chef florin dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu, adevărul despre motivul pentru...

Citeste mai mult»
dus

Care este cel mai bun moment al zilei pentru a face duș

Citeste mai mult»

Beyoncé, vedeta pop de culoare din Texas, îşi lansează...

Citeste mai mult»
Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»

11 sfaturi pentru cei cărora nu le place să arunce mâncarea

De în Casa & Gradina 8 feb 2018

Deschide frigiderul și analizează ce ai în el. Vei găsi cu siguranță legume trecute, lapte incert și pachete de sos pe jumătate goale. Chiar și așa, nu le arunca pe toate ci gândește-te cum le poți transforma într-o altă mâncare.

Iată cum poți reda viața alimentelor rămase și să economisești astfel o grămadă de bani.

1. Fă din cereale sau din orezul cu lapte aluat de fursecuri

Orezul fiert sau cerealele cu lapte își pierd rapid forma, gustul și aspectul și dacă ai făcut o cantitate prea mare poți lua ce ți-a rămas, să mai adaugi un ou, ulei, fructe confiate, sare și zahăr, pentru a obține un aluat delicios de fursecuri sau brioșe.

2. Adaugă ierburi aromate și ciuperci în supe

Nu uita de morcovi, ceapă, cartofi și condimente. La final, poți să pui și o lingură de smântână sau brânză topită, ca să-i îngroși consistența. Această nouă rețetă va fi apreciată atât de cei mici cât și de cei mari și nu are nevoie de carne.

3. Fă din pâinea uscată pesmet sau crutoane

Acest truc era folosit de bunici, dar și de faimosul bucătar Jamie Oliver. Poți face din pâine uscată crutoane aromate cu puțin ulei de măsline și condimente, dar o poți folosi și pe post de pesmet.

4. Brânza tare se topește în supe

Brânza precum parmezanul este scumpă și vei vrea să o folosești la maximum, chiar dacă poate s-a mai învechit puțin, așa că adaug-o într-o supă sau ciorbă, pentru a-i îmbogăți acesteia gustul.

5. Rămășițele din borcanul cu cremă de ciocolată sunt bune într-un milk shake

Nu trebuie să arunci borcanul care mai are doar pe pereți cremă de ciocolată. Pune lapte cald în borcan și amestecă, vei obține un delicios borcan de ciocolată caldă.

6. Laptele bătut este bun în aluaturi

Laptele care s-a prins poate fi folosit pentru a face clătite, torturi și brânză de casă. Este important totuși să cumperi lapte de calitate dacă vrei să faci așa ceva, ca să fii sigură că se prinde nu se acrește.

7. Folosește resturile de mâncare ca să faci pizza

Poți amesteca resturile de ketchup și maioneză ca să faci un sos de bază pentru aluatul de pizza, pe care să-l acoperi cu resturile de ciuperci, roșii, ierburi, mezeluri, măsline, carne la cuptor și chiar salată. Rade brânză deasupra și vei avea o pizza ieftină și o cină plină de nutrienți.

8. Pune legumele la copt

Ardeii, roșiile, brocoli, dovlecelul și alte legume se pot pune pe o foaie de copt, într-o tavă, și băgate la cuptor. Adaugă carne de pui sau pește și masa va fi bogată și gustoasă.

9. Îngheață restul de sos

Aceasta este o metodă bună de folosit atât în cazul sosurilor cât și a supelor, dar care poate combina uleiul de măsline cu resturile de verdețuri sau chiar vin. Folosește tăvițele de gheață pe post de recipient și lasă conținutul la congelator până când ai nevoie de aromele respective.

10. Fă bulion din roșiile zbârcite

Dacă au început să ți se strice roșiile nu le arunca. Decojeștele și fierbe-le pe foc mediu timp de 10 minute apoi adaugă usturoi și mai fierbe-l încă 5-7 minute. Asezonează acest sos cu ierburi aromatice și vei avea baza perfectă pentru pizza sau paste.

11. Păstrează prospețimea cârnaților congelându-i

Acest lucru poate fi făcut cu orice conține carne ce se poate strica și este foarte util dacă plănuiești să pleci în călătorie, dar nu ai suficient timp să mănânci tot.

Tag-uri: , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Casa & Gradina
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar