Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»
oscar

Filmul "Oppenheimer", marele câştigător al celei de-a...

Citeste mai mult»
avion

Un pilot şi un copilot, suspendaţi după ce au adormit...

Citeste mai mult»
kate

Cea mai recentă fotografie oficială cu prinţesa Kate ar...

Citeste mai mult»
adam sandler

Adam Sandler, cel mai bine plătit actor de la Hollywood...

Citeste mai mult»
Rupert Murdoch

Magnatul Rupert Murdoch, în vârstă de 92 de ani, s-a...

Citeste mai mult»
Jane Fonda

Julianne Moore, Jane Fonda şi Emma Thompson se numără...

Citeste mai mult»
oscar

Ce cadouri vor primi vedetele nominalizate la premiile Oscar

Citeste mai mult»
Hannah Gutierrez-Reed

Armuriera filmului ''Rust'', găsită vinovată de omor prin...

Citeste mai mult»
Colin

Cămaşa albă purtată de Colin Firth în "Mândrie şi...

Citeste mai mult»
Karl Lagerfeld

Apartamentul din Paris al lui Karl Lagerfeld va fi scos...

Citeste mai mult»

Rihanna, criticată pentru performanța „leneșă” de la...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Kate Middleton revine la angajamentele oficiale la 8...

Citeste mai mult»
Sinead O'Connor

Administratorii averii lui Sinéad O'Connor denunţă...

Citeste mai mult»
stela

Stella McCartney atrage atenţia asupra a efectelor nocive...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk a dat în judecată OpenAI şi pe CEO-ul Sam...

Citeste mai mult»
iris

Iris Apfel, simbol al modei şi "starletă geriatrică", a...

Citeste mai mult»
Victoria Beckham

Prezentarea de modă a Victoriei Beckham la Paris,...

Citeste mai mult»
furla

Lux în fiecare Detaliu - Descoperiți Frumusețea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Palatul Kensington face o actualizare cu privire la...

Citeste mai mult»
 Elton John

O colecţie a lui Elton John a obţinut peste 20 de...

Citeste mai mult»

Rihanna şi Zuckerberg se află în India, invitaţi la...

Citeste mai mult»
Kanye West

Kanye West, dat în judecată de moştenitorii Donnei Summer...

Citeste mai mult»
richard

Actorul american Richard Lewis a murit la vârsta de 76 de...

Citeste mai mult»
anxietate

Ce este anxietatea socială și cum poate fi depășită?

Citeste mai mult»

Cum mi-a schimbat viata dieta Oshawa

De în Sport 18 feb 2009
Dintre sutele de diete existente la ora actuala, cea cu numele de Oshawa este singura care prezinta un interes deosebit si are un statut aparte. Nu este o simpla dieta de slabire, ci si un adevarat tratament de vindecare, echilibrare energetica si detoxifiere... toate acestea in numai 14 zile. Sa fie oare realista aceasta cura, avand in vedere reputatia de "vipera" a dietelor? Are efecte concrete? Aflam acest lucru de la Ema, o femeie care se pregateste sa tina aceasta cura... a 5-a oara!
Cand am auzit de aceasta dieta, in sinea mea imi rasunau aceleasi cuvinte: „alta dieta de slabire? Alt nume adaugat la lista de diete existente in domeniul nutritiei? Cu ce principii si rezultate mirobolante ne mai incanta? Ce efecte negative are?"...aceleasi intrebari care apar la orice alta dieta. Efecte negative nu are, dar beneficiile sunt... fara numar.

Din start am aflat ca nu este o dieta obisnuita cu 3 zile numai de legume si fructe, cu un anumit numar de calorii pe zile, cu varza sau numai cu citrice. Aveam sa aflu lucruri interesante despre ea: ca are efect de 4 in 1, ca dureaza 14 zile, ca se consuma exclusiv cereale, ca echilibreaza energetic organismul (prin hrana Yin-Yang), ca detoxifica organismul, trateaza diverse boli si evident slabeste. Insa nu este genul de dieta care se tine „de capul nostru", ci exclusiv sub supravegherea stricta a unui specialist.
 
