prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»
Dan Bittman

De ce preferă Dan Bittman transportul în comun față de...

Citeste mai mult»
ibacka

Andreea Ibacka, adevărul despre silueta ei. Cum se...

Citeste mai mult»
fasting

Legătura dintre „fasting“ și anxietate. Ce au descoperit...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Problemele de sănătate, scandalurile şi neînţelegerile...

Citeste mai mult»
alla

Alla Pugaciova, 'regina muzicii pop sovietice', ar putea...

Citeste mai mult»
Alessandro Michele

Designerul Alessandro Michele, ex-Gucci, va crea...

Citeste mai mult»
nolan

Regizorul Christopher Nolan va fi făcut cavaler de regele...

Citeste mai mult»

40 de lecţii obligatorii despre dragoste, sex şi relaţii

De în Dragoste & Sex 19 aug 2015

Tracey Cox, expert în relaţii şi probleme de cuplu, rezumă experienţa a peste 30 de ani în 40 de lecţii pe care partenerii ar trebui să le înveţe pentru a avea o viaţă de cuplu satisfăcătoare.

dragoste_relatii

1. Să rămâi cu primul partener este o alegere cât se poate de bună. Multe dintre cele mai bune relaţii se dezvolta între parteneri care s-au cunoscut devreme şi au crescut împreună, permiţându-şi, în acelaşi timp, să îşi dezvolte nestingheriţi personalitatea.

2. Viaţa este prea scurtă pentru a o petrece alături de parteneri pretenţioşi şi indecişi. Dacă ba vine, ba pleacă, nu merită să-i oferi şanse la nesfârşit. Şansele să-i vină mintea la cap prea curând sunt mici, iar viaţa e scurtă!

3. Nu le mai căuta scuze bărbaţilor. Dacă e interesat de tine şi de o relaţie, o va arăta. Nu te mai păcăli singură, căutându-i scuze.

4. Băieţii răi sunt de cele mai multe ori idioţi care arată suficient de bine încât să le fie trecută cu vederea atitudinea. Sunt utili pentru un strop de distracţie, dar nu merită să investeşti într-o relaţie cu un astfel de om.

5. Băieţii buni nu sunt plictisitori. Nu confunda drama cu dragostea. O relaţie cu multe suişuri şi coborâşuri nu trădează pasiune, ci incompatibilitate. Pacea şi liniştea sunt un semn că aveţi o relaţie sănătoasă.

6. Nu mai analiza tot ce se întâmplă şi bucură-te de moment. Vă veţi relaxa amândoi şi veţi da astfel, cu adevărat, o şansă relaţiei.

7. Gelozia nu îl va împiedica pe partener să te înşele sau să te părăsească, ci îl încurajează! Cine ar vrea să stea lângă un om care îţi pune la îndoială fiecare mişcare?

8. Faptul că pui la îndoială sentimentele partenerului, întrebându-l dacă e sigur, nu face decât să-l determine să îşi piardă încrederea în sine. În timp ce tu tânjeşti după siguranţă, lipsa de încredere îl va pune pe fugă.

9. Aşteaptă un an înainte de a avea încredere deplină în noul partener. Majoritatea îşi dau arama pe faţă în decurs de 12 luni.

10. Ţinteşte cât mai sus. Alegerile care par sigure, adică băieţii cuminţi şi poate nu foarte arătoşi, nu sunt mai puţin capabile să te părăsească fără motiv sau să te trateze ca pe un preş decât variantele care par rupte dintr-un basm. Ţinteşte către ceea ce îţi doreşti cu adevărat, fiindcă dacă nu rişti, nu ai cum să câştigi.

11. Nu te mai aştepta ca dragostea să arate aşa cum ţi-ai imaginat. Oferă o şansă omului de lângă tine, chiar dacă nu se încadrează în tipar. Probabil că nici tu nu eşti exact aşa cum şi-a imaginat el.

