chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Cum am ajuns de la 80 la 47 de kilograme

De în Despre mine 25 iul 2008
Am decis sa imi schimb viata cand am ajuns sa am mai mult de 80 de kilograme. Am realizat ca daca nu fac o schimbare majora in viata mea, in stiul meu de alimentatie, nu voi mai putea sa revin la o greutate normala si un aspect fizic normal. Am inceput sa citesc, sa invat si sa ascult sfaturi. Am slabit in 3 ani pana la 47 de kilograme. Am descoperit sportul, viata sanatoasa si bucuria de a fi multumita cu felul in care aratam. Aveam 22 de ani si lucram la banca cand Cristian Margarit mi-a spus ca are o sala  si ca ma invita sa vin la o ora de sport . Am inteles atunci, intr-o sala numai pentru femei, GetFit Gym, ca aceea e viata pe care as vrea sa o traiesc. Mai tarziu am devenit asociati in afacere si am inceput sa ma ocup de sala.

Am inceput sa o construim pe Cori. Pentru ca intre timp m-am reinventat. Dintr-o functionara la banca am ajuns instructor de Pilates. Ce are a face Pilatesul cu matematica, facultatea de studii ale integrarii europene si facultatea de psihologie? Nimic, dar este inca o piesa care vine sa completeze puzzle-ul care e viata mea.

Eu cred cu tarie in capacitatea omului de a se schimba. Pentru ca am putut sa fac din Oana-Cornelia Gramescu, adica eu, tot ce am vrut, anume Cori, tot eu . E drept ca am avut in viata norocul sa dau peste oameni puternici, oameni de la care am putut sa invat . De la fiecare am primit cate o lectie de viata si de la fiecare am furat cate un vis . Am mers hotarata inainte, mi-am asumat schimbarea si am decis sa nu ma opresc. A inceput o perioada de munca la mine, la cariera mea, la imaginea care voiam sa fie asimilata cu mine si la dorintele mele.

15.03.2006, ora 20.00. Am tinut prima clasa la GetFit Gym. Era prima data cand vorbeam in public, prima data cand predam ceva si prima data cand m-am gandit ca s-ar putea sa nu reusesc .Aveam la clasa 30 de femei cu varste cuprinse intre 26 si 45 de ani, pe care trebuia sa le fac sa se miste toate odata, in acelasi ritm, la aceeasi intensitate, vreme de 55 de minute. Ele trebuiau sa ma asculte, sa tina pasul cu mine, sa vrea sa faca exercitiile si, cel mai important, sa le placa. Sa aleg muzica cea mai potrivita, limbajul cel mai simplu si sa le pun in miscare. Sa uit ca eu aveam 22 de ani, ca mi-era o frica ingrozitoare, ca pentru o fractiune de secunda am avut impresia ca nu mai stiu nimic si ca ma vor manca de vie.

Am intrat la ora " Buna fetelor, numele meu este Cori si vom face impreuna Pilates" a inceput muzica " oooohhhhh, lovely to see you…" au zambit, eu m-am relaxat si m-am gandit ca oricum nu am nimic de pierdut.

Oana Cornelia a devenit Cori si asa a inceput noua mea viata. De trei ori pe saptamana predam la sala, alte 10-15 ore pe saptamana le petreceam alegand muzica, faceam eu sute de variante de exercitii ca sa vad ce le-ar placea fetelor, cum se simt cel mai bine, ce vreau sa le transmit. De dimineata pana la 8 seara eram la jobul meu normal, de la 8 inchideam sala, scoteam saltelutele si incepea munca. Cu toate cartile aruncate in jurul meu, cu laptopul langa boxe si cu o idee foarte clara in minte: lumea trebuie sa vina la ore pentru energie si fun, pentru placerea lor, nu ca sa slabeasca x kilograme.

