Ce cred bărbaţii despre relaţiile la distanţă

De în Dragoste & Sex 6 iul 2016

Relaţiile la distanţă reprezintă unul dintre cele mai fierbinţi subiecte ce ţin de legătura dintre partenerii de cuplu. Dacă îţi sunt familiare complicaţiile şi provocările unei astfel de relaţii, cu siguranţă vrei să ştii ce au de spus bărbaţii despre un astfel de angajament.

Bărbaţi cu vârste diferite au acceptat să vorbească deschis despre relaţiile la distanţă, dezvăluind astfel perspectiva masculină asupra unei astfel de legături.

25+

În preajma vârstei de 20 de ani, indivizii sunt dispuşi să facă o astfel de relaţie să funcţionează. Deşi bărbaţii sunt puţin reticenţi şi temători, sunt mult mai deschişi odată ce au trecut de pragul de 25 de ani. Astfel, T. ,în vârstă de 28 de ani, explică: "Acesta este momentul în care vrem să ne investim energia în construirea unei cariere şi în urmărirea altor interese. Dat fiind acest lucru, o relaţie la distanţă este practic o binecuvântare, din moment ce ai spaţiul şi flexibilitatea necesară pentru a te ocupa de propriile nevoi. Într-un astfel de angajament, nu mă simt dependent emoţional de parteneră".

D.R., în vârstă de 26 de ani, împărtăşeşte aceeaşi viziune. Bărbatul susţine că relaţiile la distanţă funcţionează pentru că nu există presiunea unui angajament imediat. "Poţi vedea liniştit cum decurg lucrurile şi apoi să iei o decizie mai serioasă."

30+

După vârsta de 30 de ani, perspectiva se schimbă radical. "Relaţiile la distanţă sunt doar pentru întâlniri ocazionale, pentru aventuri şi nicidecum pentru legături serioase", este de părere S.B., în vârstă de 30 de ani. Bărbatul simte că dacă ambii parteneri sunt suficient de determinaţi să facă această relaţie să funcţioneze pe termen lung, merită efortul. În caz contrar, este de părere că e bine să foloseşti acest tip de relaţie doar dacă îţi doreşti aventuri fără obligaţii. Astfel, spune S.B, te scuteşti de inimi frânte şi cheltuieli inutile.

A.P, în vârstă de 30 de ani, este de părere că poţi avea o astfel de relaţie până la un punct, fiindcă în cele din urmă, bărbatul are nevoie ca femeia să îi fie alături pentru a-i oferi sprijin emoţional. "Este foarte important să ajungi să petreci ceva timp alături de partener."

35+

G.M, în vârstă de 35 de ani, a avut de făcut un stagiu de un an departe de soţia lui, când a plecat la o şcoală culinară din Paris. "Dacă aţi luat decizia comună de a fi separaţi pentru o perioadă, atunci distanţa va fi mai uşpr de digerat. În ziua de azi, partenerii trebuie să se încurajeze reciproc să îşi urmeze visele. Astfel, conceptul de relaţie la distanţă devine comun şi în cazul unei căsnicii."

N., în vârstă de 37 de ani, este de părere că spaţiul este cheia. Deşi apar provocări, este important ca partenerii să aibă spaţiu suficient pentru a se înţelege.

40+

Pentru mulţi dintre bărbaţii trecuţi de 40 de ani, relaţiile la distanţă declanşează un sentiment de nostalgie, deoarece simt că, în vremurile noastre, cu accesul la tehnologie şi alte medii de comunicare, distanţa nu mai este o barieră în adevăratul sens al cuvântului. Unii dintre ei, care au avut relaţii la distanţă în tinereţe, îşi doresc să le fi fost mai uşor. Cu toate acestea, în ciuda lipsurilor, sunt de părere că a meritat.

S.A, în vârstă de 57 de ani, consideră că "dat fiind faptul că legătura este bazată pe o conexiune mentală, lucrezi mai mult la menţinerea angajamentului. Da, uneori distanţa te poate afecta, dar o atitudine pozitivă şi abodarea potrivită ajută la depăşirea lipsei proximităţii fizice."

M.J, în vârstă de 45 de ani, în schimb, este de părere că "nu există o formulă clară pentru a face o astfel de relaţie să funcţioneze. În cazul relaţiilor la distanţă, este vorba mai mult de valorile comune ale celor doi indivizi."

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...la distanţă reprezintă unul dintre cele mai fierbinţi subiecte ce ţin de legătura dintre partenerii de cuplu. Citește mai departe… Sursa: feminis.ro ...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
21 mai