chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

Brunch la Radisson

Pentru ca in fiecare zi imi desfasor activitatea de gastronom in jur de 12 - 14 ore, iar duminica este ziua mea libera, imi permit sa dorm mai mult si uneori sa merg la brunch in oras.

Si pentru ca imi place aceasta idee, am incercat diverse locatii cum ar fi:

La Marriot – unde brunch- ul  seamana cu o piata provencala, cu rafturi pline de legume si fructe si diverse asa zise tarabe, unde primesti diferite sortimente de mancare, asiatice sau nu.

Daca vrei sa privesti agitatia strazii, Intercontinental are in meniu „Brunch on the Boulevard" -  la braseria  Corso. Meniul brunchului este foarte variat si se reinnoieste sezonal.

Mai este si Crown Plaza, unde in afara de produsele obisnuite micului dejun, veti gasi un stand special de paste, un altul cu specialitati de carne care se pregateste in fata clientului si in fiecare duminica se incearca o tematica aparte, cu specialitati dintr-o anume zona a lumii.

Sa nu uitam Novotelul care, in combinatia sa de arhitectura veche imbinata cu linii moderne, promoveaza in Café Theatro conceptul de brunch, mizand  pe delicatese (homari, languste, creveti tiger sau foie gras), totul fiind savurat in ritmul muzical de viole live.

Si cum nici Howard Johnsons cu restaurantul Avalon nu trebuie uitat, aici conceptul "Fusion Brunch" prezinta un spectaculos bufet cu: sushi, teriaki beef, frigarui de creveti si tot felul de dumplings.

Athenee Palace Hilton vine si el sa etaleze conceptul de brunch continental, cu specialitati italienesti, romanesti, selectie de fructe de mare, lobster si creveti, stridii, salate, selectie de salamuri, specialitati din carne, omlete, croisante, moussuri de fructe si ciocolata si multe alte bunataturi

Si poate mai sunt si multe altele pe care inca nu le-am cunoscut, dar se pare ca eu m-am  indragostit de „La Vie en Rose" la Radisson, pentru ca a fost o perioada cand totul era roz, de la vestimentatia chelnerilor, la sampanie si pana la deserturi.

Astfel, duminica in jurul orei 13,00 ajungem la Radisson, singuri sau insotiti de prieteni, si ne intampina intotdeauna zambitor managerul F&B – Dan,  un model de salariat pe care si noi l-am dori la restaurantul nostru.

Dar sa lasam propriul restaurant de-o parte, pentru ca e ziua noastra libera si sa ne bucuram de atmosfera placuta si primitoare a unei zile de duminica, cand ne-am hotarat sa luam masa de pranz, a la long, la Radisson.

Am observat ca restaurantul este frecventat  de persoane, care vor sa petreaca impreuna cu familia ori prietenii cateva ore luand un pranz consistent, chiar opulent as putea spune...

Pretul este de 170 de lei de persoana, pentru cele peste 60 de feluri de mancare, pe care le ai la dispozitie in sistem de bufet suedez, dintre care numai 24 sunt varietati de desert  si este inclusa si o sampanie roze Rhein, de la Cramele regale din Azuga.

“Le Chef” (bucatarul sef), germanul Bernd Kirsch, o buna cunostinta a noastra, un om special, are in subordine o armata de bucatari, majoritatea cu o experienta bogata pe vase de croaziera,intr-un cuvant - personal de clasa inalta.

Un bufet plin de bunataturi imi face cu ochiul: foie-gras, peste, stridii, calamar, homar, langustine, creveti si alte fructe de mare, paste, fripturi clasice sau pregatite in stil japonez ,cu sos soya, toate insotite de garnituri  foarte variate .

La desert sunt etalate: un bar cu inghetata, o fantana cu ciocolata belgiana si foarte multe fructe proaspete, clatite si la comanda crepes suzette, iar uneori iarna chiar dulciuri sub forma de cosmetice ,in cutii speciale, de juri ca sunt adevarate rujuri sau creme, un deliciu pentru copii si de ce nu si un pretext pentru a face o gluma buna unei prietene.

Apropo  de copii, daca vii cu ei, acestia au un loc de joaca special amenajat, cu supraveghetor (domnisoare dragute si amabile, imbracate in clovni si alte personaje de poveste). Am inteles de la seful de sala ca la masa, copiii intre 6 - 12 ani au reducere de 50 la suta, iar cei pana in 6 ani pot manca gratuit.

Sa vorbim si de clientela, pentru ca si ea este aleasa si anume tot felul de VIP-uri, sportivi, creatori de moda, vedete TV, dar si un mare numar de oameni de afaceri. De fapt pentru mine este o placere sa revad o mare parte a clientilor nostri intr-o alta ipostaza, si mai ales sa ne salutam si conversam.

Acum vara, daca ai chef, poti veni la piscina din curtea interioara, poti sta pe sezlonguri elegante la soare sau te poti balaci, si cand ti se face foame, ai masa rezervata pentru brunch pe terasa din apropiere.

Totul se petrece intr-o atmosfera foarte placuta cu personal profesionist, in acorduri fine de jazz, intr-un cuvant: finete.

A, uitasem sa va spun de marea “chichitza“: bucatarul sef  a introdus o inovatie gastronomica a viitorului - preparate moleculare, cum ar fi cocktail din spuma de Bounty, sau Campari orange in lingurita, rosii cu spuma de mozzarella si tot asa.

 Nu stiu daca stiti dar bucataria moleculara, inventata de spanioli acum 11 ani, a ajuns si la noi si este in mare trend. Si pentru ca tot am vorbit despre produse moleculare, sunt  pur si simplu fascinata de acestea, chiar am folosit aceasta tematica la un party aniversar de curand si ma gandeam sa o prezint intr-un show gastronomic impreuna cu  muzica, lumina si dans.

Poate suna  putin cam indraznet, dar  cine stie ce poate iesi de aici...

Tag-uri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 15

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Creanga Ion (27.11.2010, 18:00)
de fapt toate comentariile sunt facute de aceeasi persoana cu aceleasi greseli de ortografie si punctuatie.
Răspunde-i
Mihai (28.08.2009, 18:01)
Cautam zilele trecute un loc sa imi serbez ziua in septembrie si brusc mi-am adus aminte ca un prieten mi-a servit-o p'asta cu brunchul si citind comentariile tale parca parca m-ai convins :) nu-i rea ideea si cred ca am sa- o practic pe 20 septembrie :))
toate bune si ne mai auzim:)
Răspunde-i
Iulia Istrati (21.08.2009, 16:00)
Astazi am descoperit si blogul tau cautand un restaurant bun unde as putea sa merg in weekend. Am fost impresionata de descrierea ta si cred ca un brunch ar putea fi o alegere corecta , asa ca voi alege Radisson.Revin luni sa-ti spun cum a fost .weekend placut!
Răspunde-i
ALINA PATRU (18.08.2009, 21:57)
Is cooool ! ai o super opinie despre brunch ,pana acum chiar nu ma interesa si mi se parea destul de plictis dar am fost la Radisson si chiar e adevarat !Bun si f. high class. pe curand !
Răspunde-i
CRISTINA (11.08.2009, 19:07)
Stii, chiar lucrez in domeniu si articolul tau m-a impresionat placut .E super ok ideea de brunch si am vrut sa o incercam si noi ,chiar daca nu lucram la un hotel asa de mare si important.Cred ca merita incercata si am sa te sun la restaurant pentru mai multe informatii
multa bafta
Răspunde-i
Andrei (31.07.2009, 17:23)
Chiar cautam un loc nou pentru weekend ,iar ideea ta cu brunchul nu-i rea ,merci ....
iti spun luni ce a iesit
Răspunde-i
Simona Patrascu (29.07.2009, 19:10)
F.koooool ,nu prea am fost eu pana acum la brunch ,dar suna interesant , am fost in schimb la Mica Elvetie cand era pe Icoanei si chiar incercam zilele trecute sa caut unde s-a mutat .Acum stiu ca am studiat webul si sigur voi veni pe la voi :)
salut si bafta !
Răspunde-i
M K (26.07.2009, 18:57)
Pana acum este cea mai detaliata si mai exacta expunere a unui subiect , iar avand in vedere ca avem de-a face cu un expert in ale gastronomiei ( patron de restaurant si totodata, consultant in gastronomie ) , ar fi pacat sa nu va urmam sfatul si sa NU incercam macar o data unul din aceste locuri amintite de dvs. Sunt sigura ca ne veti tine la curent si pe viitor cu alte " chichitze " din acest domeniu ...Va urez mult succes in continuare si va asteptam si cu alte subiecte , de ce nu ? :))
Răspunde-i
blagoi lucian (25.07.2009, 23:20)
Este un articol foarte pertinent care te salveaza in a incerca diferite locatii si sa esuezi si te ajuta sa mergi acolo unde profesionistii iti recomanda pentru ca stiu despre ce vorbesc din moment ce ei mananca meseria asta pe paine.
Bine ai venit Crenguta si felicitari site ului gazda ca aduc oameni care intradevar au ce povesti si ale caror lecturi iti fac placere.
Răspunde-i
Alex (25.07.2009, 18:33)
As zice ca e un comentariu destul de bun ,avand in vedere ca si eu frecventez aceste locuri, dar imi place si la Mica Elvetie :)
Răspunde-i
Cornelia (25.07.2009, 10:24)
Foarte interesanta descriere si foarte convingatoare. Dupa spusele Dvs chiar m-ati facut foarte curioasa si in viitorul apropiat voi incerca sa-mi petrec o parte din timp la cateva din aceste restaurante speciale. Dar as fi curioasa sa merg si la restaurantul Dvs care mi-a fost recomandat de cateva cunostinte.
Mult succes!
Răspunde-i
adriana (24.07.2009, 22:18)
Interesant comentariu si mai ales facut de cineva care are un restaurant si mai interesanta ideea cu bucataria moleculara ,chiar am mai auzit de ea zilele trecute ,astept sa-ti citesc comentariile
o seara buna ..........
Răspunde-i
DANIELA SIRBU (24.07.2009, 11:17)
Laudabila initiativa ta si de foarte mare ajutor. Despre restaurante si alte locatii de petrecere a timpului liber sunt multe articole in presa si in revistele de profil insa foarte putine lume da credibilitate jurnalistilor . Asa ca parerea unor experti in domeniu este evident ca este mult mai importanta mai ales ca tema tratata este despre cei care iti fac concurenta pana la urma . Mult succes in continuare si... asteptam show-ul gastronomic cu bucataria moleculara . Weekend placut !
Răspunde-i
ciprian voicu (23.07.2009, 18:24)
Super interesant subiectul tratat ,am fost si eu de cateva ori ,dar descrierea ta e f.exacta .Astept mai multe informatii pe email de la tine despre bucataria moleculara si daca ai si ceva poze
Răspunde-i
adelina scurtu (23.07.2009, 18:17)
Un blog foarte interesant si mi-a placut si tema cu brunch-ul ,chiar m-a facut sa ma gandesc pentru duminica la unul din restaurantele amintite de tine .Daca ma duc iti voi spune luni cum a fost ,bafta multa si un weekend placut !
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Unde mergem la restaurant?
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
29 mar