Pe 20 martie 2006 dadeam primul interviu si prezentam primele exercitii de Pilates cu Cori. Am inceput sa devin vizibila. Am inteles ca am o responsabilitate sa transmit un mesaj corect, sanatos, sa explic lumii ca sportul e pentru oameni inteligenti si ca nu se rezuma la ore nesfarsite de transpirat in sali, ridicat sute de "kile" de greutati si indivizi cu muschi si fara creier.

A inceput una din cele mai palpitante perioade din viata mea. Ma transformam dintr-o femeie obisnuita intr-un model pentru clientele mele. Imi cereau sfaturi, deveneam prietene. Cea mai frumoasa clipa a fost aceea in care am inceput sa observ rezultatele muncii mele. Cand am inteles ca ceea ce fac le ajuta pe fete sa fie sigure pe ele, sa fie frumoase, sa vrea sa continue, sa se perfectioneze. Cand mi s-a multumit prima data pentru ceea ce faceam.

Mi-am cunoscut mai toate prietenele la sala. Toate sunt femei puternice, frumoase, fac afaceri, au joburi interesante, se distreaza, iubesc, gatesc, sunt fericite uneori si stiu sa mearga mai departe. Le-am dat clientelor mele ocazia sa descopere in ele puterea, motivatia si bucuria de a se reconstrui. Dar am facut-o si pentru mine, pentru ca am primit inapoi inzecit. Pentru ca am castigat prietene, am castigat incredere, am gasit bucuria de a trai, ambitia de a merge inainte si dorinta de a fi mereu in competitie cu tine.

Pentru ca asta am invatat eu din sport, asta am invatat de la clientele mele. Sa tintesc mai sus in raport cu mine, sa traiesc mai frumos, sa fiu mai hotarata sa cresc, sa fiu mai concentrata sa le inteleg. Sa le ofer informatiile de care au nevoie pentru a se schimba asa cum isi doresc . Sa pot sa fiu langa ele cand le e greu, sa pot sa daruiesc atentie si grija si sa pot sa fiu un model pentru ele.

Iar blogul asta va face si el. Va creste impreuna cu voi, odata cu mine. Va voi arata calea pe care si eu am invatat-o de la altii : o dieta sanatoasa, cu retete delicioase, cu sport facut de placere, pentru frumusete si sanatate.

Pentru femeile care muncesc, au familii si prieteni, care sunt ocupate, dar care sunt tot femei, au nevoie sa fie frumoase si sa se simta frumoase.Pentru voi!
Tag-uri: , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 9

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Mihaela-61 (24.09.2010, 12:01)
Buna Cori !

