Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

Ce iti spui cand te uiti in oglinda?

De în Sport 25 feb 2010
Vorbesti cu tine atunci cand te uiti in oglinda? Te certi? Te apreciezi? Te critici? Te compari cu alte femei? Iti faci deja operatii estetice vizuale care te conduc chiar si imaginare spre perfectiunea corporala? Cum iti reglezi self-esteem-ul? Cum sa iti zambesti cand te uiti la tine? E cazul sa fii prea critica/aspra cu tine? Cum supravietuiesti cand te afli alaturi de un trup senzational, aproape perfect? Raspunsurile in materialul de mai jos, precum si "injectiile" de optimism, energie si capacitate de a reusi sa te vezi frumoasa in oglinda!
Asaa...acum eu intru in scena: deja ma vad...am iesit din cada si ma pregatesc de ritualul zilnic pe care il aplic corpului meu: crema de corp, de fata, crema anticelulitica (incerc sa fie in fiecare zi) si crema de maini...toate in fata oglinzii din baie, evident! Si atunci incep sa vorbesc cu mine insami, mai exact cu silueta mea, caci despre imaginea corporala vorbim astazi: daca as avea aici abdomenul mai plat, daca as taia aripioarele proeminente, daca posteriorul ar fi un pic mai bombat, offf, multe sunt de facut pentru a arata ca unul dintre modelele acelea pe care pur si simplu le adulmec prin intermediul tv-ului: cum pot avea ele un asemenea abdomen, fara nicio proeminenta deranjanta? Stiti, eu am o problema cu partea abdominala, a devenit obsesiva, ca sa recunosc, si d-aia ma refer mereu la acea parte...ma deprima, chiar daca sa nu credeti ca stau locului, fac si eu eforturi de a le ajunge din urma, insa uneori parca rezultatul este asa departeeeeee...dar sunt sigura ca pot! Printr-un complex de atitudine, de idei, de mantre, de puteri inoculate prin puterea mintii si aplicate prin forta fizica! Trebuie toate aflate, analizate si integrate in mintea si in actiunile noastre..

Cine si cand te vede grasa?

Intai si intai, ai grija cine si cand te vede grasa. S-ar putea sa existe imagini distorsionate ale tale sau ale celorlalti vizavi de imaginea corporala pe care o expui. Ai grija sa nu cazi in capcana iubitului, soacrei, sotului, a prietenelor, a ta sau mai grav, dar nu imposibil, a unei imagini de anorexica sau bulimica...psihologul Cristina Calarasanu de la CPAP, te ajuta sa intelegi mai bine aceste perceptii, uneori distorsionate, si sa te asiguri ca nu ai cazut in vreo capcana bine pregatita de psihicul sau de persoanele din jurul tau.

Si atunci cand dam de partile negative ale corpului nostru in oglinda, nu ezita sa apelezi la trucuri care ti-ar putea "revigora" imaginea...

"Chiar daca unii considera asta un defect, eu am invatat sa-mi iubesc vergeturile. Asa ca accept vergeturile. Accept si sanii lasati. Accept si celulita de care n-am mai fost in stare sa scap dupa sarcina. Daca stii sa iti tii capul sus si esti fericit si ai o atitudine pozitiva, atunci orice altceva e irelevant. Increderea in sine sta pe primul plan", spune Jessica Alba, una dintre cele mai frumoase femei pe care eu, persona,l le-am vazut vreodata. Se pare ca uneori, nu perfectiunea corporala este totul atunci cand te uiti intr-o oglinda, ca reflexia nu infatiseaza lucrurile intocmai realitatii. Dar ce este realitatea? Okey, inainte sa divagam spre filosofie si alte meleaguri sa revenim la ceea ce ne preocupa aici. In mod cert, Jessica nu vede o femei urata din cauza imperfectiunilor corporale care au aparut dupa nastere, ci vede o...mama fericita, o femeie pentru care experienta de a fi mama depaseste granitele unei imagini corporale. Insa nu toate suntem pe aceeasi lungime de unda cu ea, si de cele mai multe ori am face tot posibilul sa determinam, pacalim sau chiar sa santajam oglinga sa nu ne mai tradeze defectele. Cum putem face asta, fara a ne dezice de placeri zilnice, dar si pentru a ataca defectele din plin, afla in continuare prin cele 7 idei mici, ritualice care ti-ar putea schimba complet reflexia oglinzii sufletului, dar si a corpului.

Ok, iti cunosti bine defectele si punctele slabe ale siluetei tale, dar nu mai este nevoie sa fie puse in lumina si de aparitia laturalnica a unei femei cu masuri de fotomodel.

Stiu cum e! Pana si eu sunt invidioasa si fac comparatii pe strada sau la tv in raport cu corpul meu, deci recunosc, dar sa mai apara si langa mine si ceilalti sa faca instant astfel de comparatii nu este de dorit...dar am stat si m-am gandit si la slabanoagele acestea pe care le admiram, am analizat diverse "aspecte" ale lor si am reusit sa gasesc cateva motive pentru care invidia in fata lor nu-si are locul" Iata 10 motive pentru care NU trebuie sa fim invidioase pe slabanoage!

Cum sa iti zambesti cand te uiti la tine?

Remodeleaza-ti mimica chipului atunci cand te uiti in oglinda, din incruntata, nemultumita, intr-o fata zambitoare, plina de multumire, sau cel putin, entuziasm si optimism. Acestea contribuie foarte mult la stima de sine si la increderea in propria persoana. Este greu sa iti zambesti cand te uiti in oglinda? crezi ca nu ai niciun motiv sa o faci, uitandu-te la corpul tau?

