chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Cum iti pierzi partenerul in fiecare zi - Barbatii buni si criza varstei a doua

De în Dragoste & Sex 21 mai 2014
Asa-zisa criza a varstei a doua nu este un moft. Este o revolta, o refulare a unor frustrari create de stereotipul barbatului bun, al sotului iubitor, care se da peste cap pentru a-i face pe plac partenerei.

Este criza barbatului care s-a straduit din rasputeri sa fie responsabil, punctual, sa fie stalpul familiei si sa le faca pe toate perfect. A barbatului care nu a stat sa se intrebe, timp de ani de zile, ce l-ar face pe el fericit. Este barbatul care a crezut ca menirea lui este sa o faca pe ea fericita. 

Acest barbat nu s-a trezit intr-o buna zi si si-a propus sa lase balta tot ce a construit dintr-un simplu moft. Este barbatul caruia i s-a spus cum sa trateze o femeie si i s-a spus ca trebuie sa o faca fericita. Si a incercat din rasputeri sa fie un partener bun. Insa incercarea asta de a fi bun pentru ea a dus, in cele din urma, la destramarea relatiei, pentru ca a uitat ce e bine pentru el.

Incurajeaza-ti partenerul sa se analizeze, sa aiba propria perspectiva

Nu inseamna ca nu esti om bun sau ca nu iti respecti partenera daca nu esti de acord cu toate opiniile ei. Multi barbati ajung sa isi anuleze propriile opinii pentru a-i face pe plac partenerei. Poate ca e vorba despre alegerea unei destinatii pentru vacanta sau cum petrec timpul liber in cuplu. Sunt barbati care cred ca a fi un partener bun inseamna sa te conformezi, iar la inceputul relatiei, astfel de compromisuri nu-i deranjau prea tare. Au cedat constant, din ce in ce mai mult, pana cand au ajuns sa nu mai stie cine sunt. N-au observat la inceput, insa pe masura ce timpul trecea, viata pe care o duceau reflecta din ce in ce mai putin ceea ce-si doreau. Si au facut greseala sa taca in continuare. Nu pentru ca nu stiau sa-si exprime sentimentele, ci pentru ca nu considerau ca e bine sa ii spuna partenerei ca situatia nu e atat de roz, ca au probleme. Credeau ca a fi un partener exemplar insemna sa stranga din dinti si sa fie stalpul de rezistenta al relatiei. Asa ca au tacut pana cand compromisurile i-au sufocat pur si simplu. Si-atunci au rabufnit, in opinia partenerei, din senin. Au devenit “altcineva” in ochii partenerei cand, de fapt, nu au facut altceva decat sa renunte la masca de partener ideal pe care au purtat-o atatia ani.

Asadar, cand vezi ca partenerul este un soi de “yes man”, precum Jim Carrey in filmul omonim, e cazul sa-ti pui cateva intrebari si sa te asiguri ca nu face alegeri doar de dragul tau. Cere-i parerea si respect-o, iar atunci cand opiniile voastre difera radical, incercati sa faceti compromisuri de ambele parti, pentru a va intalni pe un teren neutru. Altfel nu faci decat sa construiesti o relatie bazata pe iluzii, care iti va exploda in fata mai tarziu.

Sa iubeasca nu inseamna sa se lase calcat in picioare

Barbatii sunt incurajati sa aiba grija de partenera de cuplu, insa rareori exista si limite in acest sens. Nu ai voie sa dai intr-o femeie sub nicio forma, dar asta nu inseamna ca nu poti parasi terenul daca partenera abuzeaza de acest privilegiu pentru a-si impune opiniile intr-o maniera violenta, care depaseste limita bunului simt.

A avea grija de partenera nu inseamna a inghiti atitudini care nu corespund propriilor principii. Multi barbati pe care ii vezi rabufnind dupa o anumita varsta, cautandu-si libertatea si fericirea in alta parte au ajuns acolo dupa ani in care si-au calcat pe inima de dragul partenerei. Includem aici barbatul caruia cheltuielile sotiei i se pareau inutile si exagerate, insa ii oferea in continuare mana libera, pentru a nu parea zgarcit, barbatul care a acceptat sa fie politistul rau in relatia cu copiii, doar pentru a o sprijini pe partenera in disciplinarea acestora si toti acei barbati care au spus “da” cand ar fi vrut sa spuna “nu”, dar nu au facut-o pentru ca au fost invatati sa creada ca este de datoria ta sa ai grija de partenera, lasandu-te pe tine pe locul doi.

