Ciocolată de casă cu covrigei şi unt de arahide

In Reţete de 19 apr 2017

Combinaţia de dulce cu sărat este una unică şi toată lumea se va bucura de această reinterpretare a clasicei ciocolate de casă.

Timp: 6 ore şi 20 minute
Dificultate: uşoară
Porţii: 9
Ingrediente:

1/4 cană miere, 1/4 cană praf de cacao neagră, 1 pungă covrigei, 2 linguri unt de arahide, 2 căni de iaurt grecesc

Mod de preparare:

1. Se amestecă iaurtul cu mierea apoi se adaugă jumătate din praful de cacao şi după ce se mixează bine se adaugă şi restul de cacao şi se mai amestecă până se încorporează.

2. Se întinde compoziţia într-o tavă trapetată cu hârtie de copt.

3. Se face un covor de covrigei deasupra compoziţiei, aşezându-se pe rând, câte un covrigel, unul lână altul.

4. Se topeşte untul de arahide şi se toarnă peste covrigei.

5. Se dă tava la frigider pentru cel puţin şase ore (sau până se întăreşte compoziţia).

6. Se rup cu mâna bucăţi din compoziţia întărită şi se consumă ca atare sau se mai toarnă, la alegere, un sirop fructat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mai