rând, examinaţi trădarea, deşi vă doare. Acest procedeu funcţionează cel mai bine atunci când se consultă un specialist, care să ghideze paşii către adevărata cauză a problemei şi eventual să ofere sfaturi pertinente cu detaşare. N-ar trebui să vă fie jenă să apelaţi la un psihoterapeut pentru a vă reface relaţia, asta dacă consideraţi că merită efortul, timpul şi banii. Acesta va fi capabil să puncteze dificultăţile pe care le-aţi întâmpinat de-a lungul timpului şi nu le-aţi lămurit încă pe deplin, pentru că aţi trecut prea repede peste, deoarece eraţi îndrăgostite. Poate că fiecare dintre voi căuta de fapt altceva la momentul respectiv şi trebuie să fiţi sigure că acum sunteţi pe aceeaşi cale, pentru ca trădarea să nu se mai repete.

3. Apoi, trebuie să realizaţi că a minţi nu este bine niciodată, că de fapt nu câştigaţi nimic din asta. Fiţi sincere şi nu daţi din start vina numai pe partener, dar nici nu încercaţi să-i găsiţi scuze. Însă mărturisiţi-vă toate păcatele, pentru a putea elimina orice piedică din calea voastră. Dacă şi celălalt va face acelaşi lucru, amândoi veţi fi capabili să vă recunoaşteţi eventualele minciuni mult mai uşor. Totuşi, nu încercaţi să deveniţi peste noapte detectivi, deoarece încrederea înseamnă şi să fii liniştit că cel care-ţi stă alături îţi este fidel, asta nu presupune să-i cauţi prin buzunare, să-i citeşti mesajele şi să-i spargi parolele de la e-mail. Prin astfel de atitudini veţi reuşi doar să pierdeti și mai mult încrederea şi vă veţi otrăvi sufletul, pentru că încrederea trebuie să fie reciprocă. Dacă în schimb îi cereţi direct să vă arate cu cine a vorbit sau unde a fost, el ar trebui să răspundă prompt, să fie sincer şi la fel ar trebui să faceţi în aceeaşi situaţie.

4. Dacă sunteţi cea care a trădat nu încercaţi să vă apăraţi în vreun fel, scopul NU scuză mijloacele. Expuneţi pe scurt ce s-a întâmplat, dar nu căutaţi scuze sau explicaţii inutile, răul este deja făcut. Recunoaşteţi că aţi greşit şi încercaţi să înţelegeţi durerea partenerului, puneţi-vă în pielea lui şi gândiţi-vă cum v-aţi fi simţit. S-ar putea să nu fiţi foarte mândre de ceea ce aţi făcut şi s-ar putea să simţiţi că aţi avut motive întemeiate, dar dacă să recâştigaţi încrederea lui este ceea ce vă doriţi, va trebui să vă asiguraţi că sunteţi auzite şi înţelese de către partener. Pentru asta, lăsaţi-l să ţipe şi să vă acuze, să iasă în oraş sau să vă pună o mulţime de întrebări aparent fără noimă şi în nici un caz nu-i tăiaţi vorba. Şi comunicaţi - asta este mereu cheia.

Tag-uri: , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
20 iun