Am 49 de ani 165 cm si sunt o grasa am 80 kg.Fac de 3 ori/saptamana cate 30 min de bicicleta eliptica,acasa.Sunt casnica,insa nu sedentara.Am si probleme cu coloana si coloana cervicala.As vrea sa slabesc 15 kg .Nu vreau intr-o luna,doua ci vreau sa slabesc ,insa intr-un mos cat mai sanatos.Am facut sport in clasele primare(gimnastica).As vrea o mana de ajutor,un sfat in ce priveste miscarea,ce sport si de cate ori pe saptamana sa fac si accept si sfaturi in ce priveste alimentatia.Adica as vrea sfaturi si de ce nu sa-mi schimb stilul de viata.Am uitat sa spun ca m-am lasat de fumat acum 5 ani.Pana atunci aveam 68 kg.Pana la varsta de 37 de aani am avut o greutate constanta 58 kg.Dupa aia am avut fetita si m-am ingrasat treptat manccand ce-i ramanea ei.Era un fel de "e pacat sa arunc"Dupa ce m-am lasat de fumat m-am ingrasat.Nu sunt pofticioasa neaparat la dulciuri,insa mai simt nevoia uneori.Insa gatesc zilnic si cred ca de asta nu ma pot abtine.Am mai incercat diete,insa slabeam 6-8 kg insa le puneam inapoi.Medicamente n-am luat niciodata,nu cred in ele.Iti multumesc pentru sfaturi si o zi minunata iti doresc!!!
Răspunde-i
aurelia (15.02.2009, 19:29)
buna, practic aerobic de aproape 5 ani pot spune ca am slabit cam 48 de kg binenteles si cu regim dar am o mare,mare pasiune pt. aerobic si mar interesa daca ma puteti ajuta cu sa fac undeva un curs pt. atestat in aerobic, fittnes sa pot profesa la liber intro sala de fittnes sau asi vrea sa imi deschis un curs de aerobic la mine in oras nu pot trai fara miscare asa ca merg la o prietene la sala si tin eu uneorii cursurile sa aerobic dar nu am atestat si nu vreau sa ii fac probleme prietenei mele eu am un microb cu aerobicul si de mult caut ceva cursurii pt. instructorii am mare nevoie de atestat, va rog sa ma ajutatii ,,va multumesc ,,
Răspunde-i
Alina (10.01.2009, 23:40)
Inteleg asa de bine cum este sa ti se produca declicul...cu sala.Eu am slabit de la 100 la 70kg pt ca asa am vrut eu..Am inceput cu aerobic,ama vut si am o instructoare o bomboana..m-am idragostit de ea...si am 10 ani de aerobic..si pot spune ca e deja un drog,o pasiune.
As dori foarte mult sa stiu daca poti face un curs pt a obtine o atestare sa poti practica..Cred ca asta e urmatorul pas in indeplinirea visului meu..Sa ajung sa predau.Am facut si fac asta o vreme..cind instructoarea noastra mai pleaca la fata ei in Germania..eu ii tin locul cam 2 luni pe an..Si tot ea a fost cea care mi-a spus ca ar trebui sa imii au o atestare..
Se numeste Veronica Selin si e urmatoarea aparitie in revista Miss Sport...si o iubesc din suflet...asa cum imi e draga si Cori desi nu o cunosc pt perseverenta,ambitia de a slabi si stilul ei de viata...
Răspunde-i
maria (20.08.2008, 22:30)
Super... la fel imi doresc ... insa nu stiu cum sa procedez... am 90 de kg si cred ca 1,60 daca o mai fi atat...ma simt incomoda... chiar imi doresc un program de exercitii, ca am observat eu, daca fac exercitii slabesc mult mai bine decat daca as tine o dieta...
o mana de ajutor daca as primi... multumesc dinainte...
Răspunde-i
Catalina Sevastre (28.07.2008, 14:30)
Cori,

Poti sa ne spui doua vorbe despre combinarea alimentelor?
Răspunde-i
Cori_Gramescu (26.07.2008, 22:48)
Evia, am avut vointa dar am avut si ajutor.... sprijinul consilierului de nutritie, Cristi Margarit. Am invatat in timp ce sa aleg sa mananc si cum sa combin alimentele.

Intre timp , pentru ca imi place foarte mult sa gatesc, am reusit sa pun la punct retete care sa fie si gustoase si sanatoase. Iar acum, va prezint rezultatul ultimilor ani de incercari in bucatarie:)
Răspunde-i
(26.07.2008, 12:50)
Cita vointa ai avut.... te invidiez!:)
Răspunde-i
Cori Gramescu (25.07.2008, 20:48)
Hi Ofra,

Iti multumesc pentru mesaj, cred ca vei gasi informatii interesante si daca ai vreo intrebare, te rog sa nu eziti sa ma contactezi!

Toate cele bune,

Cori
Răspunde-i
ofra (25.07.2008, 20:09)
Hi Cori,
Sunt Ofra din Israel si doresc sa-ti multumesc pt.articolele care vor urma.
Personal le voi traduce si le voi da mai departe femeiilor ,prietenelor din fundatia feminina din care fac parte.

Si in numele lor iti multumesc.
Cu drag si respect
Ofra
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Despre mine
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar