armani

Giorgio Armani nu mai exclude vânzarea imperiului său de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift a lansat un nou album, gata să doboare toate...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon, decorat de Ucraina pentru sprijinul său în...

Citeste mai mult»
Harry Styles

O admiratoare a lui Harry Styles, încarcerată după ce i-a...

Citeste mai mult»
Printesa Diana

Rochii ale prinţesei Diana, expuse la Hong Kong înainte...

Citeste mai mult»
bon jovi

Un serial documentar despre Bon Jovi oferă detalii despre...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William participă la primul său angajament public...

Citeste mai mult»
prezentare

Casa de modă Dior a prezentat la New York o colecţie...

Citeste mai mult»
Monica

Monica Bîrlădeanu, dezvăluiri despre provocările...

Citeste mai mult»
amalia

Moştenitoarea tronului olandez a fugit în Spania din...

Citeste mai mult»
celine dion

Un documentar despre boala de care suferă Céline Dion va...

Citeste mai mult»
vin

Un restaurant din Italia oferă o sticlă de vin gratuită...

Citeste mai mult»
chefi

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu...

Citeste mai mult»
Guy Ritchie

Guy Ritchie revine pe marile ecrane cu un film despre o...

Citeste mai mult»
Stormy Daniels

Cine este Stormy Daniels, femeia aflată în centrul...

Citeste mai mult»
tuns

Top 5 stiluri ce revin la modă

Citeste mai mult»
pacanele

Fetele știu să se distreze: păcănele online cu modă și...

Citeste mai mult»
ulei

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline

Citeste mai mult»
Harry și Meghan Markle

Harry şi Meghan vor produce două seriale Netflix despre...

Citeste mai mult»
 Taylor Swift

Muzica lui Taylor Swift revine pe TikTok, chiar dacă casa...

Citeste mai mult»
Prințul William

Prinţul William şi fiul său cel mare, George, au asistat...

Citeste mai mult»
portofel

Alegerea portofelului de damă din piele în funcție de...

Citeste mai mult»
Sebastian Stan

Sebastian Stan se transformă în tânărul Donald Trump în...

Citeste mai mult»
Bjorn Ulvaeus

Bjorn Ulvaeus a reflectat asupra succesului şi...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon nu va face apel la plasarea sa sub tutelă...

Citeste mai mult»
Alec Baldwin

Împuşcături mortale la filmările "Rust" - Alec Baldwin "a...

Citeste mai mult»
Jonathan Majors

Actorul Jonathan Majors scapă de închisoare pentru...

Citeste mai mult»
michael douglas

Michael Douglas a aflat, în cadrul emisiunii "Finding...

Citeste mai mult»
powerball

Un jucător la loteria Powerball a câştigat un jackpot de...

Citeste mai mult»
Sacha Baron Cohen si Isla Fisher

Sacha Baron Cohen şi Isla Fisher divorţează după 13 ani...

Citeste mai mult»
Reese Witherspoon

Compania actriţei Reese Witherspoon va produce un serial...

Citeste mai mult»
Alain Delon

Alain Delon a fost plasat sub 'tutelă consolidată'

Citeste mai mult»
gineco

Menopauza: Ce este, când apare și care sunt simptomele

Citeste mai mult»
Lenny Kravitz

Lenny Kravitz va concerta pe scena principală de la...

Citeste mai mult»
aldi

Celebrul chitarist american Al Di Meola revine în...

Citeste mai mult»
Baba Ramdevv

Cel mai important guru yoga din India, avertizat de...

Citeste mai mult»
Taylor Swift

Taylor Swift este miliardară, potrivit clasamentului...

Citeste mai mult»
Billie Eilish

Billie Eilish, Nicki Minaj, Stevie Wonder, REM şi alţi...

Citeste mai mult»
canabis

Canabisul în scop recreaţional, legalizat în Germania, în...

Citeste mai mult»
scortisoara

Metoda cu scorţişoară care te ajută să slăbeşti mai repede

Citeste mai mult»

4 pasi si tot atatea sfaturi pentru gatit in ritm de...jazz

De în Sport 2 oct 2009
Atunci cand vrei sa faci ceva bun de mancare, nu te sfii sa improvizezi! Cand ai electrocasnice de incredere si ingrediente de calitate, cand vrei sa-ti depasesti micile prejudecati in materie de combinatie a gusturilor si aromelor, si cand cunosti cateva reguli de baza, poti obtine mici capodopere culinare care vor face deliciul celor dragi. E ca si in muzica: chiar daca nu stii notele, cu un pic de ureche muzicala si cu ajutorul unui instrument bun iese... jazz!!

