11 motive pentru care trebuie să nu îţi mai rozi unghiile

De în Sanatate 22 oct 2015

Ştiai că 60% dintre oameni îţi rod unghiile la un anumit moment din viaţă? Este o statistică destul de înspăimântătoare, mai ales după ce vei afla cele 11 motive pentru care ar trebui să renunţi la acest obicei. 

ros unghii

Află ce se va întâmpla cu dinţii, cu gingiile şi cu sănătatea ta dacă vei continua să îţi rozi unghiile.

1. Sub unghiile tale s-a creat un teren propice pentru tot felul de bacterii. Cele mai întâlnite bacterii de sub unghiile unei persoane sunt ciuperca, drojdia şi Stafilococul auriu, care provoacă majoritatea infecţiilor de piele, precum puroiul sau abcesul.

2. Atunci când sugi sau rozi unghiile, nu faci decât să creezi un adevărat paradis pentru bacterii. Studiile arată că 76% dintre oamenii care îşi rod unghiile au experimentat diareea şi vărsăturile, precum şi Escherichia coli.

3. Dacă îţi rozi unghiile, există riscul să ai probleme cu dinţii. În cazurile severe, rosul unghiilor a provocat aşchierea dinţilor, fracturi sau gingii sângerânde.

4. Rişti să scrâşnesti din dinţi în somn. Rosul unghiilor este asociat cu starea de nervozitate. Există şanse ca, dacă îţi rozi unghiile în mod regulat, să ajungi să scrâşneşti din dinţi noaptea şi nici măcar să nu afli acest lucru. Scrâşnitul dinţilor provoacă deteriorare gravă a dinţilor sau chiar duce la căderea lor.

5. Dacă porţi aparat dentar, există riscul să îţi distrugi ireversibil dantura. Rosul unghiilor în timpul în care porţi aparat dentar creşte riscul distrugerii dinţilor din cauza bacteriilor din mâncarea pe care o consumi şi care se dizolvă pe structura dinţilor.

6. Poţi avea probleme gingivale severe. Există riscul să îţi rămână sub gingii o bucată din unghia roasă, iar la final te poţi alege cu o infecţie severă a gingiilor.

7. Te alegi cu o respiraţie urât mirositoare. Cu cât ai mai multe bacterii de pe piele în cavitatea bucală, cu atât vei avea o respiraţie mai urât mirositoare.

8. Te poţi alege cu o infecţie la baza unghiei, care este cauzată de bacteria care are acces uşor în locurile din care rupi pieliţa sau unghia. Acest tip de infecţie se mai numeşte şi "herpesul degetului".

9. Te poţi alege cu herpes şi pe buze. Este destul de rară această experienţă, dar te poţi alege cu un herpes la gură dacă ai leziuni la nivelul buzelor.

10. Oja de unghii este otravă curată, nu ar trebui mestecată! Aceasta conţine o substanţă numită formaldehidă, o substanţă folosită pentru îmbălsămarea cadavrelor.

11. Dacă îţi rozi unghiile frecvent, s-ar putea ca la un moment dat să rămâi definitiv fără ele. Acest lucru se întâmplă atunci când rădăcina unghiei este atacată de o bacterie care efectiv îţi mănâncă unghia.

Tag-uri: , , , , , , , ,
loading...
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Sanatate
Cele mai citite

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
19 oct