Creveţi cu orez, usturoi şi pătrunjel

In Reţete de 12 ian 2016

Vrei să prepari o cină uşoară, rapidă, dar şi extrem de gustoasă? Îţi recomand să încerci un preparat pe bază de creveţi şi orez, săţios şi, totodată, delicios!

Timp: 20 minute
Dificultate: Medie
Porţii: 4
Kilocalorii: 450
Ingrediente:

1 cană de orez cu bob lung, 6 linguri de unt, 4 căţei de usturoi zdrobiţi, 350 g de creveţi decorticaţi, 1/4 cană de parmezan ras, 3 linguri de lapte degresat, 2 linguri de pătrunjel tocat, sare şi piper după gust.

Mod de preparare:

1. Fierbe orezul cu puţină sare şi piper pentru gust.

2. Într-o tigaie de dimensiuni mari topeşte untul. Căleşte în unt usturoiul zdrobit preţ de 3 minute, amestecând încontinuu.

3. Adaugă apoi în tigaie şi creveţii, însă fără să te opreşti din amestecat. După ce a trecut un minut, pune şi orezul gătit şi scurs bine.

4. Pune peste şi parmezanul, laptele degresat, sarea şi piperul şi găteşte la foc mic preţ de 2 minute.

5. Aranjează apoi preparatul pe o farfurie şi decorează-l fie cu câteva frunze de pătrunjel, fie cu două fâşii de parmezan.

Poftă bună!

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
16 aug