Timothée Chalamet

Timothée Chalamet îl va interpreta pe legendarul muzician...

Citeste mai mult»
Arnold Schwarzenegger

Arnold Schwarzenegger spune că săptămâna trecută i-a fost...

Citeste mai mult»
Bruce Springsteen

Bruce Springsteen va primi cea mai prestigioasă...

Citeste mai mult»
daddy

Proprietăţile rapperului Sean "Diddy" Combs din Los...

Citeste mai mult»
Anne Hathaway

Anne Hathaway a suferit un avort spontan într-o perioadă...

Citeste mai mult»
buchete

Cele mai populare flori pentru buchetele de mireasă

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles este "frustrat" de ritmul său de...

Citeste mai mult»
olivia

Actriţa Olivia Colman spune că ar fi plătită mai bine...

Citeste mai mult»
Cameron Diaz

Actriţa Cameron Diaz, în vârstă de 51 de ani, şi soţul ei...

Citeste mai mult»
covaci

Liderul trupei Phoenix, Nicu Covaci, operat de urgenţă pe...

Citeste mai mult»
shakira

Shakira a lansat un nou album, intitulat „Las Mujeres Ya...

Citeste mai mult»
somn

Poziția de somn care poate provoca hipertensiune...

Citeste mai mult»
Oprah Winfrey inainte

Oprah Winfrey mărturiseşte că, timp de 25 de ani, a fost...

Citeste mai mult»
Regele Charles al III-lea

Regele Charles al III-lea se simte ''foarte bine'', a...

Citeste mai mult»
tatoiu

Monica Tatoiu, atac la adresa Erikăi Isac și a piesei...

Citeste mai mult»
Aaron Taylor-Johnson

Actorul britanic Aaron Taylor-Johnson, marele favorit...

Citeste mai mult»
finlanda

Finlanda, ''cea mai fericită ţară din lume'' pentru al...

Citeste mai mult»
ceara

Sezonul estival se apropie, ce poți face pentru a avea...

Citeste mai mult»

Firea: Nu am discutat despre europarlamentare; acum...

Citeste mai mult»
fam

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Printul William & Kate Middleton

Familia regală britanică infirmă speculaţiile despre Kate...

Citeste mai mult»
Elon Musk

Elon Musk sugerează că faptul că foloseşte ketamină pe...

Citeste mai mult»
stormy

Fosta actriţă porno Stormy Daniels îşi prezintă versiunea...

Citeste mai mult»
Kate Middleton

Prințesa de Wales și prințul William, văzuți la o fermă...

Citeste mai mult»

Cum poți alege pantofi de damă eleganți și confortabili?

Citeste mai mult»
Naomi Campbell

Cariera îndelungată în lumea modei a lui Naomi Campbell,...

Citeste mai mult»
meta

O psiholoagă care sfătuia Meta a demisionat pentru că...

Citeste mai mult»
Pierce Brosnan

Pierce Brosnan a pledat vinovat pentru drumeţie în afara...

Citeste mai mult»
Meghan Markle

Meghan Markle a lansat un brand de lifestyle

Citeste mai mult»
Olivia Munn

Actriţa Olivia Munn a dezvăluit că a făcut dublă...

Citeste mai mult»
florin

Florin Salam, ridicat şi dus la audieri, sub acuzaţia de...

Citeste mai mult»
Matthew Perry

Testamentul actorului Matthew Perry a fost făcut public

Citeste mai mult»
camilla

Regina Camilla a primit propria păpuşă Barbie şi a glumit...

Citeste mai mult»
ponor

Cătălina Ponor, din nou mamă: “A doua noastră medalie”

Citeste mai mult»
al pacino

Al Pacino va lansa un volum de memorii în octombrie

Citeste mai mult»
bagaj

Lista pentru bagajul de maternitate: 3 lucruri absolut...