De ce? Ne explica Dr. biolog Ovidiu Buciscanu de la Centrul de terapie holistica al Fundatiei AQUARIUS: "este vorba de un complex terapeutic, nu de o dieta standard, tip 'Formula As'. Nici doua picaturi de apa nu sunt la fel, nu au exact aceeasi compozitie chimica - cu atat mai mult doua persoane sunt diferite! Spre exemplu, doua femei cu o banala durere de cap - in cazul uneia, durerea se poate datora unei disfunctii biliare mai vechi, iar in cazul celeilalte, unor probleme metabolice (ex. constipatie). Este clar: cauza nefiind aceeasi, nici tratamentul nu poate fi la fel! Rezultatele 'dezastruoase' au fost probabil raportate in cazul unor maladii extreme, cand dieta s-a tinut fara suportul mezzo  (ceaiuri, tincturi, plante) si supra-structuri (homeopatie, acupunctura, reflexoterapie, masaj  etc) sub indrumarea in cunostinta de cauza a terapeutului. E cazul sa facem o precizare: Dieta Oshawa NU aduce NICI un fel de aport nociv pentru organism, dimpotriva - este extrem de pura si echilibrata, aducand la suprafata toxinele depozitate in timp in organism. Efectul sau este unul de echilibrare metabolica, fiind unul din putinele alimente-medicament de tip bazic."
 
Am vrut sa aflu si mai multe despre ea si despre „puterile" ei miraculoase, dar teoria nu este o solutie pentru a deconspira secretele si rezultatele ei, miile de cuvinte asternute in carti si pe internet despre ea si despre efectele miraculoase pe care le presupune, lasandu-ma oarecum indiferenta. Teoria pluteste undeva in aer, practica sta cu picioarele pe pamant si „vorbeste" de la sine. De aceea, am avut prilejul sa discut cu o persoana care a ales aceasta dieta, indrumata fiind de frica bolilor cumplite care planeaza asupra noastra; ea a folosit o arma pe care o credeam imposibila in lupta cu aceste maladii: a decis sa nu cada victima nici unei boli! Avem acest drept? Nu cadem de obicei prada acestor monstrii greu de neinvins? Iata ca nu! Ea se numeste Ema si a ales sa ne impartaseasca experienta ei, pentru ca si tu sa poti la randul tau sa castigi acest drept... acela de a alege sa nu fii bolnava. Care este pretul sanatatii maxime? 14 zile de doua ori pe an dedicate cerealelor. Si ce mai pui ca este perioada perfecta pentru a da startul unei asemenea diete, specialistul in acest regim recomandand urmarea ei in cele doua posturi mari ale anului. Si cum postul Pastelui este pe cale sa inceapa.....

Primele ganduri catre aceasta dieta...

Ema a aflat de aceasta dieta de la un fost coleg de munca, care urmase un tratament pentru fiere, la cabinetul unui terapeut. Nu s-a hotarat sa mearga la acest specialist neaparat pentru a slabi, ci pentru ca o obseda ideea ca s-ar putea imbonavi de cancer, avand in vedere faptul ca avea deja 3 bolnavi de cancer in familie: „ma obseda ideea ca as putea ajunge la un medic care sa imi spuna 'era bine daca ati fi venit ceva mai devreme’... Cum nu stim niciodata cand e prea tarziu, m-am hotarat sa merg la terapeutul colegului meu, pentru a-i cere parerea.
 
A vrut sa tatoneze terenul in aceasta privinta, a pus intrebari, a investigat si  iata ce a aflat  de la profesor dr. biolog Ovidiu Buciscanu: "Termenul 'dieta Oshawa' este folosit de multa lume in sens larg si in afara contextului holistic,  de care nu ar trebui separat. Generic denumita 'dieta Oshawa', formula de dieta cu care lucram noi reprezinta de fapt o combinatie de cereale fundamentale, specifica arhetipului romanesc, cu o compozitie stabilita stiintific si introdusa in tratament pentru prima oara de doctorul Emil Puscasu de la Iasi, mentorul meu."
 
Personal, am fost curioasa sa aflu cum de este atat de benefica o asemenea dieta care se bazeaza exclusiv pe un singur tip de produse (cereale), in general doctorii nutritionisti blamand acest lucru si cum reuseste corpul sa acopere carentele nutritive pe care le lua din alte alimente in aceste doua saptamani. Dr. Buciscanu mi-a explicat exact mecanismul prin care functioneaza atat dieta, dar si corpul nostru raportat la ea:  "Aceasta combinatie de cereale fundamentale - haideti sa respectam adevarul si s-o numim Dieta Dr. Emil Puscasu (si pentru a simplifica intelegerea), este intr-adevar extrem de benefica organismului, fiind foarte simpla si usor asimilabila si avand toti aminoacizii necesari bunei functionari a corpului. De precizat un lucru: lanturile proteice din carne sunt mai lungi si mai greu de 'rupt' in procesul metabolic decat in cazul cerealelor. Efortul corpului este deci mai mic, energia cheltuita se reduce, iar surplusul de energie de care beneficiaza intreg corpul este directionat spre vindecare. Teoria conform careia 'doar din carne ne putem extrage aportul de proteina animala' s-a dovedit in realitate o prejudecata, fiind infirmata de nenumarate ori de practica terapeutica."
Ema a aflat apoi de multiplele beneficii ale acestui tip de dieta-tratament, iar cum sanatatea ei era in prim plan si demersurile ulterioare au pornit de la aceasta premisa, kilogramele in minus fiind doar o consecinta „pozitiva" a urmarii curei.
 
Fata in fata cu... "purtatorul de cuvant" al dietei
 
Nu a mai stat pe ganduri si a actionat intocmai, trezindu-se direct in cabinetul specialistului. A enumerat beneficiile, restrictiile si capcanele pe care le prefigura urmarea acestui tip de dieta si, conform cu asteptarile pe care le avea, a aflat ca dieta este inclusa in tratarea de tip holistic a mai multor afectiuni.

Sfatul specialistului a fost simplu si la obiect, fara prea multe detalii exhaustive. Principalul sfat, indemn sau incurajare, depinde cum interpreta, cuvintele lui a fost „sa tin dieta strict sau sa nu o tin deloc. Si sa renunt la carne... „

Dupa cum am amintit mai sus, specialistul indeamna sa se tina acest regim de doua ori pe an, de exemplu in cele doua posturi mari, de Paste si de Craciun, asigurandu-se astfel o stare de sanatate buna.

Pasi siguri si hotarati....

Atunci cand Ema a pus piciorul in prag si a hotarat ca vrea cu adevarat sa urmeze aceasta dieta s-au succedat toate etapele obligatorii ale acesteia: mai intai i s-a facut anamneza (analize, metode de investigare si stabilire a diagnosticului), dupa care a urmat regimul alimentar recomandat.

Nu a putut sa nu imi sara in ochi o afirmatie fara un grad real de importanta in ceea ce ne interesa, ci doar cateva cuvinte pe care le-a insirat in formularea descrierii dietei: "dieta este foarte simpla." Sa spuna o femeie care a trecut de 4 ori printr-una dintre cele mai severe diete existente, ca in fond „dieta este foarte simpla" denota cu adevarat ceva; este felul in care ea se raporteaza la acest regim de viata. Optimista pana acum marturisirea ei, nu-i asa?
 
L-am intrebat si pe specialistul in aceasta dieta despre reputatia acesteia de dieta foarte severa, vrand de fapt sa aflu care este explicatia stiintifica si ce efecte are asupra organismului de este considerata atat de dura: "Cand organismul este obisnuit cu o diversitate de gusturi si mai ales cand simturile noastre sunt 'pervertite' de consumul alimentelor 'imbunatatite' cu tot felul de E-uri, amelioratori de gust etc., o eliminare totala a acestora pe o anumita perioada, in scopul dezintoxicarii organismului, poate fi perceputa drept un regim 'sever'.  Noi va spunem doar atat: dieta noastra nu limiteaza cantitatea pe care o fiecare doreste sa o consume zilnic! Fiecare pacient isi stabileste cat are nevoie. Ramane poate monotonia de a consuma timp de 14 zile acelasi aliment, dar  castigul la nivelul intregului organism este incomparabil mai mare si merita efortul - cum marturisesc pacienti de toate varstele, care au simtit prin experienta proprie efectul benefic al dietei asupra sanatatii."
 
