Cât de mult s-a schimbat viața veganilor în ultimii 10 ani

De în Lifestyle 8 aug 2017

Citește despre cât de mult s-a schimbat în ultimii zece ani viața veganilor și ce înseamnă astăzi să fii vegan. 

1. Brânza vegetală

Acum zece ani, brânza vegetală era groaznică și se găsea foarte rar, în puținele magazine de profil existente. Acum există mai multe firme producătoare și diverse sortimente cu un gust desăvârșit și textură care o imită perfect pe cea din lactate.

2. „Carne” din plante

În 2007 găseai foarte puține produse vegetale care să imite carnea și asta doar pe rafturile mici dintr-un colț al vreunui mare lanț de magazine. Astăzi poți găsi aproape peste tot burgeri vegetali, parizer vegetal, hot-dog vegetal și toate sunt delicioase. Unele produse chiar sunt vândute în galantarele de carne.

3. Restaurante vegane

Întotdeauna au existat câteva restaurante de profil foarte bune, dar de obicei, acestea erau într-un număr limitat, doar în marile orașe și erau foarte departe unul de celălalt. În 2017 se găsesc destule restaurante, care chiar dacă nu sunt în totalitate vegane, oferă zilnic în meniurile lor preparate de post, vegetariene sau vegane. Există chiar gogoșerii și patiserii speciale pentru vegani.

4. Festivaluri de profil

Festivalurile vegane erau o noutate în trecut, dar acum sunt ceva special cu adevărat. În Los Angeles există Vegan Octoberfect și în Dallas Texas Veggie Fair. Ce-i drept, cele mai răspânditre sunt încă în America, dar pentru mai multe festivaluri de profil poți consulta următorul articol.

5. Instagram și Pinterest

Chiar dacă nu-ți vine să crezi, Instagram și Pinterest nici nu existau acum zece ani, însă astăzi, ele sunt principalele motoare de promovare ale acestui stil de viață. Aici mii de vegani din toată lumea postrează rețete deosebite, poze cu restaurantele descoperite și mâncărurile gătite, care fac poftă până și celor mai mari gurmanzi. Pinterest a avut de curând o creștere cu 52% a postărilor legate de lucruri vegane.

6. Lapte vegetal

În trecut, până și laptele de soia era o delicatesă, în ziua de astăzi toate supermarketurile au lapte de soia, de migdale, de orez și de cocos. Vânzările de lapte vegetal au crescut foarte mult. Până și lanțul de cafenele Starbucks oferă preparate cu lapte vegetal, care includ și înghețată specială.

7. Veganismul a devenit un stil de viață

Acum zece ani, dacă intrai într-un restaurant și spuneai unui chelnăr că ești vegan trebuia sa explici ce înseamnă, dar acum toată lumea știe ce să îți ofere. În 2017 a fi vegan nu mai este un moft, a devenit deja un stil de viață pe care l-au adoptat vedete precum Beyonce și Jennifer Lopez. În plus, amprenta de carbon a unui vegan este mult mai mică.

Tag-uri: , , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Blonda cu Ferrari

19 iul 2018

Pretul pentru gard

16 iul 2018

Jale mare

16 iul 2018
Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 iul