12. Relaţia cu mama lui îţi va spune multe despre el. Dacă se înţeleg bine, dar a fost tăiat în mod clar cordonul ombilical emoţional, e perfect. În schimb, dacă observi un amestec de ură, resentimente şi codependenţă, e timpul să-ţi iei tălpăşiţa, fiindcă vei fi mereu a cincea roată la căruţă.

13. Relaţiile nu sunt totul. Nu primeşti dragoste numai de la partenerul de cuplu. Prietenii, familia, animalele de companie, cariera, cărţile, călătoriile şi nu numai - toate acestea pot fi surse de plăcere, bucurie şi iubire.

14. Doar pentru că tatăl tău a părăsit-o pe mama ta, nu înseamnă că toţi bărbaţii vor face la fel cu tine. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul femeilor. Nu proiecta imaginea părinţilor asupra potenţialilor parteneri.

15. Dragostea nu este de ajuns. Ai nevoie şi de abilităţi de comunicare, empatie, dorinţa de a face relaia să meargă şi flexibilitate pentru a te adapta vieţii în doi.

16. Dacă te străduieşti din greu şi tot nu ajungeţi nicăieri, înseamnă că nu te afli în relaţia potrivită. Când găseşti relaţia potrivită, totul este mai uşor, fiindcă amândoi trageţi în aceeaşi direcţie. În schimb, unele relaţii sunt toxice, partenerii scot la iveală tot ce e mai rău în fiecare dintre ei.

17. Nu vei găsi relaţia potrivită până când nu vei fi pregătită pentru ea. Dacă eşti cinică, vulnerabilă, cu inima frântă sau ai alte probleme care nu te lasă să te bucuri de viaţă, ia o pauză. Vei sabota, fără să vrei, tot ceea ce atingi.

18. Dacă v-aţi despărţit şi împăcat de atâtea ori încât ţi-e greu să ţii minte numărul despărţirilor, atunci nu sunteţi compatibili. Vă apropiaţi din nou unul de celălalt din alte motive, ce nu ţin de dragoste.

19. Ai grijă ce îţi doreşti! Ca adulţi, tindem să construim acea senzaţie pe care o aveam în cadrul familiei, în copilărie. Este o senzaţie familiară, care ne face să ne simţim confortabil, chiar dacă este una negativă.

20. Nimic nu este mai puţin atrăgător decât disperarea. E bine să recunoşti că ţi-ai dori o relaţie sau chiar o familie, însă nu le vâna cu orice preţ, pentru că atitudinea de vânător îi poate pune pe mulţi pe fugă.

21. Alege să vezi exact ce ai în faţa ochilor, nu ceea ce ţi-ai dori să fie acolo.

22. Schimbarea este benefică. Definiţia prostiei constă în a repeta acelaşi experiment, sperând că vei obţine un rezultat diferit. Dacă procedezi mereu la fel în relaţia cu partenerul, vei obţine aceleaşi reacţii.

23. Un bărbat care are deja câteva relaţii de lungă durată la activ este o alegere mult mai înţeleaptă, comparativ cu unul care nu a avut prea multe experienţe, fiindcă nu avut încă ocazia să înveţe din greşeli, pentru a şti cum să se comporte în anumite situaţii dificile din viaţa de cuplu.

24. Dacă ai mai mult de 30 de ani şi încă dai vina pe trecut pentru modul în care arată viaţa ta în prezent, ai nevoie de ajutor de specialitate. Nu confunda ceea ce se întâmplă în prezent cu amintirile neplăcute. Dacă toate relaţiile tale se destramă din aceleaşi motive, un specialist te poate ajuta să afli după câteva şedinţe aspecte care îţi pun piedici de ani buni.

25. Chiar dacă te alegi cu o inimă frântă, măcar ai avut curajul de a încerca. E nevoie de curaj şi încredere pentru a-ţi permite să te îndrăgosteşti.