In ce consta aceasta dieta extrem de simpla ne spune chiar protagonista noastra: „14 zile se mananca grau si orez fiert, in anumite proportii. Ambele cereale se folosesc nedecorticate. Pe langa aceasta mancare, se consuma un amestec de ceaiuri si tincturi de plante care difera de la persoana la persoana, in functie de afectiunile si dezechilibrele pe care le fiecare le are. Atat si nimic mai mult. Fara negociere." Asadar nu exista abatere de la reguli si de la programul strict, respectarea intocmai a dietei producand si efectele scontate.
 
„Zbuciumul" de inceput al dietei

Zis si facut. Dupa ce a aflat toate detaliile necesare si programul intocmai, Ema a pasit direct in dieta, perioada de inceput in care nu a fost deloc usor, transformarea stilului de alimentatie obisnuit nesfiindu-se sa-si puna amprenta asupra corpului: „primele trei zile au fost mai dificile, in sensul ca imi era somn continuu. E bine ca dieta sa fie inceputa in week-end. Eu am dormit foarte mult, dar la fiecare se manifesta diferit. Dupa trei zile am inceput sa am foarte multa energie". Desi cantitatea de mancare ingerata era foarte mica, senzatia de saturare era maxima, starea de foame permanenta disparand definitiv dupa 3 zile.

Intelegem astfel ca inceputul dietei este momentul de cumpana inevitabil, avand in vedere ca apar schimbari substantiale in stilul de viata: „apar si momente in care iti vine sa renunti, insa m-am gandit de la bun inceput la un singur lucru: fata de cate porcarii am mancat toata viata, sa mananc doua saptamani grau cu orez fier este extrem de putin". Acesta a fost modul ei de auto-motivare si de depasire a obstacolelor.

Am intrebat-o cum a reusit sa se organizeze in timpul dietei, avand in vedere ca tentatiile sunt mari chiar si in propria casa, daramite in afara ei, cum ar fi restaurantele sau chiar locul de munca. Mi-a spus cu sinceritate ca nu a avut vreun plan special si nici nu s-a organizat, totul a decurs de la sine: “Nu a fost vorba de nicio organizare! Lucrurile se simplifica foarte mult! Nu mai trebuie sa te gandesti la ce mananci, treaba e rezolvata pentru doua saptamani. S-a intamplat sa merg la restaurant, am baut ceai verde sau apa plata."

Cand si unde se vad beneficiile?

Fix dupa doua saptamani, incep sa apara si primele rezultate, insa dupa aceasta perioda sunt cateva conditii ferme de indeplinit. Nu trebuie sa consideri aceasta perioda ca pe una in care ai tinut regim, iar apoi revii cu totul al viata ta anterioara si la obiceiurile culinare obisnuite. Trebuie sa ai un pic de grija la cum introduci iar alimentele in viata ta: „este foarte important de stiut faptul ca dupa cele doua saptamani, trebuie sa urmeze altele doua de regim mixt, pe langa Oshawa, adaugandu-se si legume si fructe. De asemenea, aceasta dieta este un bun inceput pentru schimbarea modului de alimentatie pentru cei care vor sa traiasca sanatos. Eu am renuntat total la carne, mai mananc peste din cand in cand. Regimul meu este lacto-ovo-vegetarian."

Dupa doua saptamani, a putut sa zambeasca la efectele evidente ale acestei diete si nu putine au fost la numar:

- dupa cum spuneam mai sus, pierderea in greutate este o consecinta vizibila si inevitabila, ea spunandu-ne ca se pierd intre 4-7 kg in doua saptamani;
- imbunatatirea vizibila a calitatii pielii;
- limpezirea privirii;
- reducerea celulitei;
- iar in mod surprinzator slabirea nu este insotita de o scadere a tonusului pielii si a muschilor, ba dimpotriva, ne spune Ema, regimul Oshawa nu „arata" ca ai slabit si unde, totul se face subtil si fara semne.