Am cautat intamplator sa vad pe forumuri, ce vad femeile atunci cand se uita in oglinda. Am ramas usor dezamagita, si am constatat ca stima de sine a femeilor este la un nivel extrem de scazut in ciuda unor fotografii foarte dragute pe care l;e au la avatar.

KendraScholar
: cand ma uit in oglinda vad o persoana extrem de timida, si pe deasuora si supraponderala; aceste kilograme in plus simt ca ascund adevarata mea persoana, personalitate, pe care nu o mai pot readuce la viata...nu cred ca sunt foarte urata, dar simt ca faptul ca nu sunt multumita de cum arata per total, ma trage foarte mult inapoi pe toate planurile... si ma gandesc mereu la perceptia celorlalti asupra mea - ma gandesc de multe ori, daca nu cumva ma fac in gandul lor o "grasa nesimtita", care mananca pe nerasuflate si nu face nimic pentru a arata bine....insa am de gand sa schimb acest lucru cat de curand,

Rebecka Nejderas
: singurul lucru pe care il vad in oglinda este o fata extrem de urata si patetica, care are o viata mizerabila...

1. Nu te mai compara cu absolut nimeni: esti o persoana unica si acest lucru ar trebui sa fie o calitate, nu un defect! Cea de langa tine nu conteaza in caracterizarea ta! Ceea ce persoana vede la persoana ta ca fiind imperfect, poate ca tie ti se pare un aspect bun al corpului tau (nu ti s-a intamplat sa ti se spuna ca mai trebuie sa dai jos 2 kilograme, dar tu sa fi complet multumita de propriul corp) - privirile celorlati trebuie sa te lase indiferenta, propriile priviri iti creeaza terenul necesar increderii in sine!2. Perfectionismul nu exista: imaginea ideala pe care o ai in minte masura propriei tale persoana te impiedica sa iti atingi obiectivele...

3. Fii realista! Atata timp cat esti cu picioarele pe pamant si bine cantonata in realitate si iti cunosti puterile, vei face pasi mici, dar siguri si eficienti spre o imagine mai buna a ta!

4.
Steb by step - toate vrem sa fim frumoase maine daca se poate, dar schimbarile solicita timp; nu putem sa facem totul dintr-o data, ci trebuie sa te inzestrezi cu multa rabdare pentru a putea trai schimbarea

5.
Nu maine, nu anul asta, nu in cativa ani! Acum! Ce ai de facut? Pentru imperfectiunile corpului, mult sport: oriunde, oricand, se accepta si mici trucuri, numai miscare sa fie; alimentatia ta trebuie ajustata maxim: seara totul trebuie sa fie light; dulciurile in cantitati mai mici si consumate cat mai dimineata, pentru a nu se depune; etc.; poti incepe chiar in acest moment transformarea!

6.
Spune-ti mereu ca "pot si voi reusi"; in fiecare zi, atitudinea pozitiva te salveaza din cele mai grele situatii, uneori chiar asa este "tot raul este spre bine"!

7.
Si imbracamintea poate fi un suport moral temporar! De exemplu, eu avand probleme cu partea abdominala, nu imbrac mai niciodata bluze foarte stramte, ci mai largute, si ma simt mai bine asa, mai sigura pe mine! Dar asta este temporar, dupa cum am spus, eu iau masuri atat alimentare, cat si sportive pentru a-mi "repara" defectele!

Esti prea aspra/critica cu tine?

Atunci cand:

- iti gasesti in oglinda numai defecte; aproape niciodata o calitate
- te compari mereu cu alte femei, aceasta fiind ind efavoarea ta
- te izolezi social, pentru ca te vezi urata si nu vrei ca ceilalti sa te vada asa;
- te plangi tot timpul de corpul tau; vorbesti numai despre asta;

...inseamna nu numai ca esti prea critica, ci ca psihicul tau este la pamant, iar imaginea corporala s-ar putea sa fie doar "un pretext" utilizat pentru probleme foarte grave...

Cristina Calarasanu, psiholog la Centrul de Psihologie de Actiune si Psihoterapie, ne-a explicat intr-un articol ca "Nevoia de a te vedea grasa presupune o nevoie de depreciere a imaginii de sine, o autocritica cu privire la propria persoana. Acest lucru ne spune despre persoana ca nu se simte confortabil cu sine insasi, ca este nemultumita, nefericita, confuza.Solutia cea mai frecvent intalnita este in a corecta "defectul", adica de a cauta diete, programe, pentru a slabi. Insa starea ramane adesea aceeasi, pentru ca persoana nu a aflat ce anume ii determina nemultumirea. Corpul este doar o arie de expresie, el nu este cauza nemultumirii sau suferintei, ci este un ecran de proiectie."

Fa o introspectie si analizeaza bine care este sursa problemelor tale, iar daca in final corpul reprezinta ultimul resort la care te gandesti "take action" (e foarte simplu de rezolvat problema), daca nu, atunci apeleaza la specialist sau discuta despre probleme cu apropiatii, prietenii si familia, si vezi cum te pot ajuta sa gestionezi problema. Primul pas este sa vorbesti despre asta!

Reprogrameaza-te pentru a fi femeia fatala!

Si la final, daca tot nu te-ai convins pana acum sau nu reusesti sa iti insufli ideea ca esti frumoasa asa cum esti, sau ca esti puternica si iti vei putea atinge obiectivul de a arata mai bine, prin toate metodele posibile, dar si sanatoase, te invatam sa te "reprogramezi" mental pentru a-ti reconstrui imaginea.
Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar