Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

7 principii "sanatoase" inainte de dieta

De în Sport 10 noi 2008
Citim despre diete, le procesam si le "indosariem" fie in mintea noastra, fie le punem la loc sigur pe undeva prin casa, cine stie cand avem nevoie de ele! Astazi parca avem pofta de fructe, deci cautam una bazata pe fructe, maine una cu lactate si asa mai departe, zilele trec, rezultatele fie apar, fie nu, dar de fiecare data revenim la "dosarul" cu diete, pentru a mai incerca si altceva. Afla care sunt "instrumentele" cu care trebuie sa te inarmezi inainte de a incepe o dieta, pentru rezultate sigure si de durata si pentru un corp care emana sanatate.
Numai eu stiu cate diete am citit de-a lungul timpului, nu le-am incercat pe toate, desi probabil mi-as fi dorit uneori, dar cele pe care le-am incercat fie nu au avut rezultate, fie au fost mult prea "severe" cu stomacul meu, fie au avut rezultate temporare. Nu stiu neaparat de ce, dar cu siguranta corpul meu le-a respins. Era clar ca nu era dieta potrivita pentru mine! De ce? Pentru ca nu am ales-o pe cea care sa fie in concordanta cu nevoile corpul meu, care sa imi asigure si pierderea kilogramelor si o functionare perfecta a organismului.

Pentru multe proiecte din lumea asta ai nevoie sa inveti anumite lucruri inainte de a trece la actiune. Ai nevoie de cate un soi de ghid pentru orice. Atunci cand instalezi programe in calculator, atunci cand iti cumperi un aparat electrocasnic nou, atunci cand inveti un sport nou, etc. Ai nevoie sa te pui la punct cu partea teoretica a sportului respectiv inainte de a trece la practica. Crezi sau nu, de acest "indrumator" anterior inceperii dietei ai si tu nevoie inainte de a "alege" o cura de slabire. Hai sa vedem deci ce trebuie sa stim inainte de a incepe o dieta:

1. Nutritionistul – o alegere sanatoasa

Asa cum ne spunea mai demult Lygia Alexandrescu, nutritionist la Natural Silhouette, intotdeauna trebuie sa apelam la nutritionist inainte de a incepe procesul de slabire. De ce neaparat? Asa cum spunea si ea, intotdeauna vom apela astfel la stiinta si nu la persoana din spatele ei, si astfel se va alege cea mai buna metoda de a pierde kilograme.

Drumul la nutritionist te scuteste de aparitia efectului yo-yo care apare in urma unei diete necorespunzatoare, de aparitia unor "surprinzatoare" kilograme in plus sau chiar de ruinarea sanatatii.

Consultarea unui nutritionist presupune o investigatie amununtita a starii de sanatatate pe care o ai si o dieta personalizata in functie de preferintele tale alimentare, evitand astfel infometarea, fenomen cel mai des intalnit in urma dietelor.

2. Dietele rapide… puse la zid

Renunta la ideea de a urma "diete rapide". "Dietele minune" sunt periculoase si pentru sanatatea si pentru silueta ta. In urma respectarii unor astfel de diete, care de cele mai multe ori sunt "violente" pentru organism, bazandu-se in special pe un anumit aliment, risti sa ai probleme cu digestia si un tonus general nu prea in forma.

In ceea ce priveste rezultatele pe care le astepti cu nerabdare prin urmarea acestor diete, s-ar putea sa ai surprize mai putin placute. Bucuria de a slabi cateva kilogarme dupa cele x zile s-ar putea transforma in "groaza" de a pune la loc nu numai kilogramele date jos, ci mult mai multe dupa terminarea dietei si revenirea la alimentatia obisnuita.

Nu degeaba Lygia le recomanda tuturor persoanelor care ii pasesc cabinetul sa urmeze o dieta adaptata in asa fel incat sa o transforme ulterior intr-un stil de viata si sa devina regim alimentar obisnuit.3. Cu psihicul la… dieta

Incearca sa iti pregatesti psihicul pentru o astfel de dieta. Trebuie sa fii constienta ca obiceiurile tale alimentare se vor schimba, uneori chiar radical, in functie de regimul alimentar pe care il ai. Trebuie sa fii pregatita sa renunti la "placeri" alimentare, de care te bucurai inainte: fast-food, prajeli, sucuri acidulate, produse de patiserie, etc., si de asemenea, sa faci fata tentatiilor care se vor interpune in calea ta. E un drum destul de lung care nu are cale de intoarcere!

