12 tehnici care te vor ajuta să scapi din confruntarea cu un animal periculos

De în Lifestyle 17 oct 2017

Sperăm că nu te vei întâlni niciodată cu un leu flămând și că nu vei fi pusă în situația să alergi pentru viața ta, dar dacă, prin cine știe ce circumstanțe, se întâmplă, este important să știi cum să-ți crești șansele de supraviețuire.

Pentru a fi pregătită de orice, însușește-ți următoarele tehnici de supraviețuire, care îți vor salva viața în cazul unei întâlniri neprevăzute.

1. Rechini

Vestea bună este că există 150 de specii de rechin pe planetă, dar numai 20 pot ataca un om, acest lucru se întâmplă pentru că majoritatea dintre ei nu ne tratează ca pe hrană. Vestea rea este că dacă un rechin devine interesat de tine, îți va fi foarte dificil să scapi de el.

- Ca să nu atragi rechinii, evită să intri în apă cu răni deschise, sânge pe tine sau doar ca să urinezi, deoarece ei pot simți mirosurile de la mai mulți kilometri depărtare.

- Dacă te întâlnești față în față cu un rechin, nu te întoarce cu fața și nu încerca să fugi, practic, rămâi calmă. Dacă intri în panicăî vei arăta ca o pradă ușoară, mai bine te miști încet.

- Dacă deja te-a prins, atacă-i ochii și branhiile, pentru că sunt zone mai sensibile.

2. Canguri

Cangurii atacă doar dacă le invadezi teritoriul, caz în care se simt amenințați și o fac doar din auto-apărare. Pentru a evita conflictele, urmează următorii pași:

- Tușește - tușitul scurt și liniștit este perceput ca un semn de boală și nu vor mai fi tentați să te atace.

- Îndepărtează-te ușor - vei părea mai mică de înălțime și deci, mai puțin amenințătoare.

- Nu te întoarce și nu fugi - dacă faci așa ceva vei provoca animalul să sară foarte departe și să te ajungă imediat.

3. Lei

Dacă te întâlnești cu un leu, privește-l drept în ochi, nu te întoarce cu spatele și nu te uita în altă parte, fiindcă acest contact discontinuu îi va da timp să atace.

- Încearcă să pari mai mare - ridică mâinile sau jacheta, pentru că dacă vei arăta mai mare și periculos, prădătorul va evita contactul cu tine.

- Vorbește cu leul - până la urmă leii sunt niște pisici mai mari, deci vorbește cu ei pe un ton moderat și cu încredere în tine. De asemenea, scoate orice sunet și gesticulează. Acest tip de comportament este atipic pentru o victimă și va induce animalul în eroare, care te va percepe ca pe un lucru sâcâitor, de care e mai bine să se distanțeze.

4. Elefanți

Elefanții sunt animale deștepte și prietenoase, dar dacă se simt atacate, mai ales femelele, presupun că ești ești un pericol pentru puii lor.

- Dacă te îmtâlnești cu un elefant, fii atentă la limbajul lui corporal: un trunchi răsucit și urechile pe spate înseamnă că este pregătit să te abordeze.

- Dacă elefantul te atacă, nu fugi, ci mai degrabă încearcă să găsești ceva care să fie ca o barieră între voi doi, ar putea fi o piatră sau un copac.

5. Rinoceri

Rinocerii văd destul de prost, de aceea este ușor să-i sperii și dacă sunt speriați atacă. Ating viteze de până la 60 km/oră, drept pentru care este foarte greu să scapi de ei, deși nu imposibil.

- Singurul lucru pe care îl poți face ca să scapi de un rinocer este să te ascunzi în spatele unui copac, deoarece reprezintă un mare obstacol pentru ei. În plus, acest animal nu te va urma prin tufișuri sau iarbă înaltă.

6. Hipopotami

Aceste animale par drăguțe, dar mor mai mulți oameni atacați de hipopotami decât de crocodili. În ciuda greutății lor impresionante, pot fugi cu până la 30 de kilometri pe oră și este foarte ușor să-i înfurii.

- Dacă este cald afară, încearcă să nu mergi prin zonele cu multe tufișuri, pentru că nivelul apei crește și hipopotamii caută adăpost acolo.

- Pentru a face un hipopotam să te lase în pace, urcă-te într-un copac, pe o stâncă mare sau ceva ascuțit și așteaptă acolo până când pleacă.

7. Tauri

Contrar credinței generale, taurii reacționează la mișcare, nu la roșu sau orice altă culoare.

- Dacă un taur aleargă spre tine, mai bine rămâi pe loc, nemișcat. Folosește-ți șapca sau pălăria, tricoul sau orice altă piesă vestimentară, pentru a momi animalul și când se apropie suficient de mult aruncă acel obiect în altă parte, ca să alerge după el.

8. Meduze

Înțepătura unei meduze doare incredibil de mult și ustură. Ai putea să pui urină pe rană, dar acesta este doar un mit, în schimb:

- Chiar imediat după ce te-a înțepat, spală locul și clătește cu apă sărată, deoarece apa proaspătă va înrăutăți situația. Apoi îndepărtează orice resturi de tentacule și dacă ai la îndemână o cremă antihistaminică, dă-te un pic pe locul afectat.

9. Aligatori și crocodili

Fălcile acestor animale sunt printre cele mai puternice din lume, deci îți va fi extrem de greu să te eliberezi din strânsoare odată ce vei fi prinsă.

- Dacă ești prinsă, lovește animalul în ochi, pentru că ochii și gâtul sunt zonele lor cele mai sensibile.

- Dacă vezi cum acest prădător se târăște către tine, fă cât de mult zgomot poți și aleargă în zig-zag. Acesta este unul dintre cazurile când fuga și țipatul te ajută cel mai mult.

- Dacă vezi un crocodil în timp ce înoată, nu face valuri în apă și nu striga, pentru că astfel îi atragi atenția. Încearcă să te îndepărtezi cât poți de liniștit.

10. Șerpi

Majoritatea șerpilor nu sunt periculoși sau otrăvitori și 80% dintre mușcături sunt provocate de oamenii care încearcă să-i prindă.

- Dacă te urmărește un șarpe, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să sari pe loc, deoarece vibrațiile îl vor induce în eroare și se va duce în altă parte.

- Dacă te mușcă, nu încerca să sugi otrava din rană, așa cum vezi deseori în filme, ci mai bine spală rana cu apă de la robinet, fixează o atelă și sună la salvare.

11. Gorile

Gorilele mai sunt numite și reginele junglelor, pentru că sunt leaderi adevărați, ce își protejează familiile și sunt foarte teritoriale.

- Așează-te astfel încât să nu pari mai mare decât o gorilă și încearcă să șoptești, evitând contactul direct al ochilor.

- În cazul unui atac, fă-te bilă. Gorilele sunt animale mândre și nu atacă pe cineva slab, lipsit de apărare.

12. Albine

Albinele își protejează cu orice preț stupul și te înțeapă chiar dacă doar treci pe lângă ele.

- Culorile închise atrag atenția albinelor, deci nici să nu te gândești să porți un tricou închis la culoare într-o zonă în care ele sunt reginele.

- Dacă te urmărește o albină sau doar câteva, nu tot stupul, atunci ascunde-te într-un loc întunecat, pentru că lipsa luminii le dezorientează.

Tag-uri: , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Lifestyle
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 noi