Cum i-a schimbat viata aceasta experienta?

Nu este o novice, care a trecut de curand prin prima experienta de acest gen. Protagonista noastra a mai tinut 4 astfel de cure, incepand din 2007. A avut multe de invatat, iar starea si efectele pe care le-a sesizat la prima incercare au determinat-o sa inceapa si urmatoarele diete. Acum nu i se mai pare nimic greu si de neindurat, iar aceasta dieta face acum parte din viata ei... de doua ori pe an!

“Aceasta experienta mi-a dat accesul la o viata sanatoasa. Starea sanatatii mele depinde de mine si de masura in care sunt dispusa sa constientizez acest lucru si sa actionez in consecinta. Cand simti pe propria piele transformarile, ai mult mai multa incredere in tine. Asa cum am mai spus, am tinut-o pana acum de patru ori. Ma pregatesc sa o reincep in curand si avand in vedere ca stiu care vor fi urmarile, sunt nerabdatoare. Nu ma mai sperie nimic la dieta in sine, stiu ca nu e nimic de neindurat."

Un impuls direct de la protagonista... ea stie mai bine


„Sfatul pe care il dau celor interesati este sa nu le fie frica de o asemenea dieta, sa o tina cu maxima strictete, gandindu-se la beneficiile pe care le vor dobandi si sa o faca sub indrumarea unui specialist. Daca tot suportati niste privatiuni, sa aveti si beneficiile maxime! In functie de afectiunile sau dezechilibrele pe care le aveti, veti insoti dieta cu ceaiuri, tincturi, remedii homeopatice, acupunctura."

Si pe mine m-a pus pe ganduri aceasta dieta, si, sincera sa fiu, spre deosebire de alte diete care au un program mult mai permisiv, faptul ca aceasta este foarte restrictiva, rezumandu-se doar la cereale, mi se pare mult mai usor de tinut. Exact cum spune si Ema, stii ca ai o singura optiune si nu ai de ales, iar 14 zile trec destul de repede... dar beneficiile sunt de multa durata.

Tu ai incercat vreodata aceasta dieta? Te tenteaza sa o urmezi?

