Aceasta MICA schimbare in dieta te va face mai sanatoasa

În Diete 21 ian 2015
Este atat de usor sa ai o dieta sanatoasa, spun specialistii. Trebuie doar sa faci o mica schimbare in alimentatia ta.

Ai auzit, cu siguranta, de veganism si de curentul numit vegetarianism. Dar ce se intampla in cazul in care mananci carne uneori si, de asemenea, mananci si alimente pe baza de soia, cum este tofu?

Aici intervine "reducetarianismul", o noua miscare axata pe reducerea consumului de carne, dar nu pe excluderea completa a carnurilor din dieta zilnica. Iar daca tu nu ti-ai micsorat inca aportul de carne, ar trebui sa o faci.

Co-fondatorii acestui curent numit "Reducetarianism", Brian Kateman si Tyler Alterman, explica de ce este bine sa reduci la minimum consumul de carne. Ei explica acest concept in doar cateva cuvinte: mananca mai putina carne.

Care sunt beneficiile pe care le ai daca esti "Reducetarian"?

Nu doar ca vei inlocui carnea cu alimente mai bune pentru sanatatea ta, dar exista multe beneficii in sprijinul carora vin cercetarile, iar astfel te vei convinge si tu ca ar fi bine sa reduci burgerii si alimentele cu carne multa:

* Te ajuta sa traiesti mai mult. Intr-un studiu din 2004, oamenii care au consumat cele mai mari cantitati de proteine animale au avut o probabilitate mult mai mare de a muri in decursul anilor de studiu.

* Iti scade sansele de a face diabet. Consumand prea multa carne rosie iti poate creste riscul de a face diabet de tipul 2, potrivit unei cercetari publicate in jurnalul JAMA Internal Medicine, in 2013.

* Te poate ajuta sa eviti cancerul. Studiile au legat consumul de carne de tipuri de cancer precum cancerul la san, de colon, la prostata, de pancreas si gastric.

* Te poate ajuta sa arati grozav in costum de baie. Cu siguranta conteaza ceea ce mananci, pe langa carne. Dar un studiu amplu realizat la Imperial College London a aratat ca oamenii care mancau echivalentul a 250 de grame de friptura (carne rosie) pe zi se ingrasau mai mult in decursul a 5 ani decat oamenii care mancau mai putina carne - chiar daca ei aveau parte de acelasi numar de calorii.

* Iti scade riscul de boli de inima. Carnea rosie este in special nociva deoarece corpul tau transforma un nutrient din ea in compusi variati care ajuta la formarea placilor de colesterol in artere, scrie womenshealthmag.com.

Tu te-ai convins ca este momentul sa reduci consumul de carne?

Citeste si: Trucuri care te ajuta creezi un mediu alcalin in organism

Spune-mi ce culoare are dieta ta, ca sa iti spun CUM slabesti

Muscatura acestei CAPUSE te face vegetarian

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Diete
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
15 oct