Marimea conteaza

Trebuie sa alegi vasul corespunzator, in functie de cantitatea si volumul felului de mancare pe care vreti sa-l pregatesti. Ingredientele trebuie amplasate astfel incat in vasul de gatit sa nu existe, pe cat posibil, niciun loc liber. Daca mancarea ce trebuie pregatita are volum mic, asezarea acesteia intr-un vas de dimensiuni reduse previne arderea preparatului pe parcursul gatitului.

Sfat:
conteaza si materialul Conductibilitatea caldurii variaza de la un vas la altul in functie de materialul din care e fabricat (sticla, teflon, cupru, aluminiu, email etc). De aceea timpul de preparare poate varia. Trebuie sa cunosti bine conductibilitatea termica a tavii sau a tigaii ce urmeaza sa fie folosita. De exemplu, din cauza caldurii reflectate, nu vei obtine rezultate satisfacatoare daca folosesti vase in culori deschise; timpul de preparare este de obicei mai lung.

Temperatura corecta

Temperatura este un factor esential cand prepari un fel de mancare sau altul. Ca lucrurile sa mearga ca la carte, temperatura trebuie setata conform instructiunilor date de producator. Coacerea prajiturilor, a biscuitilor, a produselor de patiserie, a placintelor s.a, la o temperatura mai joasa decat cea recomandata, determina uscarea acestora; o temperatura mai ridicata le poate arde.

Sfat: sa vina pompierii! La caldura, galbenusul de ou intins cu o perie, ouale batute spuma, untul sau alte substante uleioase determina prepararea mai rapida a mancarii. De aceea, temperatura cuptorului trebuie redusa

Verifica, verifica!

In functie de diferentele de calitate ale ingredientelor, timpul necesar pregatirii poate varia. De aceea, este important sa verifici stadiul de pregatire a mancarii in momentul in care se apropie de finalizare. Nu uita insa ca, de fiecare data cand deschizi usa cuptorului, temperatura din interior scade cu cateva grade, iar timpul de pregatire a diverselor feluri de mancare se mareste.

Sfat:
grilajul bata-l vina! Grilajul pe care gatesti afecteaza in mod considerabil mancarea in timpul coacerii/frigerii/prajirii. Pe grilajele inferioare ale cuptoarelor statice, partea de jos a mancarurilor se coace, se frige si se prajeste mai mult. In schimb, pe grilajele superioare, partea de sus a mancarurilor din vas se frige, se prajeste si se coace mai mult.

Tonul face muzica!

Oricat de experimentat/experimentata ai fi, nu uita ca nu poti obtine mancaruri de calitate fara ingrediente de calitate. Iata cateva standarde pe care trebuie sa le respecte materia prima – tot atatea repere pentru tine:

Faina este foarte importanta in pregatirea produselor de patiserie. Faina extrafina este cea mai buna optiune, si nu trebuie in niciun caz sa fie veche. Inainte de folosire, e bine sa o cerni.

Drojdia
trebuie amestecata cu apa calda si dizolvata timp de 5 minute inainte de a fi amestecata cu faina. Cantitatea ce trebuie folosita se adauga in functie de cantitatea de faina (masura recomandata este precizata pe ambalajul pachetului de drojdie).

Praful de copt care se adauga la multe feluri de aluat, mai ales la cel pentru prajituri, contribuie la aspectul pufos al acestuia. Trebuie sa stii ce cantitate de praf de copt se amesteca cu faina – poti afla acest lucru cititnd ambalajul.  Ca sa nu capete o culoare galbena si ca sa nu creasca, aluatul cu praf de copt trebuie dat fara intarziere la cuptor.

Ei bine, pentru mai multe informatii, dar si pentru alte sfaturi legate de bucataria si electrocasnicele tale, s-a lansat site-ul arcticpentrutine.ro, care iti ofera instrumentele necesare pentru alegerea prudeselor, despre cum se folosesc, cum se ingrijesc, si cum se pastreaza in acord cu normele ecologice si nu numai; site-ul ti-a pregatit si sfaturi culinare utile si chiar retete delicioase.

Tag-uri: , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sport
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 apr