Daca esti dispusa si iti doresti sa faci fata unor astfel de "tentatii" si sa faci compromisuri alimentare odata ce "pasesti" in dieta, atunci esti pregatita sa incepi sa iti creezi un nou stil de viata, prin alimentatie. Asa cum sustine si Lygia, trebuie ca inainte sa incepi o dieta sa fii echilibrata psihic pentru drumul lung ce va urma, trebuie sa stii exact ce urmeaza sa se intample si sa dai "startul" sau sa renunti inca de la inceput.

4. Apa… la discretie

Daca pana acum probabil erai obisnuita sa mananci mai mult decat sa bei, trebuie sa stii ca odata ce te aventurezi in lumea dietelor, acest aspecta se va inversa la 180 de grade. Vei bea mai multe lichide decat vei manca. Asta nu inseamna ca te vei infometa, nu asta vreau sa zic, ci ca lichidele vor fi prezente in alimentatia ta, la orice ora din zi si din noapte. Este singurul lucru pe care il vei consuma in orice moment la zilei, fara nici o restrictie!

Si ca sa ne intelegem, trebuie sa stii ca prin lichide nu intelegem prea gustoasele sucuri din comert, ci apa (plata sau minerala) sau ceaiurile! Poti inlocui cu succes sucurile favorite cu ceaiuri care au aceleasi arome.

5. Pas cu pas

Undeva mai sus iti povesteam cate ceva despre "dietele minune" care promit o scadere considerabila in greutate intr-un termen foarte scurt, in general fiind vorba de 3, 5 zile sau maxim o saptamana. Aceste presupuse rezultate pe termen scurt sunt cele care atrag mii de femei sa se aventureze in astfel de diete.

Ei bine, intr-un proces sanatos de slabire nu sunt indicate dietele rapide, periculoase pentru sanatate, ci schimbarile graduale sunt cele mai recomandate. O dieta sanatoasa nu te va slabi in 3 sau 5 zile, ci probabil in 3 saptamani sau mai mult, dar nu iti va ataca sanatatea, atat de pretioasa, ba dimpotriva chiar, iti va imbunatati tonusul genera

6. Obiective pe termen lung

Strict legat de ideea de mai sus vine in intampinarea ta stabilirea obiectivelor. Inainte de dieta trebuie sa ai in plan teluri pe care sa ti le fixezi  si pe care sa te straduiesti sa le duci la capat! De asemenea, obligatoriu trebuie ca acestea sa fie organizate pe termen lung. Niciodata sa nu iti propui sa slabesti x kilograme in 3, 5 zile, pentru ca ajungem la discutia de mai sus despre efectele dezastruoase asupra organismului. De asemenea, obiectivele trebuie sa fie conforme cu realitatea si in limita bunului simt: nu poti sa iti propui sa slabesti 30 de kg intr-o luna, pentru ca este nerealist. Nu se poate slabi sanatos atat de multe kilograme in asa de putin timp, decat daca folosesti "faimoasele" diete rapide, dar pe riscul sanatatii tale! Incearca sa fii realista si sa iti respecti obiectivele! Si nu uita ca odata ce iti stabilesti obiective indepartate si daca le mai si respecti sarguincioasa, acest lucru constituie un prim pas catre un stil de viata sanatos.

7. Fara x, fara y, fara z… stop!


Multe femei merg pe premisa ca o dieta presupune numai fructe si legume sau numai un singur fel de preparat pe care sa il consumi zilnic. Nu este adevarat! Exista diete variate cu alimente diversificate, iar cele sanatoase presupun adaptarea dietei la preferintele culinare. Nu trebuie sa elimini toate mancarurile pe care le consumai pana acum. Multe dintre alimentele preferate pot fi in concordanta cu dieta pe care o urmezi. Dar cu cele care nu sunt recomandate? Cele care sunt interzise pot fi inlocuite cu succes cu alte alimente cu gust asemanator preparatelor tale favorite. De exemplu, daca vrei sa mananci ceva dulce, de multe ori recomandate sunt fructele in locul desertului, dar asta nu inseamna ca nu poti gusta dintr-un desert special adaptat dietei tale. Ca sa nu mai spunem ca de multe ori in timpul dietei te mai poti rasfata cu o bucatica de ciocolata sau cu o lingurita din prajitura ta preferata. Insa de astfel de beneficii poti avea parte numai daca mergi la nutritionist pentru a-ti construi o dieta special pentru tine.

Tu esti pregatita sa tii dieta? Spune-ne mai multe pe forum.

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar