Brioșe cu șuncă și cașcaval

In Reţete de 6 noi 2017

Dacă vrei să-ți impresionezi musafirii, poți să nu mai faci deja deșuetul chec aperitiv ci să te orientezi către aceste brioșe, care constituie atât un aperitiv impresionant cât și o gustare delicioasă.

Timp: 50 min
Dificultate: ușoară
Porţii: 5
Ingrediente:

1 plic praf de copt, 1 lingură semințe de floarea soarelui, 2 ouă, 2 linguri ulei de floarea soarelui, 3 linguri ceapă verde, 3 linguri pătrunjel, 100 g cașcaval, 100 g șuncă de Praga, 200 g făină albă superioară, 200 ml lapte de vacă pasteurizat 3.5% grăsime

Mod de preparare:

1. Se amestecă uleiul cu ouăle și laptele, apoi se adaugă șunca tăiată cubulețe mici, cașcavalul ras, pătrunjelul tocat mărunt și ceapa verde tăiată rondele mici.

2. Se adaugă făina și praful de copt și se amestecă viguros, astfel încât să nu rămână nici un cocoloș.

3. Se preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius, timp în care se unge o tavă de brioșe cu ulei și se pun în forme câte două linguri de compoziție.

4. Se presară deasupra fiecărei brioșe semințe de floarea soarelui și se dă tava la cuptor pentru 35-40 de minute sau până când scobitoarea înfiptă în mijloc iese curată.

Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
22 noi