26. Există, într-adevăr, o şansă mai mică de a găsi un bărbat bun dacă eşti o femeie singură şi ai depăşit pragul de 30 de ani. Pentru fiecare 10 femei inteligente, atrăgătoare şi de succes pe care le întâlneşti, există cel mai probabil un singur bărbat care îndeplineşte aceleaşi criterii, iar acesta este, aproape întotdeauna, însurat cu una dintre prietenele tale. Tracey Cox nu are, însă, o explicaţie pentru acest fenomen.

27. Tu ai vrea să ai o relaţie cu tine însăţi? Dacă răspunsul este nu sau ai dubii în această privinţă, e timpul să pui la punct aspectele care ridică semne de întrebare!

28. Alcoolul îngreunează lucrurile, deşi pare a fi o soluţie. Dacă eşti treaz, măcar ai şanse mai mari de a-ţi da seama unde ai greşit şi de ce relaţia nu a funcţionat.

29. E în regulă să adormi supărată atunci când unul dintre voi este beat. Nu ajungi la niciun rezultat dacă te cerţi cu un om aflat sub influenţa alcoolului. La beţie, omul spune multe, iar cuvintele nu mai pot fi retrase când te dezmeticeşti.

30. Nu îi spune partenerului ce vrei să nu facă. Spune-i ce vrei să facă şi vei obţine rezultatele dorite.

31. Dacă ierţi un partener infidel în repetate rânduri, nu faci altceva decât să îi oferi permisiunea de a continua pe tot parcursul relaţiei. Nu îi oferi mai mult de o şansă!

32. Vrei să ai dreptate sau vrei să fii fericită? Dacă unul dintre voi este mai interesat de a ţine scorul decât de a rezolva problemele, nu veţi face altceva decât să vânaţi greşelile partenerului pentru a obţine puncte.

33. Dacă nu faceţi lucruri separat, nu veţi avea despre ce vorbi atunci când sunteţi împreună.

34. Ceea ce nu ştii nu are cum să te rănească. Ce ştii, însă, te va bântui. Dacă îţi spionezi partenerul vei ajunge să ştii ceva ce poate nu ai fi vrut să ştii. Partea proastă este că nu poţi aduce subiectul în discuţie fără să te dai de gol. Până la urmă, chiar contează că i-a făcut un compliment colegei de la locul de muncă? Nu ţi-ar fi fost mai uşor dacă nu ştiai asta?

35. E înspăimântător să iubeşti, fiindcă nu poţi iubi fără a fi vulnerabil. E bine să ştii că nu eşti singura căreia îi este teamă.

36. Nu e o problemă să fii dependentă, atâta vreme cât eşti cu cineva căruia îi place să ştie că partenera are constantă nevoie de el. La fel se întâmplă cu femeile independente. Dacă nu vrei să schimbi ceva la tine, găseşte un partener care să vadă acel ceva ca pe o trăsătură pozitivă.

37. Caută pe cineva care te iubeşte aşa cum vrei să fii iubită. Fiecare om îşi arată afecţiunea în mod diferit, unii prin cuvinte, alţii prin atingeri sau gesturi. În relaţiile sănătoase, partenerul analizează limbajul iubirii celuilalt şi îl adoptă, chiar dacă este diferit.

38. Există trei aspecte care te scot din situaţiile dificile: simţul umorului, o atracţie puternică şi abilitatea de a vedea lucrurile din perspectiva celuilalt.

39. Există şi probleme mai grave decât infidelitatea fizică. Bărbatul care îţi goleşte contul din bancă, te părăseşte la greu sau este un tată execrabil - toţi sunt la fel de răi sau poate chiar mai răi decât un infidel.

40. Ambii parteneri trebuie să considere că au făcut o "afacere" bună. Nu contează dacă unul dintre ei este mai frumos, mai bogat sau mai deştept, ci este important să existe un echilibru. De regulă, cel care crede că a primit un partener mai bun decât ar fi visat vreodată este cel care părăseşte relaţia, fiindcă nu se crede suficient de bun.

Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Dragoste & Sex
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
18 apr