Cele mai periculoase alimente de pe masa de Revelion, potrivit nutriţioniştilor

De în Diete 30 dec 2015

Chiar dacă a trecut Crăciunul , asta nu înseamnă că silueta ta a scăpat de pericole. Află de la un medic specialist în nutriţie cum să ai grijă de sănătatea ta de Revelion şi ce obiceiuri alimentare să adopţi pentru a avea o stare de bine în noaptea dintre ani.

masa Revelion

Iarna este anotimpul în care se testează la maximum capacitatea de apărare şi răspuns a organismului la bolile cu specific de sezon, în special pentru grupele de vârstă extreme - copiii şi vârstnicii.

De aceea, pentru a te bucura de Revelion fără să îţi suprasoliciţi sistemul digestiv, trebuie să respecţi recomandările doctorilor, să te fereşti de excesele alimentare şi să respecţi câteva sfaturi simple.

Medicul specialist îţi recomandă pentru masa de Revelion:

  • Să alegi alimente cu valoare nutritivă mare, care aduc un aport proteic de bună calitate: carne albă slabă, peşte şi derivate, ouă, lactate şi brânzeturi cu aport mediu de grăsime în locul cărnii roşii sau bogată în grăsimi, procesate.
  • Să optezi pentru alimente cu glucide integrale, nerafinate, care dau un aport energetic de durată, în locul glucidelor rafinate, a alimentelor bogate în făinuri albe şi zahăr,
  • Să alegi grăsimi naturale cardio-protectoare din uleiuri vegetale şi oleaginoase în locul grăsimilor animale, a derivatelor de tip tocături grase şi intens procesate.
  • Să incluzi surse bogate în vitamine, minerale şi fibre: fructe şi legume din abundenţă, cât mai crude, nepregătite termic sau chimic.

Cele mai periculoase alimente pentru digestia ta

Revelionul înseamnă un belşug gastronomic al mesei dintre ani, însă nu trebuie să transformi această cină într-o ameninţare la sănătatea ta şi a familiei tale.

"Cele mai periculoase alimente pentru stomacul, pancreasul sau colecistul nostru sunt: salata boeuf, sarmalele, friptura de porc, cârnaţii din carne de porc sau ouăle umplute.

Putem alege ingrediente mai dietetice (o maioneză mai uşoară, o carne mai slabă), metode de preparare mai potrivite (gătitul la cuptor sau grătar, în loc de prăjit) şi să le consumăm cât mai simplu, cu salată din belşug şi fără pâine, cartofi sau orez. Să nu uităm de tradiţionalul cozonac, pe care este indicat să îl consumăm la masa de dimineaţă, împreună cu o cană de lapte, ceai sau cafea, fără alte alimente.", adaugă dr. Luminiţa Florea, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice.

Tag-uri: , , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 iul