Citeste mai mult»
alergie

6 tipuri de alergii și ce trebuie să știi despre ele

Citeste mai mult»
bronsiolita

Un tratament preventiv privind bronșiolita are o...

Citeste mai mult»
gina

Smiley, declarații sincere despre despărțire și iubire:...

Citeste mai mult»
Al Pacino tată

De ce nu a menționat Al Pacino toţi nominalizaţii la...

Citeste mai mult»

10 motive să NU ratezi premiile OSCAR 2016

De în Monden 27 feb 2016

Cea de-a 88 gală a premiilor Oscar e una din cele mai interesante ediții de până acum a celui mai așteptat eveniment din industria cinematografică. Competiția este umbrită de controverse și polemici aprinse, tema principală fiind lipsa de diversitate. Academia americană de Film este aspru criticată pentru mai multe alegeri neinspirate. Tocmai din acest motiv nu trebuie să ratezi ceremonia de duminică și dacă nu te-am convins, iată 10 lucruri pe care trebuie să le știi despre Premiile Oscar 2016. 

1. #OscarsSoWhite Pentru al doilea an consecutiv, nici un actor afro-american nu a fost nominalizat la Premiile Oscar, lucru care a stârnit o mulțime de discuții aprinse pe rețelele de socializare și în media, hashtag-ul "OscarsSoWhite" fiind folosit intens pentru a ridica această problemă la nivel mondial. Mai mult decât atât, singurele filme nominalizate în care joacă persoane de culoare sunt reprezentate tot de albi.

Controversa planează asupra celui mai mare eveniment din industria filmului, unii actori celebri de culoare au anunțat că vor boicota gala. Will Smith și soția sa, Jada Pinkett Smith, au fost cei mai vocali în legătură cu diversitatea rasială de la Oscar. Mai mulți actori sprijină demersul lor, alții nu.

Michael Caine, de pildă, a declarat că "nu poți vota un actor doar pentru că este de culoare", iar Charlotte Rampling, nominalizată la cea mai bună actriță în rol principal pentru "45 years", a spus că "actorii de culoare nu se regăsesc pe listă pentru că nu au meritat". Alții, precum George Clooney, spun că problema diversității la Hollywood este mult mai adâncă, și pornește de la faptul că nu se creează oportunițăți pentru minorități.

Trei exemple flagrante se află în topul nedreptăților făcute de Academie care au legătură cu "Oscarurile atât de albe":

Filmul "Beasts of No nation" cu Idris Elba a fost complet lăsat pe dinafară de votanți și, implicit, actorul de culoare care a primit laude pentru rolul făcut.

Michael B. Jordan, actorul principal din "Creed", peliculă pentru care Sylvester Stallone a punctat o nominalizare la cel mai bun actor în rol secundar.

Will Smith, care nici nu a fost luat în calcul pentru rolul din "Concussion".

Și nu în ultimul rând, filmul "Straight Outta Compton", despre grupul hip-hop N.W.A, înființat la mijlocul anilor '80 în State, care a primit o singură nominalizare, la categoria cel mai bun scenariu original. Deși distribuția este formată din mai mulți actori de culoare, scenariul este semnat de doi caucazieni.



2.  6.300 de membri ai Academiei, persoane din industria filmului, votează nominalizaţii la Oscar în fiecare an. 94% dintre votanți sunt caucazieni, 77 sunt bărbați și vârsta medie este de 62 de ani, potrivit BBC.

3. Partea frumoasă și interesantă este că gazda festivității din acest an este un actor de culoare. Chris Rock, actor de comedie și de stand-up, prezintă pentru a doua oară premiile Oscar, după 11 ani. Chris Rock a declarat că și-a schimbat discursul în urma scandalului diversității de la Hollywood și este așteptat să ridice problema rasială în fața pleiadei de mari actori și în prezența Academiei de film americane. 

