7 reguli psihologice care îţi fac viaţa mai bună

De în Dezvoltare personala 18 iun 2018

Profesor Martin Seligman este unul dintre fondatorii psihologiei pozitive şi a efectuat o serie de cercetări pentru a demonstra că psihoterapia ajută oamenii să trăiască o viață mai plăcută prin conștientizarea punctelor forte.

Aceste 7 reguli te ajută să lupți cu depresia, să ai o sănătate mai bună și să realizezi mai multe în viață.

1. Regula oglinzii

Această regulă este destul de simplă și înseamnă că fiecare persoană din viața ta este oglinda ta. Caracteristicile celor din jur îți reflectă personalitatea și caracterul, chiar și ale celor pe care nu-i placi. Ceea ce vezi îți oferă oportunitatea de a te cunoaște mai bine și a te dezvolta armonios.

2. Puterea alegerii

Tot ceea ce se întâmplă în viața ta este rezultatul alegerilor tale. Prietenii tăi, stilul de viață și credințele tale îți formează personalitatea, pentru că ești autoarea propriului destin. Dacă vrei un rezultat diferit, trebuie să te gândești la alte alegeri. Alege înțelept, deoarece fiecare decizie contează. Există, desigur, unele lucruri în viață care nu sunt rezultatul alegerilor tale, cum ar fi membrii familiei tale, combinația genetică, mediul în care te-ai născut, dar deși unele lucruri îți scapă de sub control, nu înseamnă că n-ai nicio opțiune. Ideea este să pășești către rezultatul dorit de tine.

3. Puterea greșelii

Trebuie să realizezi că oricine se poate înșela. Câteodată, credințele și acțiunile tale, indiferent cât de corecte le crezi, nu vor fi considerate la fel de ceilalți. Nu trebuie să vezi lumea doar în alb și negru, fiindcă nimeni nu este perfect. Toată lumea are dreptul să greșească. Fii pregătită să recunoști și să analizezi ce poți face pentru a-ți îndrepta greșelile.

4. Regula relevanței

Există anumite lucruri care depind numai de tine. Nu trebuie să te plângi în legătură cu stilul tău de viață, relația sau munca. Dacă nu poți fi cu adevărat îndrăgostită de cineva, este ridicol să te aștepți la acest lucru de la persoana respectivă. Când decizi că meriți ceva mai bun, schimbările vor începe să apară, tot ce trebuie să faci este să-ți prioritizezi scopurile. Dacă vrei să realizezi multe, țintește sus și fă pași mici, dar siguri, către obiectivele tale.

5. Efectul dependenței

Nimeni nu-ți este dator cu nimic, dar poți decide să fii bun cu restul lumii și să ajuți pe cineva necondiționat. Nu trebuie să aștepți după cineva sau ceva, bunătatea ar trebui să fie un dar în sine. Dacă vrei să fii o persoană bună, trebuie să fii puternică și să crezi în tine. Desigur că există și momente în care trebuie să zici „nu” sau „stop”, dar trebuie să faci alegerile bune pentru tine, deoarece să fii de acord cu absolut orice nu te va face să fii fericită.

6. Regula prezenței

Trăiește clipa: nu te mai gândi la trecut și nu te mai îngrijora din cauza viitorului, pentru că dacă ești prea atașată de lucrurile care s-au întâmplat sau se vor întâmpla te vei deprima și vei deveni anxioasă. Gândește-te doar la prezent și vei putea aduce armonie în viața ta, făcându-ți relațiile să fie mai reale.

7. Puterea optimismului

Nu ignora lucrurile mărunte care te înconjoară  și nu critica viața, pentru că astfel va trece pe lângă tine fără să relizezi. Încearcă să iei totul de la viață ca să fii fericită. Fii activă, productivă și umple-ți viața cu emoții pozitive. Când îți petreci toată viața uitându-te la televizor, stând pe canapea sau făcând alte lucruri care nu-ți umplu viața cu persoane și experiențe noi, nu faci de fapt parte din lumea reală.

Tag-uri: , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 1

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

...pentru a demonstra că psihoterapia ajută oamenii să trăiască o viață mai plăcută prin conștientizarea punctelor forte, scrie feminis.ro. Aceste 7 reguli te ajută să lupți cu depresia, să ai o sănătate mai bună și să realizezi mai multe în viață. 1. Regula oglinzii...
Spune-ţi părerea
Alte articole din Dezvoltare personala
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
17 feb