Bloggerii culinari au dezvăluit tehnici învăţate în ani de zile

De în Casa & Gradina 7 mai 2018

Când iubirea pentru mâncare se îmbină cu talentul nici măcar nu mai contează că nu-ți iese din prima cum trebuie orezul sau crusta de la pui, totul se învață.

Următoarea selecție de secrete culinare te va ajuta să stăpânești tehnici care se învață în câțiva ani, pentru ca preparatele tale să aibă un gust și mai bun.

1. De ce este necesar să gătești la o anumită temperatură

Temperatura de coacere este foarte importantă pentur a obține textura ideală în cazul prăjiturilor. Foarte multe cuptoare nu au încă un indicator exact al temperaturii, motiv pentru care s-ar putea să tot gătești ceva și să nu-ți iasă exact cum scrie în rețetă. O soluție bună în acest caz este să cumperi un termometru de cuptor cu care să verifici din când în când temperatura dinăuntru.

2. Profesioniștii folosesc formule pentru a ține minte rețetele

Bucătarii și patiserii profesioniști folosesc formule exacte pentru a prepara anumite mâncăruri. De exemplu, pentru a face brioșe s-ar putea să ai nevoie de 1 ou, 1 porție de unt și 2 porții de lichid.

3. Cum să faci puiul suculent

Orice bucătar visează să fie în stare să facă puiul suculent, nu uscat și fad. Pentru a-ți ieși așa, înainte de a-l prăji ține-l puțin în apă călduță, sărată.

4. Modul rapid de a găti un ou la microunde

Aceasta este o opțiune bună pentru cei care se grăbesc și vor să mănânce ceva rapid. To ce trebuie să faci este sp spargi un ou într-o cană, să acoperi cana cu un capac și s-o bagi la microunde timp de un minut.

5. Înainte de a prăji puiul usucă-l cu un feon

Dacă îți place puiul prăjit cu o crustă crocantă, usucă-l cu un feon înainte de a-l pune în tigaie. Acest procedeu va îndepărta apa și va ajuta puiul să capete mai repede acea culoare aurie. Metoda funcționează și cu pește și curcan.

6. Cum să congelezi supa, fasolea sau tocana

Pentru a economisi spațiu în frigider și a găti mai puțin în timpul săptămânii, încearcă să gătești din weekend supă, ciorbă, fasole, mazăre sau tocană și să pui porțiile suplimentare în pungi sigilate la gură.

7. Folosește foarfeci de bucătărie când tai puiul

Majoritatea femeilor folosesc cuțitul pentur a tăia puiul, dar este mult mai eficient și curat să folosești foarfeci speciale. Vei putea astfel să tai fără nici o problemă pulpe de pui, aripi și să îndepărtezi grăsimea în exces.

8. Un mod simplu de a face carnea mai moale

Încearcă să înmoi bucățele de carne într-un amestec de amidon și ou, care va ajuta la menținerea temperaturii optime de gătit prin hidratarea suprafeței și scăderea riscului de a se arde carnea.

9. Cum să gătești o plăcintă cu crusta perfectă

Pentru a prepara o plăcintă sau o tartă cu crustă perfectă trebuie să folosești ingrediente reci. Unt, făină și zahăr reci fac în așa fel încât untul să nu se topească înainte de a începe procesul de gătire. De asemenea, folosirea apei reci va împiedica apariția glutenului.

10. Secretul orezului perfect

Dacă vrei să-ți iasă un orez curat, gustos și bine gătit, pune o cârpă de bucătărie curată peste orezul înmuiat în apă, ca să fie distribuită uniform apa și orezul să nu se lipească.

11. Curăță grătarul cu ajutorul unei cepe

Pentru a scăpa ușor de mizeria de pe grătar și a avea rapid un loc curat unde să pui preparatele, folosește o jumătate de ceapă înfiptă într-o țepușă (sau o bucățică de slănină).

12. Cum să gătești rapid tăiței de casă

După ce i-ai format, pune-i într-o pungă cu fermoar și apă rece, apoi ține-i la rece 1.5 ore. Țăițeii vor fi astfel mai moi și nu se vor mai lipi și tot ce trebuie să faci în continuare este să fierbi tăițeii în apă cu sare timp de numai un minut.

13. Cum influențează catitatea de ouă prăjiturile

Ouăle influențează textura, densitatea, gustul și culoarea aluatului. De exemplu, aluatul fără ouă este mai dens și ferm, de o culoare mai deschisă, în timp ce acela cu ouă este mai galben și mai aerat.

14. Cum să prepari pieptul de pui

Pentru a obține un piept de pui suculent și moale taie-l pe jumătate, pe lung. Acest lucru va face carnea să se prepare mai ușor, fiind mai subțire și se va găti uniform și mai repede fără a se arde.

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Blonda cu Ferrari

19 iul 2018

Pretul pentru gard

16 iul 2018

Jale mare

16 iul 2018
Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
23 iul