4. Nominalizarea lui Leonardo DiCaprio la categoria cel mai bun actor în rol principal a făcut să suspine internetul. De câteva luni bune, subiectul Leo la Oscar a împânzit media, având parte de publicitate exagerată, atâta încât, dacă "iubitul Americii" nu pune mâna pe statuetă, așteaptă-te ca internetul "să explodeze" a doua zi după decernarea premiilor.

Actorul în vârstă de 41 de ani a fost nominalizat de șase ori până acum la Premiile Oscar însă ghinionul s-a ținut scai de el. A mărturisit, în repetate rânduri, prin ce chinuri a trecut filmând "The Revenant" și că a făcut, de departe, cele mai sacrificii de până acum, la realizarea unui film.

Întreaga lume îi ține pumnii strânși și spune că anul acesta va fi, mai mult ca sigur, cel norocos pentru Leo. Unii critici ridică semne de întrebare în privința replicilor...inexistente ale personajului Hugh Glass, alții spun că tocmai din acest motiv actorul a reușit să facă un rol magistral. Deoarece a transmis multă trăire fără prea multe cuvinte. Ca să spunem lucrurilor pe nume, DiCaprio nu are competiție acerbă la categoria cel mai bun actor, balanța se înclină clar în favoarea lui. Până și rivalii îl susțin. 

În afară de Eddie Redmayne, care și-a intrat foarte bine în rol, transformându-se în femeie în filmul "Daneza", niciun alt nominalizat nu îi pune mari probleme. Iar Eddie Redmayne a luat premiul Oscar anul trecut, pentru filmul "The Theory of Everything". 

5. Jennifer Lawrence, în vârstă de 25 de ani, a stabilit un record anul acesta, devenind cea mai tânără actriță cu patru nominalizări la Premiile Oscar din istorie. Tânăra blondină are deja o statuetă pentru filmul "Silver Linings Playbook" (2012). Anul acesta a intrat în competiție pentru "Joy". Prin comparație, Meryl Streep a bifat cea de-a patra nominalizare la Oscar, la vârsta de 34 de ani, pentru "Sophie’s Choice".

6. Alejandro Gonzalez Inarritu a făcut un film de Oscar pentru al doilea an consecutiv. Regizorul mexican a mărturisit de altfel că a fost o misiune foarte grea pe care nu o va mai repeta niciodată. Filmul "Birdman" a fost marele câștigător la premiile de anul trecut, iar "The Revenant" are nu mai puțin de 12 nominalizări la premiile Oscar anul acesta. Inarritu a câștigat în 2015 distincția de cel mai bun regizor, și, de 60 de ani, niciun alt regizor nu a mai reușit perfomanța victoriei în doi ani consecutivi. Astfel, dacă Inarritu câștigă în seara decisivă, va scrie istorie. 

7. "The Revenant"are cele mai mari șanse de câștig, însă este primul film, de la "Titanic" încoace, adică de 18 ani, care este favorit la câștigarea statuetei pentru cel mai bun film dar nu are o nominalizare la cel mai bun scenariu. Mai mult, pelicula regizată de Inarritu a fost acuzată de plagiat, internauții susținând că vizionarul mexican s-a inspirat prea mult din filmele lui Tarkovsky.

8. "Cuplu de aur" care se află în centrul atenției anul acesta este format din doi nominalizați. Alicia Vikander și Michael Fassbender sunt astfel cea mai puternică pereche de la Oscar. Cei doi sunt destul de misterioși și nu s-au afișat împreună la premiile importante care s-au decernat până acum. Lumea va sta cu sufletul la gură, duminică, să vadă dacă cei doi vor păși împreună pe covorul roșu.

Ea este nominalizată la categoria de cea mai bună actriță în rol secundar pentru "Daneza", iar el, la cel mai bun actor pentru "Steve Jobs". Cei doi s-au cunoscut pe platourile de filmare ale filmului "The Light Between Oceans" și sunt cea mai proaspătă și interesantă pereche din cetatea filmului. Un alt amănunt "delicios" este că ambii sunt europeni, el născut în Germania, ea în Suedia.