Nu-l indeparta de cercul de prieteni

Barbatul care ajunge sa sufere de minunata criza a varstei a doua este barbatul care a ajuns in timp sa creada ca a fi un partener de nadejde inseamna sa fii acolo 24 de ore din 24, 7 zile pe saptamana, cu riscul de a transforma relatia in singurul tau hobby. Si pana la urma, orice pasiune incepe sa paleasca atunci cand devine un full-time job solicitant si fara drept de concediu.

Chiar daca il vezi dispus sa isi petreaca tot timpul alaturi de tine, vei regreta mai tarziu faptul ca acum ai toata atentia lui, fiindca va ajunge sa isi doreasca sa mai “copilareasca” la o bere sau la un fotbal cu baietii, tocmai atunci cand iti este lumea mai draga.

Iar daca il vezi tanjind dupa o iesire cu prietenii, nu-i sta in drum. Va pleca oricum, insa poate nu o va face acum, pentru cateva ore, ci mai tarziu, pentru totdeauna. Nu poti schimba un om si cu siguranta nu vorbim de iubire atunci cand ii limitezi partenerului libertatea, chiar daca tu crezi ca o faci pentru binele lui. Va mentine tacerea pana cand isi va da seama ca nu mai poate trai izolat si va prefera sa renunte la ceea ce a construit o viata intreaga pentru a-si recapata libertatea.

Arata-i ca nu e nevoie sa fie perfect

De cate ori ai auzit un barbat plangandu-se ca are dificultati in casnicie sau ca s-a certat cu partenera si cerand sfatul sau ajutorul celor din jur, asa cum fac adesea femeile la o cafea cu prietena cea mai buna? Asa cum se intampla in cazul vietii sexuale, unde barbatii se intrec in performante care mai de care mai ridicole, scoase din filmele pentru adulti, asa se intampla si cu lipsa satisfactiei in cuplu. Nu o discuta, iar daca o fac,  se prefac ca totul e bine.

Vorbim despre barbatul care nu concepe sa recunoasca de fata cu partenera ca ar avea nemultumiri legate de relatia lor. Le va pastra pentru el, sperand ca se vor rezolva de la sine in timp, sau ca le va putea tine ascunse sub pres. Astfel, partenera traieste cu impresia ca totul e bine, pana cand presul devine prea mic pentru a acoperi nemultumirile. Si-atunci ai impresia ca lui i s-a nazarit dintr-o data sa-si ia lumea in cap cand de fapt el s-a confruntat ani de zile cu un foc care a ars mocnit. Nemultumirile sunt descoperite abia atunci cand el nu mai are nimic de oferit si niciun compromis de facut.

Asadar, incurajeaza-ti partenerul sa iti vorbeasca despre nevoile si nemultumirile lui. Demonteaza o data pentru totdeauna mitul barbatului perfect, care le stie pe toate, le face pe toate impecabil si nu varsa o lacrima. O relatie durabila se bazeaza pe interactiunea a doi oameni, cu bune si rele, la bine si la greu. Constientizarea in egala masura a propriilor nevoi cat si ale partenerului si o incercare de a le satisface pe ambele, prin comunicare deschisa si apelare la compromis acolo unde este nevoie, fara a cadea prada unor mituri ridicole la o analiza mai atenta, este cheia evitarii unor momente de criza in cuplu.

Pana la urma, auzim mai des de criza varstei a doua la barbati, insa exista la fel de bine femei care dupa ani de relatie nu se mai regasesc in rolul pe care au ajuns in timp sa il joace in cuplu si sa isi revendice identitatea si libertatea pierdute. Masurile de prevenire formulate de Heather Gray pentru goodmenproject.com sunt recomandate in ambele cazuri, astfel incat partenerii sa nu dezvolte frustrari legate de deformarea propriei identitati pana la punctul in care ajung sa nu se mai recunoasca atunci cand se privesc in oglinda.

Citeste si:

Motivul cel mai comun de cearta intre parteneri - Il stii?

50% dintre oameni NU mai cred asta - Te numeri printre naivi?

Testul care dovedeste cat de bine iti cunosti, de fapt, partenerul!

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar