Ce să nu faci în avion: 11 sfaturi esenţiale de la...

Citeste mai mult»

9 legi INCREDIBILE care există doar în Coreea de Nord

Citeste mai mult»

De ce avem spaţii între degete şi alte explicaţii care...

Citeste mai mult»

Cercetătorii explică ce se întâmplă cu organismul tău...

Citeste mai mult»

Cum previi osteoporoza în doar un minut

Citeste mai mult»

TEST de personalitate: Unde se află omul din imagine?

Citeste mai mult»

Miracolul din ghimbir și cum să arzi grăsimea abdominală

Citeste mai mult»

Leacul anti-cancer a fost în sfârșit DESCOPERIT

Citeste mai mult»

Ușa destinului îți dictează viitorul

Citeste mai mult»

Test: Răspunde la următoarea întrebare fără a te gândi......

Citeste mai mult»

7 uleiuri care îți vor transforma înfățișarea în 7 zile

Citeste mai mult»

TEST: 2 întrebări determină IQ-ul tău

Citeste mai mult»

Vezi ce aliment minune te scapă de ORICE boală

Citeste mai mult»

Dovedit ştiinţific: Acest TRIO declanşează orgasmul feminin

Citeste mai mult»

Chiromanţie: Forma şi lungimea degetului mic trădează...

Citeste mai mult»

60 de secunde împotriva kilogramelor în plus: 2 trucuri...

Citeste mai mult»

Nu te vei mai certa NICIODATĂ cu partenerul dacă ţii cont...

Citeste mai mult»

Femeile care fac asta în dormitor sunt predispuse la...

Citeste mai mult»

Horoscop 2017 - Un an al EXTREMELOR pentru Balanţe,...

Citeste mai mult»

Nu reîncălzi niciodată aceste 7 alimente - Devin TOXICE!

Citeste mai mult»

Adaugă SARE în şampon pentru...

Citeste mai mult»

De ce e bine să ţii în cameră un pahar cu apă, sare şi oţet

Citeste mai mult»

Chifle din pâine dulce

In Reţete de 20 noi 2017

Pe măsura celor mici și în satisfacția celor mari, cele mai delicioase chifle făcute vreodată în casă.

Timp: 2 ore și 45 de minute
Dificultate: intermediară
Porţii: 24
Ingrediente:

1/2 cană zahăr, 1/2 cană apă încălzită, 1 linguriță și jumătate sare, 1 pachet mic drojdie de bere uscată, 1 cană și jumătate de lapte, 2 batoane de unt nesărat, 3 ouă mari, 6 căni făină integrală

Mod de preparare:

1. Se încălzește laptele într-un ibric mic și când se ia de pe foc se încorporează untul tăiat bucățele și zahărul, apoi se lasă la răcit.

2. Se dizolvă drojdia în apa încălzită și se lasă până se absoarbe complet.

3. Se amestecă cu mixerul combinația de lapte cu ouăle bătute ușor, drojdia, sarea și jumătate din făină, până ce se formează un aluat uniform, apoi se adaugă făina rămasă, câte 1/2 de cană odată, și se amestecă până se formează o bilă fină.

4. Se îndepărtează din bol compoziția și se frământă de mână aproximativ 5 minute, pe o suprafață tapetată cu făină, după care se pune într-un castron mare, uns cu un pic de ulei sau unt, și se lasă acoperit, la căldură, până își dublează suprafața, adică aproximativ 60-70 de minute.

5. Se tapetează o suprafață întinsă cu făină și se pune deasupra ei coca, pentru a o porționa în formele și mărimile dorite, apoi se așează formele obținute pe o tavă cu hârtie de copt și se mai lasă acoperite încă 30-40 de minute.

6. Se preîncălzește cuptorul la 210 grade Celsius și se coc chiflele până devin maronii, adică aproximativ 20 de minute, apoi se scot din cuptor și se unge suprafața lor cu unt topit.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 dec