9. Ascensiunea lui Tom Hardy nu poate fi trecută cu vederea. Nominalizat la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar pentru "The Revenant", Tom Hardy e actorul care joacă în două filme nominalizate la categoria cel mai bun film, "The Revenant" și "Mad Max: Fury Road".

Dar nu este singurul. Și suedeza Alicia Vikander este o stea în devenire la Hollywood. Actrița în vârstă de 27 de ani a bifat două filme de Oscar anul acesta, "The Danish Girl" și "Ex Machina", pentru care a primit aprecieri critice foarte bune.

10. Marii perdanți ai celei de-a 88-a ediție a premiilor Oscar sunt:

Jacob Tremblay, băiețelul în vârstă de 10 ani care a impresionat criticii prin rolul său emoționant din filmul "Room".

Quentin Tarantino, care a fost ignorat anul acesta de Academie pentru cel de-al 8-lea film al său, "The Hateful Eight". Pelicula nu a reușit să intre pe listă nici la cel mai bun scenariu, nici la cel mai bun regizor, nici la cel mai bun film. Are 3 nominalizări însă, la cea mai bună imagine, la cea mai bună coloană sonoră și la actriță în rol secundar, Jennifer Jason Leigh.

Steven Spielberg se numără printre cei uitați de membrii Academiei, la categoria cel mai bun regizor, deși producția "Bridge of Spies" concurează la categoria cel mai bun film. În aceeași situație se află și Ridley Scott, care nu a primit nominalizare la regie deși "Marțianul" a intrat în competiție pentru cel mai bun film.

Un alt mare semn de întrebare este Aaron Sorkin. Scenariul scris de el pentru "Steve Jobs" a fost primit cu lauri de critici, dar se pare că membrii Academiei nu au fost așa mișcați de "produsul" lui Sorkin. 

Gala premiile Oscar se desfășoară duminică, 28 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles. Cea de-a 88-a ediție va fi transmisă în direct, în România, pe Digi24 și DigiFilm, începând cu ora 1:20. Emisiunea va fi prezentată de Oana Zamfir, Irina Margareta Nistor și mai mulți invitați. 

 

Galerie foto
Tag-uri: , , , , , , , , , , , ,
Ti-a placut acest articol? Urmareste-ne si pe FACEBOOK
Articole similare

Adaugă un comentariu 0

Intră în contul tău sau înregistrează-te pentru a posta un comentariu.

Alte articole din Monden
Cele mai citite
Azi
Săptămânal
Lunar

Newsletter

Cele mai comentate
Felicitari pentru femei deosebite
-3°
Bucuresti
-2°
Bucuresti-zona centrala
-5°
Bucuresti-zona periferica
-4°
Alba Iulia
-3°
Alexandria
10°
-2°
Arad
-3°
Bacau
-2°
Baia Mare
-5°
Bistrita
-2°
Botosani
-3°
Braila
-5°
Brasov
-2°
Buzau
-3°
Calarasi
-4°
Cluj-Napoca
Constanta
-4°
Craiova
-5°
Deva
-3°
Drobeta-Turnu Severin
-4°
Focsani
-2°
Galati
-3°
Giurgiu
-2°
Iasi
-8°
Miercurea Ciuc
10°
-2°
Oradea
-3°
Piatra Neamt
-2°
Pitesti
-4°
Ploiesti
12°
-3°
Resita
-3°
Rimnicu Vilcea
-2°
Satu Mare
-6°
Sf. Gheorghe
-6°
Sibiu
-4°
Slatina
-4°
Slobozia
-4°
Suceava
10°
-2°
Timisoara
-4°
Tirgoviste
-6°
Tirgu Jiu
-4°
Tirgu Mures
-1°
Tulcea
-3°
Vaslui
-3°
Zalau
28 mar