Ce să faci dacă primești colete nesolicitate

De în Lifestyle 13 apr 2018

Uneori se întâmplă să primești pachete care conțin lucruri pe care nu le-ai comandat, iar câteodată nici măcar nu esti tu destinatarul, dar iată ce trebuie să faci.

Greșelile de livrare se întâmplă mereu, iar dacă este un simplu caz de adresă gresită și tu știi cui îi aparține de fapt, spre exemplu un vecin, poți să duci coletul direct la destinatarul de drept. Dacă nu cunoști adresa sau persoana respectivă, dar este de dimensiuni mici, atunci poți să lași plicul la adresa indicată.

Se mai poate ca vreuna dintre firmele de la care ai comandat la un moment dat ceva să îți trimită acum un cadou și conform legilor în vigoare poți păstra produsul respectiv chiar dacă nu l-ai comandat, indiferent de la cine provine. Dacă însă este pur și simplu o eroare de livrare și nici nu-ți dorești produsul respectiv sau pur și simplu conștiința îți spune că nu este dreptul tău, atunci poți contacta expeditorul și să te oferi să returnezi pachetul, iar dacă ți se spune în continuare că-l poți păstra gratuit, dar tu tot nu-l vrei asigură-te că plătesc ei pentru taxele poștale de stocare și retur, fiindcă sunt obligați și este ilegal să te taxeze pentru ceva ce nu voiai din start. În plus, dacă nimeni nu-l revendică la timp, îl poți păstra liniștită, arunca la coșul de gunoi sau face altcuiva cadou.

Dacă ți s-a întâmplat acest lucru de mai multe ori și numele de pe toate pachetele este același, s-ar putea ca de fapt să-i fie adresat fostului chiriaș sau proprietar coletul respectiv, caz în care poți anunța atât expeditorul cât și poșta că persoana respectivă nu mai locuiește acolo. Deci fie te bucuri de darurile gratuite fie te pregătești psihic de o lungă discuție prin telefon cu serviciile de relații clienți.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 ian