smiley

Damian Drăghici şi Smiley au lansat melodia „S-a furat...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al...

Citeste mai mult»
belinda

Belinda Bencic a devenit mamă

Citeste mai mult»
nasty

"NASTY", documentarul despre Ilie Năstase, în selecţia...

Citeste mai mult»
Regele Harald

Regele Harald al V-lea al Norvegiei, în vârstă de 87 de...

Citeste mai mult»
louis

William şi Kate mulţumesc publicului pentru mesajele...

Citeste mai mult»
cataracta

Cum te recuperezi după operația de cataractă?

Citeste mai mult»
covid-19

Un caz rar al unui pacient infectat cu coronavirus timp...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Prima zi de record a lui Taylor Swift pe Spotify cu...

Citeste mai mult»
becks

Spice Girls s-au reunit la petrecerea de 50 de ani a...

Citeste mai mult»
armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»

Avem nevoie de holism!

Au aparut dupa 1990 si se vehiculeaza in prezent o multime de termeni: medicina naturista, medicina traditionala, medicina alternativa (denumita astfel prin raport cu medicina alopata, adoptata oficial ca medicina „de masa”), medicina holistica.

Exista insa un punct de plecare comun: acela ca omul nu poate fi vindecat in afara contextului natural in care traieste, sau facand abstractie de acesta. E cazul sa amintim  aici un sistem de cinci relatii esentiale, in raport cu care fiinteaza si functioneaza fiecare om: relatia cu divinitatea, relatia cu sinele (prin excelenta aceste doua relatii sunt orientate spre interior), relatia de cuplu, realizarea in plan profesional si relatia cu mediul social exterior (familie, societate, natura etc). Atentie, aceste 5 relatii functioneaza similar celor 5 degete ale unei maini, iar dezechilibrul uneia atrage dupa sine dezechilibrarea celorlalte. Revenind la medicina holistica:  holos inseamna in limba greaca intreg, iar holistic presupune identificarea omului cu intregul de care este animat si pe care il anima. Sistemul holistic al universului nostru functioneaza pe baza unor arhetipuri comune, de care vindecarea tine seama bineinteles. Medicina holistica insoteste evolutia umana de la inceputurile sale.

Medicina holistica trebuie inteleasa ca mod de viata, iar principiile sale de baza adoptate pe termen lung. Superficialitatea in abordare nu duce decât la rezultate superficiale, iar omul modern se minte pe sine crezând ca „nu ii ajunge timpul pentru tratamente pe termen lung”. Tratamentul holistic/naturist inseamna o investitie in viitor, cu beneficii nenumarate pentru fiecare din noi.

Triunghiul de aur: stiinta, arta, spiritualitate

Cu veacuri inainte, medicina facea parte din „triunghiul de aur”: stiinta, arta, spiritualitate – indienii, chinezii, tibetanii o venereaza de milenii ca „arta suprema”. In prezent, segregarea acestui sistem trinitar face ca stiinta, rupta de celelalte componente sa devina destructiva pentru om, religia sa fie dogmatica si impunitiva, iar arta sa fie in mare masura doar un mijloc de defulare personala. Constatam fiecare, cu mai multa sau mai putina acuitate, cu mai multa sau mai putina parere de rau, opozitia la care au ajuns actualmente stiinta si religia, fiindca religia impune dogma „crede si nu cerceta”, in timp ce orgolioasa, stiinta ii raspunde „nu cred, pana nu vad”. Continuând astfel, si savantul si preotul se indeparteaza de sensul real al cautarii lor, cautarea adevarului, care nu se poate face decat holist, mana in mana ca sa spunem asa. Cat despre arta, aici isi are loc intrebarea: este arta o defulare personala sau un releu al omului cu divinul? Ca sa fie creativa, sa constituie o terapie emotionala, arta trebuie sa-si gaseasca resursele interioare. Indiferent de forma artistica practicata, artistul ar trebui sa reprezinte un releu. Ca si iubirea, arta nu trebuie definita, cu atât mai putin cuantificata, clasificata, masurata – atunci când definesti iubirea prin declaratii, te indoiesti de fapt de fiintarea ei – prin declaratie, smulgi ceva din tine, ceva pe care nu il mai ai! Prin terapia emotionala, medicina holistica se apropie de om in sine.

Avem nevoie de holism!

Omul modern nu mai poate fi vindecat printr-o singura disciplina medicala, este o constatare cu care medicina alopata se confrunta acut astazi, dar care pentru multi ramane doar la nivelul intelectualizarii. Pur si simplu: medicina nu mai face fata unilateral, aplicând doar un singur tip de terapie, indiferent de caracterul  acesteia: homeopatie, acupunctura, reflexoterapie, dietoterapie, etc. Tot arsenalul de discipline trebuie corelat  si aplicat in sistem complex, pentru ca – din pacate - omul  este supus actualmente unor factori de poluare mult mai complecsi, plecând de la poluarea exterioara (vezi poluarea mediului, alimentatia toxica tip fast food, E-urile, tratamentul hormonal, medicatia de sinteza chimica) la cea interioara (fiecare resimtim in mod pregnant efectele negative ale asa numitului „stress cotidian” de toate tipurile) si de la infrastructura (corp fizic – alimentatie) la structura sensibila a omului (corp emotional – educatie, cultura, arta). Experienta mea terapeutica, formata cu doctorul Emil Puscasu de la Iasi si verificata in peste 20 ani, confirma acest lucru: este nevoie sa actionam cu mai multi vectori, holistic, pentru a vindeca. 

Noi intervenim, in cadrul centrului de terapie holistica AQUARIUS, cu acupunctura, homeopatie, dieto-terapie/macrobiotica, fitoterapie, reflexoterapie, osteopatie, terapie emotionala.

Medicina tibetana ne invata ca universul inseamna informatie, energie, materie; de la superior la inferior, omul este constituit din corpurile emotional, mental si fizic, corpuri puse in evidenta prin mijloacele cercetarii stiintifice actuale – biorezonanta, electronografia, efectul Kirlian. In aceasta ordine, este evident ca terapia emotionala are cel mai important rol in vindecare. Vom prezenta pe larg fiecare dintre aceste terapii, in viitor, si va asteptam intrebarile – pentru ca fiecare pacient este un caz unic, si terapia se stabileste individual!

Tag-uri: , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 8

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

mirabela nichitean (02.07.2009, 12:07)
Este foarte eficient acest mod de a gandi: "Fiecare pacient este un caz unic"; Insa tendinta actuala a bolnavilor este sa ia medicamente dupa ureche. Am intalnit numerosi pensionari care cumparau medicamente doar pentru ca, un vecin de-al lor, care suferea de aceeasi boala, luase acel medicament si se simtea mai bine...
Este adevarat ca vindecarea vine de la superior catre inferior...daca am lucra un pic mai mult la latura superioara, cred ca ne-ar fi mult mai usor sa ne vindecam.Insa cine ne vindeca de mentalitatea invechita de a da buzna la sertarul cu medicamente atunci cand simtim ca nu ne bine?!
Răspunde-i
madalina (19.06.2009, 20:22)
sunt foarte eficiente deoarece medici din Romania insista p tot felul de medicamente la cea mai usoara boala,dar niciunul nu se gadeste ca pt o boala minora atatea pastile prescrise de ei ne sunt utile p moment deoarece reduc boala p care o avem dar ne pot distruge ficatul si alte parti din corpul uman.Dupa parerea mea sunt foarte eficiente si propun sa li se faca mai multa reclama n numai p internet cat si la tv sau alte mijloace ...
Răspunde-i
Laura Predoi (12.06.2009, 12:00)
Chiar mi-a placut subiectul! De fapt nici o problema, medicala, personala sau de alta natura, nu poate fi tratata in afara contextului in care a aparut.
Răspunde-i
Eugenia Ion (11.06.2009, 11:19)
Foarte interesant subiectul. Cum omenirea se afla in secolul vitezei, este foarte util un instrument care sa te ajute din punct de vedere al sanatatii, fara sa te impiedice in desfasurarea activitatilor zilnice. Vreau mai multe detalii. Multumesc!
Răspunde-i
DANIELA STOICA (09.06.2009, 11:53)
pentru bratara contra starilor de greata.m- ar intresa daca as castiga mi-ar fi de folos.
Răspunde-i
carmen bogdan (08.06.2009, 09:11)
foarte interesant subiectul.
Răspunde-i
Eugenia Rosulescu (07.06.2009, 09:28)
..foarte interesant si bine de stiut ! ma intereseaza sa stiu mai multe despre osteopatie..daca puteti sa ne oiferiti mai multe informatii! multumesc!
Răspunde-i
Tarlungeanu (06.06.2009, 22:49)
Medicina tibetana ne invata ca universul inseamna informatie, energie, materie; de la superior la inferior, omul este constituit din corpurile emotional, mental si fizic, corpuri puse in evidenta prin mijloacele cercetarii stiintifice actuale
Răspunde-i
Spune-ţi părerea
Alte articole din Terapia holistica: ghidul incepatorului
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
25 apr