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 9

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...target="_blank">http://puteredefemeie.ro/2014/02/25/ce-am-invatat-in-10-zile-de-regim-oshawa/ http://www.feminis.ro/cum-mi-a-schimbat-viata-dieta-oshawa_2579.html ...
corina (23.08.2012, 13:09)
eu am rezultate chiar neasteptate.Aveam cu anumite ocazii niste episoade bulimice,nu stiu daca sa ma numesc bulimica sau nu,erau sporadice,cu ocazia unor scandaluri sau frustrari,in tot cazul ,m-am trezit ca mincam amestecat fara sa-mi fac probleme ca e mult ,ca ar trebui date afara...etc pentru ca apoi sa maninc din nou,nimic din toate astea.Am mincat si m-am oprit,am asteptat sa-mi fie foame apoi am mincat fara obsesia aia anormala ca e grasa ,ca e nu stiu cum,am scapat de asta.Am avut si alte rezultate bune: s-au curatat intestinele,a fost o placa viscoasa de vreo 10 cm,am vazut-o ca s-a intimplat sa ma uit,n-am urmarit nimic,si suflu nasul,si se curata gatul de nu-mi vine sa cred,doar n-am fost racita sau fumatoare,doar iese de citeva zile si am trecut la fructe ,legume fierte Mai maninc si turtite ca imi plac dar si inghetata sau alt rasfat,carne nu-mi trebuie deocamdata si stau fara.Mi-am facut provizii de boabe,faina de secara ovaz ,deci nu doar cele 4 cunoscute,am mai cumparat piinici de la supermarket cu boabe,cu masline,asta numesc eu rasfat.Sper ca am fost de folos ,si ,daca vreti ,intrebati-ma si va raspund la orice nelamurire
Răspunde-i
oana-camelia paun (02.03.2011, 11:11)
prietenul meu a avut 120 de kg si vroia sa ajunga la 100 .Un prieten i-a recomndata aceasta cura de slabire si pot sa va spun ca intyr-o luna a slabit 20 de kg dar nu avea voie la absolut nimik decat acele batoane din orez expandat si apa plata nici macar cafea sau ceai .este o dieta foaret stricta dar cu rezultate foaret bune.Eu una nu as putea sa o tin deoarece sunt foaret pofticioasa .Era pe timp de vara cand s-a apucat de reteta iar noi obisnuim in wek sa mergem sa facem gratar .Noi toti eram cu gratarul ne umflam de carne la gratar iar el era cu batoanele lui din orez ex[pandat .Iti trebuei foaret multa vointa sa ti asemenea cura de slabire :)
Răspunde-i
Daniela Ganciu (04.01.2010, 11:05)
@bimBba: Buna, din pacate, din cate am inteles eu de la specialisti, aceasta dieta nu se poate tine fara suport de specialitate, pentru ca necesita o supraveghere atenta si constanta, fiind o dieta destul de severa si drastica...ar fi bine macar sa ceri sfatul unui specialist in vederea unei cure de detoxifiere, daca nu iti permiti sa mergi regulat la el...macar o sedinta de lamurire si sfatuire....Bafta!
Răspunde-i
Daniela Ganciu (04.01.2010, 11:02)
@shadow_eyes86: Buna si "La multi ani!"; ma bucur ca vrei sa incepi o astfel de cura si te felicit pentru vointa...specialistul care ne-a ajutat in explicarea acestei diete se numeste Ovidiu Buciscanu, de la centrul de terapie holistica Aquarius, care are si blog la noi pe site http://www.feminis.ro/bloguri/Ovidiuaquarius/ Pe blog vei gasi toate datele de contact...de fapt, fata care ne-a impartasit povestea a apelat chiar la el...succes! Si asteptam sa ne spui si povestea ta...
Răspunde-i
Pana Andreea (01.01.2010, 23:07)
Buna seara si La multi ani!
Eu as vrea sa incerc sa tin dieta, numai ca nu am posibilitatea sa merg la un specialist, sau sa fac acupuncturi, masaje etc.. As vrea sa va intreb daca as putea sa o tin numai cu orez fiert (fara grau) si ceai.. . Eu am 18 ani, 1.56 si 60 de kg, am mai tinut o dieta disociata dar fara rezultat, iar beneficiile acestei diete ma tenteaza, numai ca mi-e un pic teama doar pentru ca nu pot sa merg la un specialist. puteti sa-mi spuneti daca pot sa tin dieta Oshawa asa de' capu meu' sau nu?
Răspunde-i
(01.01.2010, 19:27)
Salut si la multi ani!
As fi si eu tentata sa incerc programul asta de detoxifiere, dar nu vreau sa iau un specialist din pagini aurii la care sa apelez. Asa ca as dori, daca se poate, sa faceti cateva recomandari pentru cabinete sau chiar specialisti din Bucuresti.
Va multumesc!
Răspunde-i
Daniela Ganciu (23.02.2009, 11:17)
Buna, sincer si pe mine ma tenteaza numarul de beneficii al acestei diete intr-un numar atat de mic de zile. Mi se pare o dieta cu totul si cu totul speciala. Si intr-adevar, fara supravegherea unui specialist, rezultatele pot fi dezastruoase pentru ca se folosesc intr-adevar si tincturi si ceaiuri si alte metode ajutatoare. Am pomenit un pic pe undeva ca exista structuri mezzo (acestea cu tincturi ceaiuri) si supra-structuri (homeopatie, acupuncturi, masaj, etc). Bafta daca te hotarasti sa o urmezi!
Răspunde-i
larisa valentina nichita (22.02.2009, 11:14)
eu una cred ca as incerca-o,dar sa fie cineva care sa ma-ndrume,nu sa incep asa dupa ureche,ca am inteles ca mai este vb.si de ceaiuri,tincturi despre care nu s-a specificat in articol
eu am 30ani ,1.63cm si 70kg(ramase in urma sarcinii,de care nu am reusit sa scap)
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 mar